Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

4 redenen om een trailrunningsreis in Spanje te boeken

4 redenen om een trailrunningsreis in Spanje te boeken

Ben jij toe aan een nieuw avontuur? Wil je graag gelijkgestemde mensen ontmoeten? Maak je een reis het liefst zo avontuurlijk mogelijk? Houd je van hardlopen? Misschien is een trailrunningsreis dan wel iets voor jou!

Je kunt naar alle landen op de wereld leuke en uitdagende trailrunningsreizen organiseren. Zolang er bergen of bossen zijn kun je overal trailen. In dit blog wil ik je motiveren om een trailrunningsreis in Spanje te boeken.

Niet alleen omdat we van Spanje houden, maar ook omdat we een leuke trailrunningsreis in Spanje hebben georganiseerd waar je misschien warm van wordt. Maar waarom zou je naar Spanje gaan voor een trailrunningsreis?

Wat is trailrunning?

Voordat ik je ga vertellen waarom je een trailrunningsreis in Spanje moet boeken, ga ik je in het kort uitleggen wat trailrunning precies is.

Trailrunning kun je vergelijken met hardlopen, maar trailrunning heeft meer avontuurlijkere elementen dan het normale hardlopen. Normaal hardlopen is vaak over geasfalteerde paden door een dorp, een stad of over een fietspad op het platteland.

Trailrunning is daarentegen hardlopen over onverharde paden. Denk aan een bos, de bergen, het strand of de duinen. Het is een andere sport, omdat je veel meer op de techniek van het rennen moet letten (denk aan alle boomstammen en hindernissen die je moet passeren).

Vooral trailrunning in de bergen is een stuk anders dan hardlopen door een stad. Hier heb je naast de onverharde paden en hindernissen ook te maken met hoogteverschillen.

Maar wat maakt dat je dan moet gaan trailen in Spanje? En met wie ga je dat dan doen?

4 redenen om een trailrunningsreis in Spanje te boeken

1 | Spanje is een mooi land

Als je van avontuur en trailrunning houd, dan is Spanje een geweldig land voor een trailrunningsreis. Spanje heeft namelijk een gevarieerd landschap met de Pyreneeën in het noorden en de prachtige kustlijn in het zuiden.

En wat te denken van de prachtige oostkust in Spanje? In La Calderona in de omgeving van Valencia of bij Sant Jeroni in Barcelona kun je prachtig hardlopen.

Spanje biedt veel mogelijkheden op het gebied van trailrunning en dat maakt het een geweldig land voor een leuke trailrunningsreis.

2 | Uitdagende trails op alle niveaus

Of je nu een beginner of een gevorderde trailrunner bent, in Spanje vind je leuke trails voor allerlei verschillende niveaus. Van rustige en vlakke paden langs de kust tot de uitdagende paden in de Spaanse bergen.

Trailrunning is erg avontuurlijk, maar wel super toegankelijk. Je kunt ook in de Nederlandse bossen trailen bijvoorbeeld, terwijl je als zeer gevorderde renner naar de bergtoppen van Frankrijk kunt trailen.

Dat maakt trailrunning zo leuk. Waar je ook bent in Spanje, overal kun je paden vinden die passen bij jouw niveau.

3 | In Spanje is het mooi weer

Eerlijk toegegeven, het klimaat van Spanje is enerzijds een voordeel en anderzijds een nadeel. Soms kan het erg warm zijn en is het beter om in de schaduw te blijven en het rustig aan te blijven doen. Je moet je dus afvragen of het verstandig is om in de zomer een trailrunningsreis in Spanje te boeken.

Maar buiten de extreme hitte heeft Spanje perfecte weersomstandigheden tijdens het hardlopen. Denk aan de lente en de herfst waar de temperaturen ideaal zijn om te rennen. Maar vooral de winter is het ideale seizoen voor een trailrunningsreis in Spanje.

4 | Trailrunning is een geweldige sport

Of je nu naar Spanje gaat, de Nederlandse bossen intrekt of de Franse Alpen bezoekt, trailrunning is een geweldige sport om te beoefenen. Het is niet te vergelijken met hardlopen door een stad. Tijdens trailrunning loop je over onverharde paden en midden in de natuur.

Rennen midden in de natuur heeft iets rustgevends. Je bent weg van de drukte en van de prikkels van het drukke leven. Het is jij en de natuur.

En dat brengt uiteraard ook uitdagingen met zich mee. Wat te denken van de zware beklimmingen en afdalingen in de bergen? Maar juist deze uitdagingen maken trailrunning tot een geweldige sport.

Yelr: jouw basecamp voor gruwelijke outdoorinspiratie

Opzoek naar een leuk trailrunningsavontuur?

Er zijn veel mooie trailrunbestemmingen in Europa. Denk aan de bergen van Frankrijk en Zwitserland of de ongerepte natuur in Noorwegen en Schotland.

Hoe vet is het om deze bestemmingen op te zoeken en samen met gelijkgestemde mensen het avontuur te gaan? Wij bieden je deze mogelijkheid.

Trailrunningreizen in Spanje

Ben je liefhebber van reizen en wil je reizen graag combineren met trailrunning? In samenwerking met Casa Descansa organiseren we een avontuurlijke trailrunning-reis in de Spaanse bergen rondom Valencia.

Wil je graag kennismaken met de sport en gelijkgestemde mensen ontmoeten? Wil je op een prachtige bestemming overnachten waar je na een actieve dag overheerlijk tot rust kunt komen?

Vraag dan informatie aan of boek direct je reis naar de Spaanse bergen!

* Dit blog bevat affiliate links.

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.