Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ren een marathon

Ren tijdens een marathon je potentieel tegemoet

Een marathon rennen is zoveel meer dan alleen maar hardlopen. Het heeft een veel diepere betekenis. Tijdens het rennen van een marathon verleg je letterlijk grenzen. En dat begint al vanaf de allereerste training.

Natuurlijk is een marathon zwaar. Maar de lessen uit een marathon zijn ongelofelijk groot. Hier worden je mentale en fysieke gesteldheid getest en tot het uiterste gedreven. Het is aan jou om jezelf te laten zien dat je lichaam en brein een geheel zijn en goed kunnen samenwerken.

Ook al lijkt een marathon rennen misschien een ver van je bed show. Toch is het een fysieke uitdaging die je aan kunt gaan. Makkelijk is het niet, magisch wordt het wel. Na ruim 42 kilometer finishen voel je je sterker dan ooit tevoren. 

De ervaring

Een marathon rennen is een leerzame ervaring. Aangemoedigd worden door de duizenden toeschouwers en rennen door een prachtige stad om uiteindelijk te finishen is het meest onoverwinnelijke gevoel dat je je kan wensen.

De lessen

Het begin natuurlijk al bij het trainen van de marathon. Dat is misschien nog wel moeilijker dan de marathon zelf. Hier gaat het over de keren dat je met tegenzin je schoenen aantrekt. Dat je grenzen verlegt op een druilerige dag in je woonplaats. Dat zijn waardevolle lessen.

De spanning

Op de dag van de marathon gieren de zenuwen door je lijf. Je gaat een grote uitdaging tegemoet en dat is erg spannend. Maar als je eenmaal bij die finish bent aangekomen, dan kun je het niet droog houden. Trotser dan dat ben je niet vaak geweest.

Een marathon rennen

Hoi, ik ben Jelrik

In oktober van het jaar 2022 hakten we de knoop door. Nadat we jarenlang hadden gezegd dat we ooit een marathon wouden gaan rennen, vonden we dat het moment was aangebroken om door te pakken. We schreven ons in voor editie van 2023 van de marathon van Rotterdam.

Het avontuur was begonnen. Op natte en donkere winterdagen moest ik de hardloopschoenen aantrekken om te gaan trainen en dat waren de momenten dat ik flink uit mijn comfortzone moest gaan.

Maar als je op de dag van de marathon finisht op de Coolsingel, dan was het de uitdaging en de moeite meer dan waard.

Verse blogs
over de marathon

Ik heb blogs geschreven over het rennen van een marathon. Ik hoop je te informeren en vooral te inspireren.

Maak een plan

Het begint allereerst bij het geloof dat je een marathon kan rennen. Er moet een absolute wil zijn om het te bereiken. Daarna kun je pas een plan maken en kijken hoe je op basis van jouw niveau gaat trainen, hoelang je moet gaan trainen en hoe je alles op alles gaat zetten om het finishen van een marathon als doel te bereiken.

Startnummer kopen

Als de absolute wil er is en je honderd procent zeker bent dat je een marathon wil gaan rennen, met alle horten en stoten en de ultieme geluksmomenten, dan is het tijd om je startnummer te kopen. Dat is altijd een leuk moment. Nu kun je niet meer terug.

Geniet van het avontuur!

Je gaat trainen en meerdere keren vloek je misschien alles bij elkaar en zou je het liefst willen stoppen, maar tegelijkertijd levert het je zoveel mooie ervaringen op. En ik wil je meegeven dat je ervan moet genieten. Geniet van je confrontatie. Geniet van het geluk dat je er door ervaart. Het is echt een dappere prestatie.

De ervaring van Jelrik van het rennen van een marathon
Grensverleggende ervaring
90%

Ja, een marathon rennen is niet het makkelijkste. Maar hier kan anderzijds geen eenduidig antwoord op gegeven worden. Als je met nul ervaring een marathon wil rennen, dan praten we over een andere uitdaging dan als je een gevorderde hardloper bent en je allereerste gaat rennen. Dat zijn twee hele grote verschillen.

Daarnaast spelen externe omstandigheden ook een rol. Hoe sta je er die dag mentaal voor? Werkt het lichaam ook mee? Heb je last van pijntjes? Wat zijn de weersomstandigheden?

Het is vooraf moeilijk te bepalen of een marathon rennen moeilijk wordt. Maar wat we op zeker kunnen zeggen is dat het een zeer uitdagende activiteit is.

Tijdens het rennen van een marathon verleg je enorm veel grenzen. Elke nieuwe training bewijs je jezelf dat je meer kunt dan je van jezelf gelooft. Het is grensverleggend omdat je flink uit je comfortzone gaat. Het is een fysieke uitdaging waar je heel bewust voor moet kiezen. Je moet op een druilerige dinsdagmiddag tussen de weilanden gaan trainen. En dat is niet makkelijk.

Tijdens het rennen van de marathon zelf verleg je natuurlijk ongelofelijk veel grenzen, zowel fysiek als mentaal. Het is moedig en dapper om een marathon te rennen. Je rekt bij elke training en bij het finishen je eigen potentieel uit. Je ziet dat je tot veel meer dingen in staat bent.

En dat gevoel, dat is onbeschrijfelijk.

Een marathon rennen is een metafoor voor andere dingen in het leven. Want als je een marathon kan rennen, wat zijn dan alle andere mogelijkheden? Wat kun je dan nog meer bereiken?

Daarnaast krijg je natuurlijk een enorme boost in je zelfvertrouwen. Je bent trots op jezelf. Je hebt je uithoudingsvermogen getraind. Je hebt die innerlijke stem in je hoofd overwonnen. 

Je hebt geleerd ergens voor te gaan. Dat je de hardloopschoenen moest aantrekken, ook al had je geen zin. Maar je voelde de verantwoordelijkheid voor het uiteindelijke doel.

Ebook

85,-
  • Online gesprek via Zoom
  • Ik vertel je mijn proces over dit avontuur
  • Mogelijkheid om alles aan mij te vragen
  • Ik ga je alles over het avontuur vertellen

1-op-1 adviesgesprek

120,-
  • Online gesprek via Zoom
  • Ik vertel je mijn proces over dit avontuur
  • Mogelijkheid om alles aan mij te vragen
  • Ik ga je alles over het avontuur vertellen
Populair
Een marathon hardlopen
yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!