Hoe kan ik mijn backpack beveiligen?

Hoe kan ik mijn backpack beveiligen?

Een backpack is tijdens het reizen het meest waardevolle bezit dat je bij je draagt. Niet alleen de tas is belangrijk, maar vooral de inhoud van de tas is erg belangrijk. Daar zit ongeveer alles in om de dagen door te komen en je moet het zien als een grote kledingkast die je gedurende je reis op de rug hebt hangen.

Maar naast kleding zitten er ook veel waardevolle en duurdere spullen in en dat wil je maar al te graag beveiligd hebben. Nu let je natuurlijk erg goed op de backpack, maar als jouw backpack tijdens het reizen op het dak wordt gegooid of je verblijft in een hostel, dan wil je het veilige gevoel van een goed afgesloten backpack hebben.

Een backpack beveiligen is erg simpel. Er zijn namelijk sloten ontworpen om de backpack te kunnen sluiten. Dat is niet alleen handig voor de backpack, maar vaak kun je de sloten ook gebruiken voor de kluisjes in een hostel. Een grote naam onder de sloten is de TSA Travelsafe cijferslot. In deze blog lees je meer.

Gratis checklist: inpaklijst om je backpack in te pakken

Kies ik voor een cijferslot of een slot met sleutel?

Er zijn veel verschillende sloten op de markt, maar welke ga je kopen? Koop je een slot met een code of een slot met een sleutel?

Mijn allergrootste tip: koop een cijferslot.

Het grote nadeel van een slot met sleutel is dat je de sleutel kunt kwijtraken en dan ben je letterlijk en figuurlijk verder van huis!

Bij een cijferslot hoef je enkel de code te onthouden.

Wat is een TSA Travelsafe cijferslot?

Onder de cijfersloten is ook een grote markt, maar ook hier heb ik wederom een tip voor je!

Stel je voor: je gaat vliegen en de douane wil graag jouw backpack controleren. Jij bent allang achter de douane en hebt geen oog meer voor jouw ruimbagage. Dat is de bagage die in het dek van het vliegtuig komt te liggen en je niet bij je hebt.

Als de douane jouw backpack wil controleren die jij op slot hebt gezet, dan zijn ze genoodzaakt het slot open te breken. Dat is zonde!

Een oplossing is de TSA Travelsafe cijferslot. Dit slot is namelijk gecertificeerd. Dat betekent dat de medewerkers achter de douane een speciale sleutel hebben om dit slot te openen.

Hierdoor heb je geen kapot slot én kunnen de douanemedewerkers gemakkelijker bij jouw bagage.

Een cijferslot gebruiken voor de backpack

Zoals gezegd: in een backpack zitten vaak belangrijke spullen en deze wil je niet kwijtraken.

Daarom is het aan te raden de backpack te beveiligen met een slot. Hierdoor kan er niemand in wat voor situatie dan ook de backpack openen en spullen uit de backpack stelen.

Een cijferslot gebruiken voor in een hostel

Een cijferslot is überhaupt ideaal als je gaat overnachten in een hostel. Veel hostels hebben kluisjes, maar niet alle hostels hebben sloten voor deze kluisjes.

Met een goed slot kun je de backpack achterlaten in het hostel en heb je even geen zwaargewicht op je rug terwijl je de stad verkend!

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven over het backpacken:

* Dit blog bevat affiliate links.

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.
De meest gruwelijke outdoor inspiratie met de nieuwsbrief van yelr.

Dat wil je!
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelroutdoor

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!