Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Hoe moet ik een backpack schoonmaken?

Hoe backpack schoonmaken?

Backpack op en de backpack weer af. Modder, regen, wind, zand, sneeuw en hagel en de ene keer leg je de backpack op een stoffige stoel in de trein en de andere keer ligt hij op een vieze vloer in een hostel. Jouw backpack maakt tijdens een reis veel mee en als je hem regelmatig gebruikt, dan wordt hij op ten duur erg vies.

Op een gegeven moment kom je op het punt dat je naar de backpack kijkt en beseft dat hij een grote schoonmaak beurt nodig heeft. Maar hoe maak je een backpack schoon? Je hebt veel geld in een backpack geïnvesteerd, dus je wilt hem niet ”kapot” schrobben. Daarnaast is een backpack vaak waterafstotend en je wilt niet dat hij deze functie kwijt raakt.

In deze blog vertel ik je alles over het schoonmaken van de backpack.

Gratis checklist: inpaklijst om je backpack in te pakken

Kan ik mijn backpack wassen in de wasmachine?

Belangrijk: Het is sterk af te raden om de backpack in de wasmachine te wassen.

Dat is over het algemeen funest voor de kwaliteit van de backpack. Zijn waterafstotende waarde neemt af, de backpack gaat verkleuren en je loopt het risico andere onderdelen van de backpack kapot te maken.

Dat wil je natuurlijk niet, want de backpack is je allergrootste vriend tijdens het reizen. Het is jij en de backpack en daar moet je zuinig mee omgaan!

Mag mijn backpack drogen in de droger?

Van het één gaan we over naar de ander. Een backpack mag niet in de wasmachine, maar mag hij wel in de droger?

Ik zal je nu wederom met dikke letters duidelijk maken dat een backpack niet is ontworpen voor de droger. Een backpack kan nog beter tegen de wasmachine dan tegen de droger.

Hoe backpack schoonmaken?

Hoe maak ik mijn backpack schoon?

Een backpack maak je het beste schoon met de hand. We gaan lekker back-to-the-basic.

Stap 1 | Haal de spullen uit jouw backpack

Allereerst doe je een check, check dubbelcheck in de backpack. Wees er zeker van dat je geen spullen in de backpack hebt zitten. Een lekkende pen tijdens het schoonmaken kan problemen veroorzaken en een authentiek metrokaartje die je in de backpack hebt gestopt wil je natuurlijk niet kwijt.

Check alle vakken in de backpack van klein naar groot en leeg de vakken waar nodig. Nu je toch bezig bent: je maakt het jezelf gemakkelijk om losse vuil uit de backpack te schudden en nu je alle vakken open hebt gemaakt is dit de ideale kans.

Stap 2 | Stop de backpack in de wasbak

Vul een wasbak, een badkuip of iets anders waar veel water in past vol met water. Dompel de backpack vervolgens in het water.

Stap 3 | Schrob de backpack

Ga met jouw hand of een spons over de hardnekkige vlekken van de backpack. Een tandenborstel wil voor bepaalde vlekken ook uitkomst bieden!

Tijdens het reizen ontstaat er veel zweet en dit zweet gaat in de backpack zitten. Soms heb je hiervoor meer water nodig. Als er zweet in de schouderbanden van de backpack zit, dan kun je dit er uitknijpen door de schouderbanden met je handen samen te drukken.

Stap 4 | De backpack afspoelen

Vervolgens moet je de backpack met koud water afspoelen. Dit kun je het gemakkelijkste doen met de harde straal van de douchekop.

Stap 5 | De backpack laten drogen

And last but not least moet de backpack weer drogen. Een backpack laten drogen is net zo belangrijk als alle stappen hiervoor. Laat je de backpack niet goed drogen, dan heb je een serieuze kans op schimmelvorming en dat zou betekenen dat je de backpack op ten duur weg kunt gooien.

Drogen is de backpack op zijn kop ophangen in een donkere en droge plek en dat betekent dat je hem dus niet in de droger stopt (!). Vermijd daarnaast zonlicht tijdens het drogen. Niet zozeer omdat de backpack kapot zou kunnen gaan, maar wel omdat de backpack kan verkleuren.

Je backpack is hartstikke schoon!

Dat is fijn: je kunt weer met een schone en frisse backpack op pad om hem vervolgens weer helemaal vies te maken.

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven over het backpacken:

* Dit blog bevat affiliate links.

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!