Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

5 redenen om een marathon te rennen

5 redenen om een marathon te rennen

Ik heb ervoor gekozen om een marathon te gaan rennen. En wel de marathon van Rotterdam. De marathon van Rotterdam is één van de best bezochte marathons van de wereld en behoort in de top 10 van de grootste marathons van Europa op basis van het aantal deelnemers.

Een marathon: wat moet je je daar nou bij voorstellen? Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Ik weet niet wat ik kan verwachten. Ik denk dat ik het ga halen, maar ik ga mijzelf natuurlijk ontzettend vaak tegenkomen. Dat is niet comfortabel, maar ergens vind ik dat ook leuk. Ik kies daar bewust voor.

Maar wat drijft mij nou om een marathon te gaan rennen? Waarom haal ik het in mijn hoofd om ruim 42 kilometers door Rotterdam te gaan hardlopen? Ik heb daar serieus gegronde redenen voor en dat wil ik met je delen.

1 | Ik ga voor de kick van de finishlijn

Zoals gezegd: ik heb geen idee wat ik kan verwachten en het moet allemaal waargemaakt worden. Maar de kick van finishen nadat je 42 km door Rotterdam hebt gerend, dat is voor mij een grote motivatie om te trainen voor de marathon.

Finishen moet zelfvertrouwen geven en het moet een ontlading zijn van wekenlang trainen. Je kunt het met de wereld delen, je kunt er je hele leven op terugkijken en het is een uitdaging die je bent aangegaan en hebt behaald.

2 | Ik verleg grenzen en dat vind ik belangrijk

Ik leef altijd met de stellige overtuiging dat het leven niet alleen maar leuk kan zijn en dat je oncomfortabele dingen moet uitvoeren om het comfortabele uit het leven te kunnen halen. Een passief leven zonder uitdagingen past niet in mijn straatje. Ik houd daar niet van.

Grenzen verleggen voelt fijn. Het maakt het leven spannend en het vraagt om discipline. Het is leven met resultaten op de lange termijn. Zo voelt het voor de marathon ook. Ik ga een mentale en fysieke uitdaging aan waar ik mijzelf ga tegenkomen.

Maar juist dat, het verleggen van de grenzen, is een investering waar ik profijt van heb gedurende mijn leven.

3 | Ik vind hardlopen simpelweg leuk

Ik ren mijn hele leven al hard. Van de Nederlandse straten tot aan trailrunning in de Franse en Oostenrijkse Alpen. Vanaf jonge leeftijd trek ik gemiddeld 2 á 3 keer in de week mijn hardloopschoenen aan en ga ik met volle energie hardlopen.

De ene keer gaat het makkelijker dan de andere keer en de ene keer vind ik het leuker dan de andere keer. Maar door de jaren heen kan ik zeggen dat ik erg consistent ben.

En nu voelt het als nooit te voren om voor de marathon te gaan. Voor iemand die met zeer regelmatig hardloopt is dit voor mij de ultieme doelstelling.

4 | Rennen door Rotterdam geeft een extra kick

Ik reis veel en heb veel van de wereld gezien, maar onderaan de streep blijf ik een nuchtere Drent uit een kleine stad van 50.000 inwoners. Rennen door Rotterdam met duizenden andere hardlopers is natuurlijk een hele andere ervaring.

Over de Erasmusbrug, onder de kubuswoningen en langs De Kuip (ja, ik ben een fanatieke Feyenoorder) geven natuurlijk een extra impuls tijdens het rennen van de marathon. Niet dat het daarmee meteen makkelijk wordt, maar al deze elementen gaan zeker niet tegenwerken.

5 | Ik houd van het grote avontuur en de spanning

Parachutespringen, canyoning, wintersport, trailrunning, raften, reizen, in het buitenland wonen, klif springen, coasteering en ga maar even door: niks is mij snel te gek. Ik houd van outdoor en de website waar je dit blog aan het lezen bent ademt outdoor.

Actief in de buitenlucht en de spanning die je voelt bij het begin van deze activiteiten zijn de meest mooie herinneringen die ik tot dusver heb. Nu voelt het voor mij dat de marathon de volgende grote uitdaging wordt.

Volg mij op weg naar de marathon!

Ik ga de marathon rennen en wil andere avonturiers inspireren door mijn weg naar de Coolsingel in Rotterdam te delen.

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.