De backpack effectief inpakken met vacuümzakken

Een backpack inpakken met een vacuümzak

Er zijn ontelbaar veel blogs geschreven over het effectief inpakken van de backpack. Je rolt de kleding op, stopt de sokken in de schoenen en drukt elke open ruimte dicht met kleding. Het maakt niet uit hoe je het doet: de backpack of koffer effectief inpakken is goud waard! Je kunt gemakkelijker bij je spullen, je kunt meer spullen meenemen of je hebt ruimte over voor leuke accessoires tijdens het reizen.

Een andere effectieve manier van het inpakken van jouw backpack (of koffer) is door de kleding in vacuümzakken te stoppen. Vooral dikke winterkleding is ideaal voor deze zakken. Zonder vacuümzakken zit er veel ongebruikte lucht in de backpack en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Wat zijn vacuümzakken?

Vacuümzakken zijn zakken die gebruikt worden om kussens en dekbedden, tuinkussens of andere spullen op te bergen. Voor het reizen kun je vacuümzakken gebruiken om ruimte te besparen in de backpack of koffer.

Je stopt de spullen in de vacuümzak en zuigt vervolgens met een stofzuiger de lucht uit de zak. Alle lucht die in de kleren en zak opgeborgen zitten gaan naar buiten waardoor de kleren als het ware ”krimpen” (niet letterlijk natuurlijk). Hierdoor kun je alle ruimtes en lucht in de backpack optimaal benutten en het effectief inpakken.

Wat zijn de voordelen van vacuümzakken?

Het grootste voordeel is natuurlijk al benoemd: vacuümzakken zijn ideaal om ruimte te besparen in de backpack. Of het nu om kleding, knuffels of handdoeken gaat: door vacuümzakken te gebruiken houd je simpelweg plek over voor andere bagage/accessoires.

Maar vacuümzakken hebben nog meer kleine voordelen. Zo worden de kleren niet vochtig, gaat het minder snel kapot en blijft het vrij van schimmel, vieze geuren en ongedierte.

Een backpack inpakken met een vacuümzak

Welke kleding stop ik in de vacuümzakken?

Uiteindelijk kun je alle kleren in de vacuümzakken stoppen, maar het is het meest effectief om grote, dikke kleding in de zakken te stoppen.

Waarom?

Ondergoed, sokken en t-shirts zijn gemakkelijk op te rollen en op te bergen in een packing cube. Dikke jassen en broeken daarentegen zijn minder gemakkelijk om op te rollen en in deze kleding zit veel lucht verborgen die je goed kunt gebruiken.

Hoe zuig ik de lucht uit vacuümzakken?

Zoals gezegd: lucht uit de vacuümzakken kun je opzuigen met een stofzuiger. Ideaal als je de backpack thuis gaat inpakken.

Maar goed: dikke kleding neem je niet als decoratie mee. Je wilt het gaan gebruiken en ergens tijdens de reis haal je de kleren uit de vacuümzakken.

Maar hoe berg je de kleding vervolgens weer op? Want je neemt logischerwijs geen stofzuiger mee in de backpack..

Voor het reizen kun je speciale vacuümzakken kopen waar al rollend de lucht uit de zakken kan worden gehaald. Het werkt iets minder effectief dan een stofzuiger of een pomp, maar voor tijdens het reizen ideaal om de dikke kleding continue vacuüm verpakt te hebben.

Wat zijn de nadelen van vacuümzaken?

Naast de vele voordelen hebben vacuümzakken ook een paar nadelen.

Het is een gedoe om de spullen continue vacuüm op te zuigen en weer uit de zakken te halen.

Zijn vacuümzakken noodzakelijk?

Nee, absoluut niet!

Uiteindelijk is het bij backpacken de kunst om zo min mogelijk spullen mee te nemen. Overbodige spullen kun je beter thuis laten liggen.

Als het echter noodzakelijk is om een dikke jas mee te nemen, omdat je naar een koud land afreist, dan zijn vacuümzakken de perfecte oplossing.

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven over het backpacken:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De meest gruwelijke outdoor inspiratie met de nieuwsbrief van yelr.

Dat wil je!
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelroutdoor

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?