Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Dit is waarom ik soms vacuümzakken gebruik als ik ga reizen

Een backpack inpakken met een vacuümzak

Een backpack effectief inpakken is niet gemakkelijk. Je moet een backpack namelijk goed inpakken, anders krijg je of last van je schouders of je kunt een stuk minder meenemen dan je zou willen.

Maar naast de technieken om een backpack goed in te pakken kun je ook gebruikmaken van handige lifehacks om ruimte te besparen in de backpack. Hierdoor heb je ruimte om leuke accessoires mee te nemen vanuit het buitenland

Een handige lifehack zijn goede vacuümzakken. Vooral voor dikke winterkleding zijn vacuümzakken erg handig. Anders houd je veel ongebruikte lucht over in de backpack en dat wil je natuurlijk niet.

In dit blog lees je meer over vacuümzakken en hoe je deze kunt gebruiken voor in je backpack.

Gratis checklist: inpaklijst om je backpack in te pakken

Wat zijn vacuümzakken?

Vacuümzakken zijn zakken die gebruikt worden om kussens en dekbedden, tuinkussens of andere spullen op te bergen. Voor het reizen kun je vacuümzakken gebruiken om ruimte te besparen in de backpack of koffer.

Vacuümzakken zijn lifehacks die niet in je backpack mag ontbreken. Maar hoe werkt het eigenlijk?

Hoe werken vacuümzakken voor in je backpack?

Dat is niet zo moeilijk.

Je stopt je spullen in een vacuümzak en vervolgens zuig je met een stofzuiger alle lucht uit de zak. Alle lucht wordt uit je kleding gezogen waardoor je meer ruimte hebt voor andere spullen.

Lucht uit een vacuümzak halen zonder stofzuiger

Nu begrijp ik goed dat je geen stofzuiger meeneemt tijdens je reis. Hoe ga je dan tijdens de reis lucht uit een vacuümzak halen?

Voor het reizen zijn er speciale vacuümzakken waar je rollend lucht uit de zak kan halen. Het werkt iets minder goed dan een pomp of een stofzuiger, maar het is genoeg om ruimte terug te winnen in de backpack.

Wat zijn de voordelen van vacuümzakken op reis?

Het grootste voordeel is natuurlijk al benoemd: vacuümzakken zijn ideaal om ruimte te besparen in de backpack. Of het nu om kleding, knuffels of handdoeken gaat: door vacuümzakken te gebruiken houd je simpelweg plek over voor andere bagage/accessoires.

Maar vacuümzakken hebben nog meer voordelen.

Bescherming van je kleding

  • Je kleren worden niet vochtig.
  • Je kleren gaan minder snel kapot.
  • Je kleren blijven vrij van schimmel, vieze geuren en ongedierte.

Het zorgt voor orde

Vacuümzakken zorgen voor orde in je backpack. Je kunt bijvoorbeeld al je ondergoed in een vacuümzak stoppen. Hiermee bespaar je niet alleen ruimte, je hebt ook nog eens alles bij elkaar gebundeld.

Gewichtsbesparing

Vacuümzakken vermindert het totale gewicht van je backpack. Dat kan handig zijn voor als je gaat vliegen, bijvoorbeeld. Vergeet trouwens niet om een kofferweegschaal mee te nemen tijdens je reis. Hiermee kun je je backpack of koffer wegen zonder weegschaal.

Ook je schouders zijn trouwens blij als je backpack wat minder zwaar is.

Wat zijn de nadelen van vacuümzakken op reis?

Het moet gezegd worden dat vacuümzakken ook een nadeel hebben.

Het is een gedoe om je kleding uit de zakken te halen en ze weer opnieuw op te rollen. Kies daarom bewust welke kleding je in een vacuümzak wilt opbergen.

Misschien ga je eerst naar een warm land en heb je bepaalde kleding voorlopig nog niet nodig. Het kan een idee zijn om deze kleding dan vacuüm op te bergen in je backpack.

Zijn vacuümzakken noodzakelijk als ik ga reizen?

Vacuümzakken zijn erg handig, maar niet noodzakelijk. Het ligt eraan naar welk land je gaat reizen en welke kleding je daarvoor nodig bent.

Als je naar een warm land reist en vooral dunne kleding meeneemt, dan zijn vacuümzakken niet echt nodig.

Het is vooral belangrijk om je backpack goed in te pakken en zo min mogelijk spullen mee te nemen. Het is bijvoorbeeld aan te raden om met packing cubes je backpack te ordenen.

Kunnen vacuümzakken ook voor in een koffer gebruikt worden?

Natuurlijk! Vacuümzakken hebben in een koffer hetzelfde effect als in een backpack. Je bespaart ruimte waardoor je meer kunt meenemen. Daarnaast is de koffer lichter in gewicht waardoor hij mee mag in het vliegtuig zonder dat je hoeft bij te betalen.

Andere backpackinspiratie opdoen?

Ik heb nog veel meer blogs geschreven. Misschien kunnen deze blogs jou ook informeren of inspireren:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!