Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

5 redenen om te suppen

Waarom is suppen zo leuk?

Heb je weleens van stand-up paddlen gehoord? Bij peddelsurfen sta je op een board (wat heel erg op een surfboard lijkt) en beweeg je jezelf voort door middel van peddels.

Stand-up paddlen is een steeds groter wordende sport. Het is een combinatie van actief bezig zijn in de natuur en ontspanning. Niks is zo rustgevend als een rustig meer waar jij in je eentje aan het peddelen bent.

Maar wat maakt suppen verder zo leuk?

1 | Suppen is gezond

Van je armspieren tot aan je rug en de benen: tijdens het suppen gebruik je veel spieren (ruim 95% van alle spieren). Deze spieren staan continue op spanning omdat je jezelf in balans moet houden.

Sommigen lachen je de volgende dag uit omdat ze het zich niet kunnen voorstellen: maar er bestaat degelijk een kans dat je met spierpijn wakker wordt.

Daarnaast verbrand je tijdens het suppen zonder dat je het doorhebt 400-500 calorieën per uur weg. Niet de meest vervelende manier van calorieën verbranden wat ons betreft.

En laten we niet vergeten dat je in de wilde natuur in alle rust op het water aan het dobberen bent. Dat is sowieso super gezond. De kalmte, de frisse lucht en de verbinding met de prachtige natuur is een belangrijk medicijn voor het lichaam.

2 | Je bent in de buitenlucht

We willen het nog een keer benoemen: suppen staat voor ons symbool voor dat wat outdoor is. Actief bezig zijn in de natuur en het kinderlijk plezier de boventoon laten voeren. Weg uit de drukke wereld en terug naar het eenvoudige hier en nu.

Het is gezond om buiten te zijn en dicht bij de natuur te staan. De frisse lucht is goed voor de mentale gezondheid van de mens en het opnemen van pure zonlicht (met mate uiteraard) is hartstikke gezond.

5 redenen om te suppen

3 | Maak de mooiste herinneringen terwijl je gaat suppen

De mooiste herinneringen zijn de momenten dat je met vrienden of vriendinnen op een warme dag bij het meer te vinden bent. Zwemmen, een gezellige barbecue, spelletjes spelen, een ijskoud biertje drinken en suppen zijn hiervoor super leuke activiteiten.

Beleef met zijn allen het plezier van het suppen terwijl je je midden in de natuur begeeft. Lach af en toe om elkaar als iemand in het water komt te vallen en deel deze mooie herinneren gedurende het hele leven met elkaar.

4 | Suppen is heel laagdrempelig

Je hoeft geen pro te zijn om te suppen en dat maakt het tot een laagdrempelige sport. Je kunt natuurlijk wel een pro worden en het continue uitdagender maken, maar de basis van het suppen is heel toegankelijk en voor iedereen toepasbaar.

Je mag op super veel plekken in Nederland suppen. Het enige wat je nodig bent is een board, peddels, een leuk gezelschap en een zwembroek en daarna is het gaan met die banaan!

5 | Ontdek een stad tijdens het suppen

Huh, een stad ontdekken tijdens het suppen?

Suppen kan een rustgevende activiteit zijn op een groot meer in de natuur, maar het kan ook rustgevend zijn om op de grachten en kanalen van een stad te peddelen.

Vanaf het water krijg je een heel ander aanzicht en kun je de stad op een unieke manier ontdekken. Suppen op de grachten in Amsterdam, Utrecht, Groningen, Amersfoort, Leiden of in een andere stad met water: het is een geweldige manier om een stad te leren kennen.

Andere stand-up paddling inspiratie opdoen?

Wij hebben nog veel meer blogs geschreven. Misschien kunnen deze blogs jou ook informeren of inspireren:

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.