Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

5 redenen om een verrassingsreis te boeken

6 redenen om een verrassingsreis te boeken

Een nieuwe trend heeft de reisindustrie overgenomen, namelijk de verrassingsreis. Met een verrassingsreis boek je een reis waarvan je niet weet wat je gaat doen en wat je bestemming is. Je kiest ervoor om je over tegen aan het avontuur van het onbekende.

Maar wat maakt verrassingsreizen zo leuk en opwindend? In dit blog deel ik 5 redenen waarom mensen steeds vaker voor het onbekende avontuur durven te kiezen en een verrassingsreis boeken.

1 | Je ontsnapt van de dagelijkse routine

Elke dag leven we in hetzelfde ritme en in dezelfde dagelijkse sleur. Alle dagen zijn voorspelbaar. En zelfs onze reizen beginnen voorspelbaar te worden.

Door een verrassingsreis te boeken is de reis ineens onvoorspelbaar. Hierdoor trek je voor even uit de dagelijkse routine. Door voor het onbekende te kiezen, kun je je als reiziger volledig laten verrassen en genieten van het gevoel van avontuur dat in het dagelijkse leven vaak ontbreekt.

2 | Je ontdekt nieuwe bestemmingen

Met een verrassingsreis ontdek je waarschijnlijk hele andere bestemmingen dan als je een reis zou boeken en zelf alles in zou plannen.

Door een reisorganisatie de beslissingen te laten maken, kun je zelf mooie bestemmingen ontdekken waar je anders nooit voor gekozen zou hebben. Je stapt hierdoor uit je comfortzone en kunt kennismaken met hele andere culturen, tradities en landschappen.

3 | Je kunt de controle loslaten

We vinden het vaak lastig om de controle los te laten. Vooral als we op reis gaan willen we graag weten wat we gaan doen en hier zelf invloed op hebben.

Met een verrassingsreis is het aan jou de taak om de controle volledig los te laten. Dat is eng, maar tegelijkertijd kun je volledig ontspannen en vol verwachting alles op je af laten komen.

Zie je het al voor je? Dat je je koffer of backpack gaat inpakken en dat je geen flauw idee hebt waar je naartoe gaat? Als je een controlfreak bent, dan is dat waarschijnlijk erg lastig. Maar dat maakt het ook meteen opwindend en avontuurlijk.

Ben je al bekend
met srprs.me?

Wil je het avontuur aangaan en een verrassingsreis boeken? Dan raden wij het aan om dat met srprs.me te doen. Want hier heb je geen idee waar je naartoe gaat.

Je geeft alleen je voorkeuren aan (want als je een bloedhekel hebt aan de kou, dan is Siberië niet de allerbeste optie) en je laat alles op je afkomen.

Op de dag zelf krijg je pas te weten waar je naar toe reist en dan kan het avontuur echt beginnen!

4 | Het onbekende is spannend

Door niet te weten waar je naartoe gaat reizen ervaar je een gezonde dosis spanning. Het is erg avontuurlijk en in onze ogen is een avontuurlijke levensstijl gezond.

Daar sta je dan, met je vriend of vriendin. Met je koffer of backpack sta je op Schiphol en je krijgt bijna te weten waar je reis naartoe gaat. Dat levert samen met je reisgenoot natuurlijk onvergetelijke ervaringen op!

5 | Het bespaart tijd en moeite

Doorgewinterde backpackers hebben het plannen en controleren van een reis allang losgelaten, maar voor sommige reizigers blijft dit lastig. Het kan een hele klus zijn om goedkope vluchten te zoeken, leuke accommodaties te vinden en leuke activiteiten in te plannen.

Je raadt het al, met een verrassingsreis bespaar je veel tijd en moeite! Je hoeft je hier geen zorgen meer over te maken.

Yelr: jouw basecamp voor gruwelijke outdoorinspiratie

Dit vinden wij van verrassingsreizen

Verrassingsreizen, we houden ervan. Hier zoek je namelijk het onbekende en in het onbekende stappen vinden we vaak spannend. Maar juist deze spanning maakt dat het een avontuurlijke ervaring wordt.

En het levert ook unieke ervaringen op. Gewoon, het feit dat je niet weet waar je naartoe gaat. En de enthousiasme die je daarover kunt delen.

Dus, waar wacht je nog op? Boek minimaal een keer in je leven een verrassingsreis!

Andere inspiratie opdoen?

Wij hebben nog veel meer blogs geschreven. Misschien kunnen deze blogs jou ook informeren of inspireren:

* Dit blog bevat affiliate links.

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.