arrow_drop_up arrow_drop_down

5 redenen om in een skigebied te werken

Op zoek naar een leuk avontuur in het buitenland, maar weet je nog niet zo goed waar je naar toe wil? Misschien kan ik je helpen!

Er zijn ontelbaar veel mooie locaties om te gaan werken. Je kunt de grote steden op deze wereld uitzoeken, je kunt op warme oorden werken met helder, blauw water of je kunt hoog in de bergen gaan werken.

In dit artikel richt ik mijn aandacht op het werken in de bergen, namelijk in de omgeving van een skigebied.

Werken in een skigebied? Hier 5 redenen

Mijn ervaring

In 2018 besloot ik om een 2e avontuur aan te gaan in het buitenland. In 2017 had ik al voor 6 maanden op Curaçao gewerkt en nog geen jaar later vond ik het tijd voor een nieuw avontuur.

Na het versturen van een aantal sollicitaties kwam ik in aanraking met een hotel in Frankrijk. Dit is een hotel met Nederlandse eigenaren wat gevestigd is aan de voet van de Alpe d’ Huez. En voor het geval je niet weet waar dit ligt..

..de Alpe d’ Huez ligt ten zuidoosten van het land Frankrijk, midden in de Alpen. Lyon en Grenoble zijn de grootste steden in de directe omgeving.

En inderdaad, je raad het al: de Alpe d’ Huez is niet alleen bekend vanwege de Tour de France, maar is ook zeker bekend als skigebied. Ik spreek dus uit ervaring en kan het werken in een skigebied, in welk land dan ook, zeker aanraden.

Op basis van mijn ervaring geef ik je in onderstaande punten meteen de reden waarom ik hier zo enthousiast over ben.

Maar..

Ik vond het een bijkomend voordeel om in dit gebied te werken, zodat ik ook kon gaan skiën. Vanuit dat perspectief schrijf ik ook dit artikel. Als jij he – le – maal geen zin hebt om te skiën, dan kan ik je met dit artikel niet verder helpen. 🙂

Wel kan ik je dan aanraden op Curaçao te gaan werken..

> 10 redenen om op Curaçao te gaan werken

1 | Allereerst: skiën is écht gaaf

Ik zal eerst even bescheiden vertellen dat ik in mijn hele leven nog nooit had geskied. In december 2018 stond ik voor het eerst op skies. En ik zal je zeggen, ik vond het best spannend.

Skiliften die surrealistische hoogtes bereiken en heel veel mensen die van smalle pistes naar beneden glijden in een hoogstaand tempo, terwijl ik, als beginner, anderhalf uur bezig ben om van een drempel af te skiën. Ik wist simpelweg niet wat ik van het skiën kon verwachten.

Maar ondertussen kan ik met gemak vertellen dat het skiën voor mij persoonlijk een wereldse ervaring is geweest. Het is écht een magnifiek gevoel om op 2500 meter als een geoliede machine naar beneden te glijden.

De combinatie van verse sneeuw, een strak blauwe lucht met volle zon, goed geprepareerde pistes, het uitzicht en een lijf dat goed meewerkt vond ik echt een gave ervaring! En helemaal als je ook nog eens als één van de weinigen op de pistes stond.

Werken in een wintersportgebied

2 | Werken in een skigebied geeft je vrijheid

Waarom heb ik, voor dat ik in Frankrijk ging werken, nog nooit geskied? Dat heeft met heel veel redenen te maken, maar ook zeker met de overtuiging dat ik het gek vind om een vermogen te betalen, terwijl ik een week lang alleen maar met mijn neus in de sneeuw lig te koekeloeren.

Ik weet het, het is een beperkende overtuiging. Maar ergens in mijn achterhoofd nam ik dit wel mee. In Frankrijk was de situatie natuurlijk anders.. Ik had niet slechts 1 week om te gaan skiën. Nee, ik had in totaal 17 weken om te gaan skiën. En dat is wel een groot verschil.

De flexibiliteit zat hem in het volgende:

  • Ik kon voor- of na werktijd gaan skiën;
  • Als ik een keer geen zin had om te skiën, dan was de keuze gemakkelijk om het een dag te skippen;
  • Als ik wist dat het op de pistes erg rustig was, dan was het overheerlijk om die dag te gaan skiën;
  • De andere kant is: als heel Nederland, België en Frankrijk vakantie had en ik wist dat het héél druk was op de pistes, dan zei ik iedereen gedag en ging ik iets anders doen;
  • En het kwam ook wel voor dat ik na 2 pistes dacht: ‘’ik heb er eigenlijk helemaal geen zin in’’. Dan keerde ik zonder pardon terug naar mijn appartement ;).

Wat ik hiermee wil zeggen? Als je een seizoen in een skigebied gaat werken, dan heb je een zee van tijd om te gaan skiën. Je kunt heel relaxed bepalen wanneer je wel of niet wilt, zonder dat je stress hebt van de dagen die langzaam aftikken.

5 redenen om in een skigebied te werken

3 | Het levert unieke ervaringen op

Ik vind het persoonlijk geweldig om nieuwe mensen te leren kennen en allemaal unieke activiteiten met deze mensen te doen. Je bent gezellig bij elkaar, leert elkaar goed kennen en kunt veel met elkaar lachen. Het vergroot in mijn ogen heel erg de referentiekader.

Het kwam vaak voor dat we met meerdere collega’s gezellig naar boven gingen. Vaak gingen we dan een volle dag skiën, hadden we een lunchpakketje mee of gingen we een pizza-tje eten in één van de hippe restaurants op de pistes.

Het is vooral een gevoelskwestie in een algemeen plaatje. Dat je in het bijzijn bent van interessante, unieke mensen die je hebt leren kennen. Dat je een drankje drinkt, terwijl je tot in de verste verte naar de bergen kunt kijken en je een keer diep ademhaalt en denkt: ‘’verdorie, dat ik hier mag staan is volledig mijn verantwoordelijkheid geweest.’’

En dat is iets waar ik héél trots op kan zijn.

Waarom in de bergen werken?

4 | Ben je in voor een feestje?

Als jij feesten erg leuk vindt, dan is het werken in een skigebied óók de ideale oplossing. Als je op je vrije dag een paar uurtjes heerlijk bent wezen skiën, dan kun je de dag afsluiten met een super gezellige après-ski.

Het is per skigebied verschillend hoeveel er aan après-ski wordt gedaan. In het gebied waar ik een seizoen heb gewerkt kwamen relatief weinig après-ski feestjes voor. Alleen in het dorpje Vaujany kon je regelmatig een feestje opzoeken als je dat wou.

In skigebied Les Deux Alpes, wat op een paar kilometer van skigebied Alpe d’ Huez ligt, zijn veel Nederlanders te bekennen. En feit blijft: waar Nederlanders zijn, daar zijn ook feestjes. Dus als je in een skigebied in Oostenrijk werkt waar ontzettend veel Nederlanders komen, dan zijn après-ski feestjes gegarandeerd! 😉

Werken in de bergen

5 | En als laatste, maar zeker niet onbelangrijk..

De omgeving waarin je werkt is geweldig mooi! Hoge, witte bergtoppen. Uitzicht over de grote, reusachtige bergketens. Straten die gebombardeerd zijn met meters hoge sneeuw, waarbij je het gevoel hebt dat je door Lapland wandelt (terwijl je gewoon eventjes wil wandelen).

En wat ik ook heerlijk vind aan de bergen is de complete rust. Je zit middenin de natuur en je bent weg van de grote, gehaaste wereld. Dat is voor mij écht een eyeopener geweest. Ik ben mentaal een stuk rustiger geworden en ik ben gaan inzien dat het leven in de natuur een groot voorrecht is.

Dit in combinatie met nieuwe, unieke mensen die je leert kennen en vele sportieve activiteiten op de pistes, maakt het één grote, gave ervaring.

Dus als je twijfelt: ik raad je een seizoen werken in de omgeving van een skigebied zeer zeker aan!

Andere leuke artikelen

Hoi, ik ben Jelrik Stevens

Ik ben er stellig van overtuigd dat elk mens een heel hoog potentieel heeft. We hebben allemaal de mogelijkheid het leven in te delen zoals we het graag willen hebben. De basis om dit te creëren ben jijzelf. Jij bent de persoon die jouw leven leeft.

En omdat jij jouw hele leven met jezelf moet leven, moet je ervoor zorgen dat je de benodigde portie eigenwaarde bij je draagt. Je moet jezelf volledig kunnen accepteren. En door te accepteren kun je creëren. Je kunt alles creëren naar een subliem leven zoals jij het voor je ziet.

Met Yelr doen we dit samen. We puzzelen samen naar dit sublieme leven. Naar het leven zonder belemmerende overtuigingen, angst en zelfkleinering. 🙂

 

Artikel onbegrensd leven

Het artikel wat je nu hebt gelezen valt onder de categorie onbegrensd leven. Dit gaat over grote uitdagingen, de wereld rond reizen, groot durven denken en geen genoegen nemen met een ”redelijk” leven. We leven maar één keer op deze wereldbol, dus zorg ervoor dat je hier optimaal gebruik van gaat maken.

Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website