Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Op deze manier beveilig ik mijn backpack

Op deze manier beveilig ik mijn backpack

Een backpack is tijdens het reizen het meest waardevolle bezit dat je bij je draagt. Niet alleen de tas is belangrijk, maar vooral de inhoud van de tas is belangrijk. Daar zit ongeveer alles in om de dagen door te komen en je moet het zien als een grote kledingkast die je gedurende je reis bij je hebt.

Maar naast al je kleding zitten er ook veel waardevolle en dure spullen in je tas en dat wil je maar al te graag beveiligd hebben. Nu let je natuurlijk erg goed op je backpack, maar toch wil je graag dat je backpack goed is beveiligd op de momenten dat je hem even uit het zicht hebt.

Een backpack beveiligen is niet zo moeilijk. Je kunt hem namelijk eenvoudig beveiligen met een slot. In dit blog vertel ik je meer over een slot die ik graag gebruik tijdens het backpacken.

Allereerst: hoe kun je een backpack beveiligen?

Stel je de volgende scenario’s eens voor.

Je bent in Thailand aan het reizen en om van A naar B te komen heb je een lange busrit voor de boeg. Tijdens de busreis stal je je backpack in de grote ruimte onderin de bus waardoor je geen toezicht hebt op je backpack. Alle belangrijke en waardevolle spullen in je backpack zijn gevoelig voor diefstal.

Of je bezoekt een leuke stad in Spanje en verblijft in een hostel. Na dagen een backpack op je rug te hebben gehad vind je het fijn om je backpack in je hostel achter te laten, zodat je alleen met een kleine en lichte daypack het centrum van de stad kunt bezoeken. Je wil je backpack echter niet zonder toezicht in je kamer in je hostel achterlaten, omdat hij daardoor wederom gevoelig is voor diefstal.

De oplossing? Beveilig je backpack met een slot! Je kunt je slot namelijk gebruiken om de ritsen met elkaar te verbinden, waardoor je backpack niet door anderen geopend kan worden. Daarnaast kun je je slot gebruiken voor kluisjes in hostels, zodat je je backpack veilig kunt achterlaten als je het centrum van een leuke stad wil bezichtigen.

Een cijferslot of slot met sleutel: wat is beter?

Er zijn veel verschillende sloten die je voor je backpack kan gebruiken, maar wat is de beste optie? Koop je een slot met een code of een slot met een sleutel?

Ik adviseer het je om een slot met een code te kiezen. Bij een codeslot kun je gemakkelijk een back-up van je code maken, waardoor je altijd toegang hebt tot de code (mocht je deze niet onthouden).

Een sleutelslot kun je kwijtraken en de sleutel kan gestolen worden, waardoor deze gevoeliger is voor diefstal of verlies.

Op deze manier beveilig ik mijn backpack

Waarom ik een TSA Travelsafe cijferslot gebruik

Er zijn veel verschillende cijfersloten die je kan kopen, maar het meest bekende slot is een TSA Travelsafe slot. En het zal je niet verbazen dat ik je deze wil aanraden. Maar waarom vraag je je af?

Een TSA Travelsafe cijferslot is een slot dat is gecertificeerd en dat door de douane met een universele sleutel geopend kan worden. Hierdoor blijft je backpack en je slot intact op de momenten dat de douane genoodzaakt is om je backpack te openen om de inhoud te controleren.

Manieren om je backpack te beveiligen tegen schade

Naast het beveiligen van je backpack tegen diefstal wil je je backpack natuurlijk ook beveiligen tegen schade. Allereerst raad ik het aan om je backpack te beveiligen met een goede verzekering. Daarmee kun je veel geld besparen op het moment dat je backpack of bepaalde items uit je backpack worden gestolen of door schade (waterschade bijvoorbeeld) niet meer te zijn gebruiken.

Je kunt je backpack ook beveiligen door deze te beschermen tegen fysieke schade, zoals grote scheuren en viezigheid. Je backpack heeft tijdens het reizen veel te verduren: rug op en rug af, op de grond en van de grond, in de trein, in de kofferbak en noem het maar op: overal neem je je backpack mee naartoe en overal wordt de backpack tussen andere bagage gepropt waardoor je backpack gevoelig is voor eventuele schade.

De oplossing is een flightbag. Een flightbag is een hoes voor je backpack en heeft meerdere voordelen:

  • Door een opvallende kleur herken je gemakkelijk je backpack bij de bagageband;
  • Een flightbag is waterdicht waardoor je backpack wordt beschermd tegen waterschade;
  • Je backpack wordt beschermd tegen scherpe punten en randen van buitenaf die je backpack kunnen beschadigen;
  • Je backpack blijft schoon.

Naast een cijferslot raad ik je dus een flightbag aan om je backpack te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

* Dit blog bevat affiliate links van Bol.com.

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.