Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Waar moet een backpack aan voldoen?

Waar moet een goede backpack aan voldoen?

Heb je een backpack nodig, maar heb je eigenlijk geen idee waar deze aan moet voldoen? Als je zo comfortabel mogelijk wilt reizen, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In dit blog bespreken we waar een backpack aan moet voldoen en waar je rekening mee moet houden.

Gratis checklist: inpaklijst om je backpack in te pakken

Je backpack moet waterbestendig zijn

Een backpack hoeft niet volledig waterdicht te zijn, maar het is wel fijn als de rugzak enigszins tegen water bestand is. Stel dat je ineens in een flinke regenbui terecht komt? Of reist tijdens het regenseizoen? Over het algemeen is het normaal dat de binnenkant van de backpack voorzien is van een waterdichte ruimte. Check dit wel even voordat je een backpack aanschaft.

Je backpack moet op verschillende manieren te openen zijn

Er is niets mis met een backpack die je alleen maar aan de bovenkant kunt openmaken, maar hoe handig zou het zijn als je jouw backpack ook kunt openmaken via de voorkant? Dit voorkomt dat je helemaal door je rugzak heen moet voordat je je zwembroek hebt gevonden.

Je backpack heeft verschillende compartimenten

Het is heel handig als je een backpack hebt met meerdere compartimenten. Denk dan bijvoorbeeld aan een backpack waarin een tweede opslagruimte zit. Dit maakt het mogelijk om bepaalde dingen te scheiden van elkaar, zoals bijvoorbeeld je schone kleding en je vieze kleding. Natuurlijk kun je jouw vieze kleding ook in een plastic tas bewaren, maar een extra compartiment maakt het wel wat overzichtelijker en hygiënischer.

Daarnaast is het ook erg handig als jouw backpack meerdere kleine vakjes heeft. Dingen die je graag wilt scheiden kun je zo afzonderlijk van elkaar opbergen en je kunt je spullen gemakkelijk terugvinden.

De ritsen moet je van een slotje kunnen voorzien

Iedere ritssluiting dient twee ritsen te bevatten die naar elkaar toegaan. Dit maakt het mogelijk om je backpack op slot te doen.

Waar moet een goede backpack aan voldoen?

De band om je middel dient comfortabel te zijn

Het meeste gewicht van de spullen die je meedraagt in je backpack zal op je heupen komen te liggen. Let er daarom op bij de aankoop van een backpack, dat de band of riem die om je middel gaat gewatteerd is en prettig zit.

Kijk ook goed naar de delen die op je schouders komen te liggen. Zijn deze voorzien van zacht materiaal of zijn ze gewatteerd? Als dit niet zo is, dan kunnen de schouderbanden snel gaan snijden en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je wilt wel zo comfortabel mogelijk reizen natuurlijk.

De backpack moet een goede rugondersteuning hebben

De meeste backpacks hebben tegenwoordig een intern frame. Dit zorgt ervoor dat je rug goed ondersteund wordt en dat er geen nare onderdelen in je rug prikken.

De backpack heeft wieltjes

Wil je echt comfortabel reizen? Dan is een backpack met wieltjes ideaal! Vooral als je een erg zware rugzak hebt of een lange reis gaat maken. Zo’n backpack met wieltjes wordt ook wel een hybride backpack genoemd. Een nadeel van een hybride backpack is dat de wieltjes en het handvat extra gewicht met zich meebrengt; dit kan wel oplopen tot twee kilo.

Je backpack bevat compressiebandjes

Compressiebandjes zitten aan de zijkant van je backpack en geven je de mogelijkheid om de rugzak in te snoeren of te comprimeren. Het maakt je rugzak steviger en stabieler.

Test de backpack voordat je ermee op reis gaat

Ben je van plan om een backpack aan te gaan schaffen? Hopelijk hebben we je met bovenstaande tips een eindje op weg kunnen helpen. Als je een backpack in de winkel koopt, test deze dan zeker even uit. Loop een stukje heen en weer met de backpack; zo kun je testen of deze prettig zit en een goede pasvorm heeft.

Kun je de backpack verstellen met banden? Dit zorgt er namelijk voor dat je de pasvorm verbetert en dat de backpack goede steun vindt op je heupen. Dit ontlast het gewicht op je schouders.

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven over het backpacken:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!