Naar welke landen mag ik reizen tijdens corona?

Naar welke landen mag ik reizen tijdens corona?

We leven in een vreemde tijd. Het is een tijd die velen van ons nog niet hebben meegemaakt. We worden enigszins beperkt in onze vrijheid en worden aangeraden om thuis te blijven.

In maart vertrok ik naar Zweeds Lapland en tijdens de reis kregen we mee dat landen de grenzen hadden gesloten en in een lockdown gingen. Gelukkig konden we onze reis afmaken, maar we moesten wel via een omweg naar Nederland reizen. Vanaf Zweden waren we genoodzaakt een ongezellige transportboot met Poolse vrachtwagenchauffeurs naar Duitsland te nemen.

Ik ben allang blij dat we de reis af konden maken. We hadden ook het geluk dat we vertrokken toen het leven nog ”normaal” was. Als we een paar dagen later waren gereisd, dan had ik nooit iets van Zweeds Lapland gezien. Reizen is op dit moment niet heel vanzelfsprekend en dat is vervelend als je graag met een backpack op de rug de wereld wilt verkennen.

In welke landen zijn de grenzen geopend?

De regels en maatregelen worden continue aangepast, dus het is lastig om te bepalen welke landen vrij zijn om te reizen.

Maar met hoeveel mensen mag je het land binnen reizen en moet ik mij in deze landen ook aan de ”anderhalf meter” houden?

Het zijn allemaal vragen die perfect in kaart zijn gebracht door Covid Controls.

De corona wereldkaart

Covid Controls heeft een mooie en overzichtelijke wereldkaart naar buiten gebracht met allemaal informatie per land. Dat is handig als je wilt achterhalen of je naar een bepaald land mag reizen, hoeveel besmettingen er zijn, of het land nog in een lockdown zit, of hotels en restaurants open zijn en ga zo maar door.

Op het moment van schrijven is reizen nog wat ingewikkeld, maar zeer waarschijnlijk gaan de landen stap voor stap de grenzen open gooien en worden maatregelen versoepeld.

Gelukkig maar.. het zou fijn zijn dat iedereen weer mag reizen en de mooiste plekjes op deze wereld mag bekijken!

Wil je weer reizen?
> Bekijk hier de corona wereldkaart van Covid Controls

 

 // Nog meer reisinspiratie opdoen? \\

Dan verwijzen we je graag door naar onze kenniskoffer om nóg meer inspiratie op te doen!

 

Of doe hier inspiratie op:

 

Over de schrijver
Na 2 periodes in het buitenland te hebben gewerkt en gewoond en een paar mooie reizen te hebben gemaakt wil ik mensen graag inspirerend hetzelfde te doen. Iedereen zou eens moeten reizen naar een onbekend land om prachtige levenservaringen op te doen.
Reactie plaatsen

Ook een reisblog schrijven op Yelr?

arrow_drop_up arrow_drop_down