Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Hier kan je van een klif springen op Curaçao

Hier kan je van een klif springen op Curaçao

Als we aan Curaçao denken, dan zijn we snel geneigd om te denken dat het op het eiland alleen maar ontspannen geblazen is. En die gedachten snap ik ook, want met alle paradijselijke stranden en het warme weer is Curaçao een geweldige plek om tot rust te komen.

Maar naast de ontspanning kun je op Curaçao ook het avontuur opzoeken en iets actiefs gaan doen. Je kunt gaan duiken, snorkelen, varen, het eiland impulsief verkennen met de auto of de Christoffelberg beklimmen in het westen van het eiland.

Een andere leuke activiteit is klif springen. Daar waar je op veel plekken op de wereld van metershoge kliffen kan springen, daar heeft Curaçao eigenlijk maar een klif waar je veilig van af kan springen. In dit blog neem ik je mee naar de locatie van deze klif en waarom deze omgeving überhaupt het bezoeken waard is.

Waar kun je op Curaçao van een klif springen?

Op Curaçao vind je een klif bij Playa Forti. Dit is een klein strand in Westpunt, het uiterste westen van het eiland. Vergis je niet in de afstanden op Curaçao. Het kost je ruim 50 minuten om van het centrum van Willemstad bij Playa Forti te komen.

De klif ligt bij een niet-commerciëel strand. Dat wil zeggen dat je gratis en voor niets op dit strand mag liggen. Het strand is onbewerkt en puur natuur en daarmee misschien niet het meest comfortabele strand op het eiland. Tegelijkertijd hebben de ongerepte stranden ook zijn charme.

Loop je vanaf Playa Forti met de trap omhoog, dan kun je via de nabijgelegen parkeerplaats naar de klif toelopen om vanaf daar naar beneden te springen! Naast de klif vind je een restaurant waar je lekker kunt eten en kunt genieten van het mooie uitzicht.

Hoe hoog is de klif op Curaçao?

De klif op Curaçao is 12 meter hoog. Vanaf beneden lijkt de hoogte mee te vallen, maar als je bovenaan de klif staat, dan ervaar je ineens hoe hoog het eigenlijk is.

In ieder geval, dat is mijn ervaring. Sommige mensen springen vaak van hoge hoogtes en als je van bungeejumpen je hobby hebt gemaakt, dan stelt 12 meter natuurlijk niks voor.

Maar spring je impulsief van een hoge klif van 12 meter hoog, dan knipper je nog een paar keer met je ogen voordat je daadwerkelijk gaat springen.

yelr logo

Dit is mijn ervaring met de klif op Playa Forti

Playa Forti is een prachtig en ongerept stuk Curaçao. Het ligt in het westelijke deel van het eiland en dat vind ik ook het mooiste deel van het eiland. Hier vind je de ongerepte en groene natuur, de bergen en de gebieden die (nog) niet zijn aangetast door de toeristen.

Op het strand van Playa Forti vind je de rust en kun je ontspannen zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. In de omgeving van Playa Forti liggen overigens nog meer leuke stranden, zoals Playa Grandi. Dit is het strand met alle schildpadden, waardoor het een ideale plek is om te gaan snorkelen.

Ik denk dat avontuur gezond voor je is en als je van nature het avontuur niet uit de weg gaat, dan wil ik je vragen letterlijk een sprong in het diepe te wagen op de klif van Playa Forti! 🙂

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!