In welke landen wordt links gereden?

In welke landen wordt links gereden?

In veel werd heel vroeger links gereden. Daar was destijds een goede reden voor. De ridders moesten met paard en wagen vaak het zwaard pakken. Veel mensen zijn rechtshandig en daardoor konden de ridder gemakkelijker bij het zwaard komen. Daarnaast voorkwam het links rijden dat de schede van het zwaard, dat aan de linkerkant hangt, tegenliggers zou raken.

Dit is de meest eenduidige argumentatie van het links rijden in de vroegere jaren. Een officiële reden is er echter niet en door de jaren heen is het links rijden door meerdere redenen verandert in het rechts rijden. Toch zijn er een aantal landen en gebieden op de wereld waar vandaag de dag nog steeds links wordt gereden. Voornamelijk in veel Britse koloniën zijn de rijrichtingen nooit verandert.

Welke landen hedendaags links rijden vind je in deze blog!

A

B

C

D

E

Engeland links rijden

Wij kennen de landen uit het Verenigd Koninkrijk uiteraard als landen waar links wordt gereden!

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Ook Pakistan is één van de vele landen waar links wordt gereden

Ook Pakistan is één van de vele landen waar links wordt gereden.

S

T

W

  • Wales / Verenigd Koninkrijk 

Z

Andere blogs lezen?

Ik heb nog meer blogs geschreven:

Yelr: het grootste reisplatform van Nederland

Wat leuk dat je op de website van Yelr bent gekomen. Yelr is een platform dat zich richt op het reizen en dat wil combineren met bewustwording over de aarde. Ik denk dat de wereld schreeuwt om de verbinding tussen de mensen, dieren en de natuur. Meer dan ooit tevoren moeten we ons afvragen hoe we de wereld willen achterlaten voor nieuwe generaties.

Hoe creëer je meer bewustwording? Ik denk allereerst dat je de zoektocht naar jezelf terug moet vinden. Normen en waarden spelen een belangrijke rol, een kritische kijk op jouw gedrag vind ik ook belangrijk en jouw mentale belevingswereld moet in overeenstemming staan met het hart. Je moet de signalen van jouw intuïtie leren herkennen. Als je innerlijke rust kunt ervaren, dan ben je in staat om de wereld te verbeteren en het intenser te beleven.

Deze verrijkende ontdekkingstocht kun je ondersteunen door te reizen, omdat reizen in aanraking komt met de elementen van het leven. Je moet beleven, voelen, zien, proeven, confronteren en ervaren tijdens een reis. Je vergroot de referentiekader en je vergroot de kennis over jezelf. Dat is de missie van Yelr. Hier kun je geïnspireerd raken om te gaan reizen en een steentje bij te dragen aan deze mooie aardkloot.

Over de schrijver
Na 2 periodes in het buitenland te hebben gewerkt en gewoond en een paar mooie reizen te hebben gemaakt wil ik mensen graag inspirerend hetzelfde te doen. Iedereen zou eens moeten reizen naar een onbekend land om prachtige levenservaringen op te doen.
Reactie plaatsen

Ook een reisblog schrijven op Yelr?

arrow_drop_up arrow_drop_down