Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dit zijn de mooiste natuurfenomenen op de wereld

De mooiste natuurfenomenen op aarde

De wereld is een geweldige plek. Met al haar ongerepte landschappen en geweldige dieren leven we in een magische wereld waar we ons niet altijd bewust van zijn.

Sommige plekken en natuurfenomenen verdienen een speciale plek. Die zijn nog net iets specialer dan andere natuurfenomenen. Het kan gaan om die ene berg, die ene woestijn of een natuurverschijnsel die iedereen graag wil zien.

In dit blog vind je de mooiste natuurfenomenen van onze prachtige aarde.

1 | Het noorderlicht

Het noorderlicht is een beroemd natuurverschijnsel die we allemaal in levende lijven zouden willen meemaken. Als je getuige mag zijn van dit prachtige verschijnsel, dan ben je verbaasd over de schoonheid van het noorderlicht.

Hoe het noorderlicht ontstaat? Daar komen moeilijke begrippen bij kijken, maar in feite is het een zonnewind dat in botsing komt met de atmosfeer.

Het noorderlicht is op verschillende plekken in de wereld te zien. Vooral Finland, Zweden, Noorwegen en IJsland zijn populaire bestemmingen voor het noorderlicht. Het licht is ook in Rusland, Canada en de Verenigde Staten te bewonderen.

De mooiste natuurfenomenen op aarde: het Noorderlicht

2 | Grand Canyon

In Arizona in de Verenigde Staten ligt de Grand Canyon. Dit is een gigantische kloof dat miljoenen jaren is uitgesleten door de Colorado-River.

De kloof is ruim 446 kilometer lang, 29 kilometer breed en 1,8 kilometer diep. Als je voor een roadtrip door de Verenigde Staten gaat, dan mag de Grand Canyon niet missen.

De mooiste natuurfenomenen op aarde: Grand Canyon

3 | Victoria Falls

Ga je een reis door Afrika maken?

Op de grens van Zambia en Zimbabwe liggen de prachtige Victoria Falls. Het wordt gezien als de meest indrukwekkende waterval op de wereld.

De waterval is 1708 meter breed en 100 meter hoog. Per minuut valt er maar liefst 500 miljoen liter over de rotswand.

En werkelijk prachtig verschijnsel die door de natuur is ontstaan. Als je even de kans hebt om deze watervallen te bezoeken, dan moet je dit met beide handen aangrijpen.

De mooiste natuurfenomenen op aarde: Victoria Falls

4 | Yellowstone National Park

Dat de Verenigde Staten een bijzonder land is, dat weten we allemaal. Het is niet voor de grap dat de Verenigde Staten twee keer in de lijst voorkomt.

Yellowstone National Park staat bekend om haar geothermische activiteiten. Denk aan geisers, heetwaterbronnen en modderpoelen. Dat is een natuurverschijnsel die je niet overal tegenkomt.

Daarnaast is het gebied rijk aan wilde dieren, zoals bizons, elanden en grizzlyberen.

De mooiste natuurfenomenen op aarde: Yellowstone National Park

5 | Great Barrier Reef

Aan de kust van Australië ligt het grootste koraalrif van de wereld, de Great Barrier Reef. Hier vind je alle soorten zeevissen, denk aan schildpadden, haaien en koraalvissen. Als je een roadtrip langs de oostkust van Australië gaat maken, dan zou je dit rif in je plannen kunnen betrekken.

Bewonder het rif echter met respect. Helaas wordt de Great Barrier Reef bedreigd als gevolg van klimaatverandering. Steeds meer koraal sterft af en dit is een groot gevaar voor de omgeving.

De mooiste natuurfenomenen op aarde: Great Barrier Reef

6 | Mount Everest

De hoogste berg van de wereld mag natuurlijk niet ontbreken. Dat is namelijk de Mount Everest. De berg is gelegen op de grens van Nepal en Tibet. Veel mensen gaan de uitdaging aan en klimmen naar de top van de berg.

Dat is een zware beproeving. Zonder ervaring en begeleiding is het een levensgevaarlijke klus. Maar de mensen die het halen, die hebben een fenomenaal uitzicht op 8.849 meter hoogte.

De mooiste natuurfenomenen op aarde: Mount Everest

7 | Salar de Uyuni

Salar de Uyuni is de grootste zoutoppervlakte van de wereld en ligt in Bolivia. Vooral bij zonsondergang is het een prachtig gebied, omdat het landschap wordt verlicht met felle kleuren die adembenemende uitzichten met zich meebrengen.

Het zoutoppervlakte is maar liefst 10.582 vierkante kilometer groot. 40.000 jaar geleden was deze vlakte een deel van het Minchinmeer, een reusachtig meer in de prehistorie.

De mooiste natuurfenomenen op aarde: Salar de Uyuni

8 | Het zuiderlicht

Naast het noorderlicht heb je ook, jawel, het zuiderlicht. Het is de tegenhanger van het noorderlicht en is te zien in de omgeving van de Zuidpool.

Net als het noorderlicht kleurt het zuiderlicht ook groen. Heel af en toe kun je bij het zuiderlicht ook rode kleuren zien.

Waar je zuiderlicht kunt bewonderen? Zoals gezegd is het zuiderlicht te bewonderen in de richting van de Zuidpool. Hiervoor moet je dus wel een reis richting Nieuw- Zeeland, Antarctica of Patagonië maken.

De mooiste natuurfenomenen op aarde: het Zuiderlicht

9 | Ngorongoro-krater

In Tanzania ligt de Ngorongoro-krater. Dit is een uitgedoofde vulkaan dat tegenwoordig een uniek ecosysteem vormt.

In de krater is een enorme diversiteit in flora en fauna. Hier vind je leeuwen, olifanten, neushoorns, zebra’s en flamingo’s.

De mooiste natuurfenomenen op aarde: de Ngorongoro krater

Andere reisinspiratie opdoen?

Wij hebben nog veel meer blogs geschreven. Misschien kunnen deze blogs jou ook informeren of inspireren:

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.