Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

5 redenen om in een skigebied te wonen en te werken: mijn ervaring

5 redenen om in een skigebied te werken

Op zoek naar een leuk avontuur in het buitenland, maar weet je nog niet zo goed waar je naar toe wilt?

Er zijn veel mooie locaties op de wereld om te gaan werken. Je kunt in de grote stad gaan werken, op tropische eilanden of ergens hoog in de bergen. Waar je ook naar toe gaat, werken en wonen in het buitenland is hoe dan ook een fantastische ervaring.

Vooral werken in de bergen vinden wij erg avontuurlijk. Heb je er weleens over nagedacht om in een skigebied te gaan werken?

Werken en wonen in een skigebied: wat zijn de opties?

Werken en wonen in een skigebied valt natuurlijk op meerdere manieren te combineren, namelijk:

  • Misschien ben je net klaar met je studie en heb je behoefte aan een buitenlands avontuur.
  • Misschien ben je in Nederland aan het werk, maar wil je graag meer spanning door naar het buitenland te gaan.
  • Of je bent juist met je studie bezig en je moet stage lopen. Waarom zou je dan geen stage gaan lopen in een skigebied?

Hoe dan ook is werken en wonen in een skigebied een leuke manier om je tussenjaar in te vullen. Of om er voor je hele leven te blijven wonen. Het is maar net hoe jij het voor je ziet.

Maar wat maakt werken in een skigebied zo bijzonder?

1 | Je kunt zelf gaan skiën of snowboarden

Wakker worden tussen de besneeuwde bergtoppen geeft een avontuurlijk en verfrissend gevoel. Dat zit hem geeneens alleen in het landschap waar je woont, maar ook in de energie die je voelt. Er hangt een bepaalde saamhorigheid in een skigebied die moeilijk in woorden uit te leggen is.

Als je gaat werken en wonen in een skigebied, dan kun je naast het werken ook zelf op wintersportavontuur gaan. Heb je geen ervaring met wintersport? Snowboarden of skiën is in het begin misschien moeilijk, maar binnen korte tijd kun je alle uitdagende pistes bedwingen.

Verse sneeuw, een strak blauwe lucht, goed geprepareerde pistes, het prachtige uitzicht over de bergen en uitgeruste benen zijn de perfecte omstandigheden voor een onvergetelijke dag op de piste. En dan niet voor 1 of 2 weken. Nee, voor 4 of 5 maanden. Dat zijn de voordelen van wonen in een skigebied.

Waarom zou je willen werken in een skigebied?

2 | Werken in een skigebied geeft vrijheid

Als je van skiën of snowboarden houdt, dan geeft werken en wonen in een skigebied de ultieme vrijheid. In plaats van dat je 1 week de tijd hebt om te gaan skiën, heb je in totaal 4 of 5 maanden de tijd.

En dat is een luxepositie.

Want je kunt elke dag skiën. Of je nu vrij bent van je werk of voor of na werktijd nog wilt skiën.

En als je een dag geen zin hebt, dan kun je ook een dag op de bank blijven hangen. Hoe anders is dat als je op wintersportvakantie gaat. Dan wil je namelijk de hele week optimaal gebruikmaken van de pistes.

En niet onbelangrijk: als heel Europa vakantie heeft en massaal naar wintersportgebieden afreist, dan heb jij de mogelijkheid om lekker thuis te blijven en de drukke pistes te vermijden. En als heel Europa vervolgens weer naar huis gaat, is het juist weer een reden om de pistes op te gaan.

3 | Je maakt unieke en leuke dingen mee

Werken en wonen in een skigebied brengt leuke en unieke ervaringen met zich mee. Je leert nieuwe internationale mensen kennen en je woont hoog in de bergen. Je bent of hard aan het werk of op de pistes te vinden. Je maakt alles gedurende een wintersportseizoen mee.

En achteraf kijk je op de periode terug en ben je trots op wat je gedaan hebt. Je bent uit je comfortzone getrokken. Je bent erachter gekomen dat buitenlandse avonturen belangrijke levenslessen met zich meebrengen. Iets waar je je hele leven profijt van gaat hebben.

Van zware weersomstandigheden in de bergen tot heldere en zonnige dagen en van enorme drukte in de vakantieperiodes tot de serene rust tijdens het begin en het einde van een wintersportseizoen. Het hoort er allemaal bij!

4 | Je kunt veel feesten!

Ben jij gek op feestjes? Dan kun je je prima uitleven in een wintersportgebied. Want na het skiën of snowboarden kun je natuurlijk naar de plaatselijke après-ski. En geloof mij, tijdens een après-ski kan er goed gefeest worden!

Als je voor de après-ski in een skigebied wilt wonen, dan is het belangrijk om te weten dat niet in alle landen altijd gefeest wordt. Zo heb ik in de omgeving van de Alpe d’Huez in Frankrijk gewoond en daar waren relatief weinig feesten.

Als Nederlander kun je je veel meer uitleven in Oostenrijk. Daar is de après-ski veel meer een onderdeel van de wintersportcultuur. Plus het feit dat Oostenrijkers erg goed weten hoe ze een feestje moeten bouwen!

5 redenen om in een skigebied te werken

5 | De omgeving waar je woont is prachtig

De omgeving waarin je werkt is geweldig mooi! Hoge en witte bergtoppen, uitzicht over de grote, reusachtige bergketens en straten die gebombardeerd zijn met meters hoge sneeuw.

In de bergen ervaar je complete rust. Je zit midden in de natuur en je bent weg van de grote, gehaaste wereld. Dat is voor mij een eyeopener geweest. Ik heb veel geleerd van het primitieve leven in de bergen.

Als je sportief bent, een wintersportliefhebber bent, graag eens in het buitenland wilt werken en niet vies bent van een alcoholische versnapering tijdens de après-ski, dan is werken in een skigebied zeker iets voor jou!

Populaire wintersportlanden in Europa

Heb ik je overtuigd om in een skigebied te gaan wonen en werken? Dan kun je je ideale land gaan uitzoeken. In welk land zie jij je graag werken?

De populairste en bekende wintersportlanden in Europa zijn:

  • Oostenrijk.
  • Zwitserland.
  • Italië.
  • Frankrijk.

Maar ook in andere Alpenlanden, Duitsland, Tsjechië of in Scandinavische landen kun je natuurlijk aan het werk gaan. In Europa zijn oneindig veel mooie skigebieden.

Waar je ook gaat werken, het wordt hoe dan ook een te gekke ervaring.

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!