Wat is een au pair?

Wat is een au-pair?

Houd jij van kinderen en wil je graag een leuk avontuur in het buitenland meemaken? Ga als au pair aan de slag in het buitenland.

Een au pair is een jongvolwassen persoon (tussen de 18 en 30 jaar) die tijdelijk voor de kinderen en het huishouden van een ander gezin gaat zorgen.

Waarom werken als au pair?

Als au pair heb je de unieke mogelijkheid om een ander land en een ander cultuur te ontdekken. Als au pair woon je vaak bij een andere familie. Hierdoor mag je gebruik maken van de kost en inwoning en daarnaast krijg je vaak een kleine vergoeding.

De vergoeding die je ontvangt is vaak niet groots. Als au pair ga je aan de slag omdat je het leuk vindt om met kinderen te werken en omdat je een mooie ervaring wilt meemaken.

Eigenlijk moet je een au pair verblijf als een culture uitwisseling zien. Je leert hierdoor de cultuur en de taal van een ander land kennen. Hierdoor is een au pair verblijf in Nederland eigenlijk niet mogelijk (valt in dat geval niet helemaal onder de noemer van au pair).

Is een au pair verblijf iets voor mij?

Twijfel jij aan de gedachten om als au pair in het buitenland te gaan werken? Het is belangrijk dat je het leuk vindt om met kinderen te werken, dat je jezelf in het diepe durft te gooien in een ander land en ander cultuur en nieuwsgierig bent om hier iets van te leren en daarnaast moet je het leuk vinden om een nieuwe taal te leren.

Als jij hier enthousiast van wordt, dan is een au pair gegarandeerd iets voor jou!

De rechten van een au pair

Het is belangrijk om jouw rechten als au pair te kennen. Als au pair ben je geen kindermeisje, huishoudhulpje, werknemer of verzorger van ouderen. Je bent in principe een volwaardig lid van de familie waar je gaat wonen. Dat is belangrijk om te onthouden!

Andere blogs lezen?

We schrijven regelmatig nieuwe begrippen uit:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De meest gruwelijke outdoor inspiratie met de nieuwsbrief van yelr.

Dat wil je!
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelroutdoor

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?