Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

De Poço do Inferno: een prachtige waterval in het Portugese Serra da Estrela

De Poço do Inferno waterval

De Serra da Estrela is een bergketen in het midden en het oosten van Portugal. Het is grootste bergketen op het vaste land, want naast het vaste land van Portugal heeft het land ook eilanden met bergen.

Het hoogste punt van de Serra da Estrela en het vaste land van Portugal is de Torre. Deze bergtop is 1993 meter hoog. Op de top is een grote, gemetselde zuil van 7 meter gebouwd, zodat de top onofficieel 2000 meter hoog is. Het bijzondere aan de top van de Serra da Estrela is dat je hem met de auto kunt bereiken.

Bergen hebben altijd iets magisch bij zich. Het weer en het klimaat zijn anders op het vlakke land, de natuur is ongerepter, de uitzichten zijn prachtig en op de achtergrond hoor je beekjes die vredig naar beneden stromen. In de bergen vind je uiteraard ook watervallen. Zo heeft de Serra da Estrela een prachtige waterval, genaamd Poço do Inferno.

Wat is de Poço do Inferno?

De Poço do Inferno is een kleine lagune in het midden van de Serra da Estrela. Deze lagune is ontstaan vanwege de 10 meter hoge waterval. De waterval wordt gevormd door de wateren van de Leandres-stroom.

De waterval is te vinden op 1080 meter hoog en het water is hier ijskoud. Het kan in de ”strenge” Portugese winters zo koud worden dat het verandert in ijs.

De Poço do Inferno bezoeken

Als je een bezoekje brengt aan de Torre, het hoogste punt van Portugal, dan mag een bezoek aan de Poço do Inferno niet ontbreken. Vanaf de Torre rijd je in ongeveer een half uur naar de wateval.

Vanaf Manteigas rijd je ongeveer 4 kilometer langs de hoofdweg richting de Torre. Net voorbij Caldas de Manteigas sla je linksaf om de laatste 6 kilometer over een ietwat smalle weg richting de waterval te rijden.

De weg is smal, maar er is een kleine kans op tegenliggend verkeer. De omgeving is bebost en dat maakt het tot een prachtige route.

Wil je de waterval niet met de auto bezoeken? In de omgeving zijn vele wandelroutes die jou richting de Poço do Inferno brengen.

De Poço do Inferno waterval

Een kleine klim naar de waterval toe

Als je met de auto de waterval gaat bezoeken, dan zijn er parkeermogelijkheden rondom de waterval. Je kunt de waterval niet meteen zien liggen en moet een klein stukje naar boven klimmen.

Deze klim duurt maximaal 5 minuten en iedereen kan deze kleine klim maken. Het ”pad” naar de waterval kun je herkennen door de hekken waar je je aan vast kunt houden.

Mijn bezoek aan de Poço do Inferno

In mijn reis door Portugal hebben we een lange dag besteed aan de Serra da Estrela, de Torre, Fundão en de Poço do Inferno.

Ik vond de Serra da Estrela een prachtige gebergte. De weg richting de Poço do Inferno was een prachtige route vanwege het bos waar we doorheen reden. We hadden deze dag ook stralend weer waardoor de uitzichten perfect waren!

Ben je in de omgeving van de Serra da Estrela? Dan is een bezoekje aan deze waterval absoluut de moeite waard!

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven over Portugal:

* Dit blog bevat affiliate links.

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!