arrow_drop_up arrow_drop_down

10 redenen waarom jij op Curaçao moet werken

Onbewust is er een reden dat je dit artikel hebt geopend. Ergens, diep van binnen, lijkt het je een prachtig avontuur om een paar maanden op Curaçao te gaan werken. In dit artikel behandel ik 10 mogelijke redenen waarmee je het besluit kunt maken. 😉

Ik ben zelf voor 6 maanden naar Curaçao gegaan. Ik heb full- time gewerkt achter een bar van een hippe horecatent pal aan het strand. Voordat ik officieel had besloten om naar Curaçao te gaan bleef ik lang rond piekeren. Ik wou het wel, maar tot een echt besluit kwam het nooit.

Gelukkig kwam de dag dat ik er zat van was en besloot ik om ”gewoon” te gaan. Er waren tig redenen te noemen waarom het avontuur kon mislukken, maar het overheersende positieve gevoel om het avontuur aan te gaan overwon de negatieve gedachten.

Beren op de weg

De negatieve gedachten, waarbij jij mogelijk teveel beren op de weg ziet, zijn gedachten waarvan de werkelijkheid niet bestaat. Alle scenario's die je vooraf bedenkt, gedachten over dingen die kunnen gebeuren en die je liever niet wilt meemaken, zijn scenario's die alleen in jouw gedachtegang leven. In de werkelijkheid is dat een tijd die zich nog niet heeft afgespeeld. Dus alle gedachten die je daaraan hebt bestaan simpelweg niet.

Mijn vader heeft altijd een mooie quote wanneer iemand begint over ‘beren op de weg'.

Hij vraagt die persoon altijd: ‘welke kleuren hebben de beren op die weg?' Op die vraag weet logischerwijs niemand antwoord te geven, wat bewijst dat de beren niet bestaan. Het is alleen dat wat jij bent gaan geloven.

De positieve gedachten daarentegen, het allereerste gevoel wanneer je over Curaçao denkt, bestaan wel. Dat is namelijk het gevoel wat je nu ervaart. Kortom: als het nu positief is, is het een reden om te gaan. Alles wat daarna komt is een zorg voor later.

Oké, leuk

Mooi hé? Al die uitspraken..

Maar waarom eigenlijk Curaçao?

Zoals ik al zei: ik heb 6 maanden op Curaçao gewerkt. En ik kan anderen jongeren alleen maar motiveren om het avontuur ook aan te gaan. Op basis van mijn ervaringen kan ik je vertellen waarom..

Want Curaçao is echt een prachtig eiland.

Ik heb je daarom 10 redenen gegeven waarom jij het avontuur op Curaçao aan moet gaan.

1 – Het is lekker warm op Curaçao

Het klinkt cliché, maar cliché's duiden vaak op de werkelijkheid. Je kunt ervoor kiezen om 6 maanden in het noorden van Rusland te gaan werken (wat overigens écht heel vet kan zijn), maar ik kan mij goed voorstellen dat je op een warm oord wilt werken.

Nou, ik kan je zeggen.. op Curaçao is het niet alleen warm. Het is er héél warm. Gemiddeld is het op Curaçao 31,2 graden. Dat is het gemiddelde over een heel jaar.

Het is echter alleen de temperatuur die gemeten wordt. De gevoelstemperatuur is gemiddeld namelijk 4 á 5 graden hoger dan de gemeten temperatuur. Het kwam daardoor vaak genoeg voor dat de gevoelstemperatuur rond de 37 graden lag.

Het went

Het went? Ja!

Waarschijnlijk lach je je dood wanneer iemand zegt dat ‘het went'. Maar het went écht!

Toen ik een goede vriend van mij had opgehaald vanuit Nederland (omdat hij mij 10 dagen lang kwam opzoeken) was het eerste gespreksonderwerp logischerwijs: het weer.

Ik vertelde hem dat er een redelijk zware tropische storm (tegen een orkaan aan) over Curaçao heen vloog. Door de wind en regen werd het ”koud”. De temperatuur daalde naar 27 graden wat mij doen heeft besluiten om mijn vest op te zoeken die ergens achter in de kast lag.

Hij was net een paar uur op het eiland, dus kon zich dat totaal niet voorstellen. Ik was al ruim 5 maanden op Curaçao en was volledig geacclimatiseerd. Ik wist precies hoe ik de hitte kon verdragen. Sterker nog: de hitte werd normaal. Op ten duur voel je het geen eens meer.

Het weer op Curacao

2 – Op Curaçao kun je goed feesten!

Als je van feesten houdt is Curaçao een perfect eiland. Elke week op dezelfde dag zijn dezelfde feesten. Daarmee heb je niet zoals in Nederland dat, bijvoorbeeld, de zaterdagnacht hét moment is om te feesten. Nee, op Curaçao is elke dag wel ergens een feestje.

Op vrijdag en zondag kun je naar Wet & Wild, op woensdag naar Cabana Beach en op zaterdag naar Zanzibar en Mojito's. En daarmee heb ik nog lang niet alle wekelijkse feesten besproken.

Naast de wekelijkse feestjes heb je 1x in de maand een super leuk feest bij Kokomo Beach, worden er heel vaak huisfeestjes gegeven en komen er vaak grote Nederlandse artiesten naar het eiland, zoals Kensington, Guus Meeuwis, Hardwell, Broederliefde en nog veel meer.

Happy Hours

Vrijwel elke horecatent op Curaçao heeft een happy hour (of 2). Elke dag zijn er één of meerdere horecatenten die een leuke happy hour aanbieden. Ik heb bij Zanzibar Beach & Restaurant gewerkt en moest altijd tijdens happy hour werken.

Van alle happy hours waar ik ben geweest vind ik Zanzibar het leukst. Deze happy hour is elke zaterdag van 17:00u tot 18:00u met aansluitend een leuk feest tot 00:00u.

En wat als je niet van feesten houdt?

Prima toch? Krijg namelijk niet het gevoel dat het alleen maar uit feesten bestaat op het eiland. Je kunt er prima voor kiezen om een avond, of meerdere, relaxed in de hangmat te hangen. Je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt.

Een leuk alternatief is om thuis een gezellige avond te maken. Drinken, eten en gezellig praten terwijl je heerlijk op de veranda zit.

In het huis waarin ik heb gewoond hadden we 1 groot voordeel. Als we met zijn allen een gezellige avond hadden en op de veranda zaten hadden we tegelijkertijd een magnifiek uitzicht:

Mijn uitzicht op Curacao

3 – Je hebt 6 maanden vakantie

Ik neem in punt 3 als voorbeeld dat je 6 maanden op Curaçao wilt werken. Maar of het nu 3-, 6- of 12 maanden zijn: je hebt altijd een soort vakantie gevoel.

Waarom?

Omdat elke dag dat je wakker wordt de zon schijnt, je meegaat in de relaxte mentaliteit van de lokale bevolking en je elke dag je slippers aan kunt trekken en in de zee kunt zwemmen. Je leeft je leven. Je maakt je niet druk om de tijd.

En als je huisgenoten of collega's ook een dag vrij zijn kun je samen op pad. Het eiland ontdekken, winkelen, zwemmen, cocktails drinken, en nog veel meer.

Ook als je werkt heb je vakantie

Huh? Wat zeg je nou? Vakantie terwijl ik werk?

Ja!

Ik heb gewerkt bij Zanzibar Beach & Restaurant. Als ik achter de bar stond en voor mij uit keek zag ik azuurblauw water terwijl de zon met 31 graden mijn huid aan het bakken was.

Wanneer ik stranddiensten had keek ik vaak genoeg om mij heen en dacht ik: ‘Ja, wát een locatie om hier te werken.'

Natuurlijk zijn er dagen dat je knetterhard moet werken en niet kunt uitkijken naar de prachtige zee voor je. Daarnaast zijn er werkdagen dat je er echt geen zin in hebt en het liefst de hele dag in de hangmat hangt.

Maar het zal je opvallen dat je heel vaak in een vrolijke bui bent, je nooit tegen werk opkijkt en altijd een besef moment hebt omdat je toch op dit prachtige eiland werkt.

Een hangmat bij ons in huis op Curacao

4 – Je trekt uit je comfortzone

De gedachten zijn allemaal zo mooi. Strand, feestjes, werken, mensen ontmoeten, bruin worden, cocktailtje erbij en een dikke levenservaring opdoen.

Het mooie is dat deze gedachten ook de werkelijkheid zijn.

Het gaat alleen niet altijd over rozen. Als je voor een langere tijd naar Curaçao gaat en je voor het eerst ver van huis bent krijg je dagen dat je met jezelf loopt te worstelen.

 • Je gaat ver weg van de omgeving die je liefhebt
 • Je gaat naar een ander (onbekend) land
 • Er zijn geen of weinig mensen die je kent waar je op terug kan vallen
 • Het is een ander klimaat met een land dat zijn eigen gewoontes heeft
 • Je moet in één keer op jezelf passen waarbij je goed op je geld moet letten. Ook is het handig dat er s' avonds weer eten op je bord ligt.
 • Het kan zijn dat je de hitte even zat bent en verlangt naar een Nederlandse regenbui.
 • Je kunt even het gevoel hebben dat je je familie of vrienden toch wel erg mist.

Je stapt letterlijk uit je comfortzone.

Is dat een goede reden om het avontuur niet aan te gaan?

Nee, absoluut niet! Het is balen als je een dag hebt dat je wat minder in je vel zit, maar op langer termijn ervaar je de positieve effecten.

Laat die worstelingen op je af komen. Zowel vóór als tijdens het avontuur. Negeer het niet, verzet je er ook niet tegen. Accepteer het. Op het moment dat je worstelt leer je nieuwe dingen.

Met accepteren wil ik aangeven dat je de gevoelens niet moet onderdrukken. Alleen dan ga je het leren te begrijpen!

Persoonlijke groei

Al die worstelingen hebben een positief gevolg op wie je bent. Je hebt je wereld vergroot en je hebt je in moeilijke situaties kunnen redden. Daar word je beter van.

In de 6 maanden dat ik op Curaçao zat waren er vaak genoeg dagen waarin het niet liep. Desondanks heeft het mij heel veel gebracht!

 • Terug in Nederland was het duidelijker welk pad ik moest gaan bewandelen
 • Mijn zelfvertrouwen heeft een dikke boost gekregen
 • Ik ben steviger in mijn schoenen gaan staan
 • Ik heb een andere kijk op mijn persoonlijkheid gekregen (omdat ik niet wist dat ik bepaalde karaktereigenschappen in mij had)

Voor mij is het een kick wanneer ik een avontuur aanga en er vervolgens met volle trots op terug kan kijken. Het gevoel van: ‘dat heb ik toch even gedaan' komt vaak naar boven. Wat iedereen ook maar zegt en vindt:

Als je gaat kom je in alle gevallen als een ander mens terug, óók als het avontuur mislukt.

Vliegen vanaf Schiphol in Amsterdam

5 – Je leert super veel mensen kennen

Ik vind het één van de meest waardevolle dingen: mensen ontmoeten en herinneringen maken. Ik doe dit het liefst zoveel mogelijk.

Curaçao is onder de Nederlanders een populair eiland. Niet alleen voor de vakantiegangers, maar ook voor hen die op het eiland willen werken. Waar je ook komt, overal werken Nederlanders.

Door dit avontuur ben ik heel veel mensen gaan ontmoeten die uit alle windstreken van het land komen. Ieder met zijn eigen persoonlijkheid en allemaal met een eigen ervaring.

Het mooie is dat je 1 ding gemeen hebt met alle jongeren die er werken. Iedereen heeft het proces vóór dat ze op Curaçao aankwamen moeten doorstaan. Iedereen stapt in het onbekende. En iedereen is opzoek naar dat wat jij ook graag wilt: de tijd van je leven hebben en nieuwe contacten maken.

Je komt overal nieuwe contacten tegen

Je collega's, huisgenoten, mensen die je ontmoet op een feest, mensen uit een ander huis die je op één of andere manier leert kennen, jongeren die je leert kennen terwijl je op het strand ligt. Waar je ook bent, je komt elkaar overal tegen en binnen mum van tijd heb je de eerste contacten gelegd.

En daarmee heb ik het nog geen eens over alle Curaçaose mensen die je gaat leren kennen. De lokale bevolking is erg gastvrij en vriendelijk, waardoor je gegarandeerd een leuke tijd met ze tegemoet gaat.

En geloof mij: als je besluit om het avontuur op Curaçao alleen aan te gaan leer je net zoveel mensen kennen. De meerderheid van de jongeren zijn dit avontuur in hun eentje aangegaan en zijn allemaal opzoek naar nieuwe contacten.

Je leert op Curacao allemaal jongeren ontmoeten

6 – Je leeft van dag op dag

Het is je vast niet ontgaan. Maar naast het overheerlijke weer heeft Curaçao nog 1 hele aantrekkelijke eigenschap.

Ik had het in punt 5 over nieuwe contacten die je gaat leggen, en dat je in je avontuur dus ook veel Curaçaose mensen gaat ontmoeten.

De lokale bevolking op Curaçao heeft een mentaliteit die wij in Nederland absoluut niet kennen. Het heeft zijn nadelen, maar vooral zijn voordelen. In Nederland zijn wij altijd gehaast. We zijn druk in ons hoofd bezig met wat er allemaal nog moet gebeuren. We zijn volledig gericht op de tijd. En doordat we volledig gericht zijn op de tijd leven we in een heel standaard patroon.

Niks mis mee natuurlijk, maar de mentaliteit op Curaçao spreekt mij persoonlijk meer aan.

Wat is dan het verschil?

De mentaliteit op Curaçao is het tegenovergestelde van de mentaliteit in Nederland.

Alles gaat op zijn tijd.

10 minuten later op je werk komen mag niet, maar is niet heel erg. Als de vuilnisman op woensdag geen zin heeft om de vuilnis te halen, dan doen ze het wel op donderdag. 40 kilometer per uur rijden op een drukke weg waar iedereen gemiddeld 80 km p/u rijdt, waarom niet?

Af en toe erger je je er scheel aan (helemaal als je te laat bent vertrokken en in alle haast op tijd op je werk wilt komen), maar je hebt je er maar op aan te passen. Alles gaat op zijn tijd. En je leert steeds meer om je niet druk te maken over alle kleine randzaken. Wat er morgen gebeurd zie je dan wel weer.

De mentaliteit op Curacao is heerlijk

De mentaliteit op het eiland: een voorbeeld

Een goede kameraad van mij, die ook uit Hoogeveen komt, was ook 6 maanden op Curaçao. Hij werkte in een ander bedrijf, maar we woonden wel in het zelfde huis. Het was zondag , de zon scheen (wanneer niet?), en we hadden alle twee een vrije dag.

Op zaterdag besloten wij om de zondag op pad te gaan. We hadden afgesproken dat we op de zondag tegen 09:00u wakker moesten worden en hadden verder geen planning wat we zouden gaan doen.

Wakker worden om 09:00u was mislukt. Het werd 10:00u.

Toen we wakker waren werd er logischerwijs ontbeten. Nog steeds hadden we geen flauw idee wat de planning werd. De één lag in de hangmat, de ander op een bank. Je praat wat met elkaar en met wat huisgenoten terwijl de tijd lekker door tikt.

Het lekkere van Curaçao is dat het je geen moer uitmaakt. Je komt op ten duur in een relaxte ‘we zien het allemaal wel' mentaliteit terecht.

Ik geloof dat het ongeveer 14:00u was dat we besloten om iets te gaan doen. Op de zaterdag hadden we de planning om het eiland te ontdekken, ver van huis, naar plaatsen die we nog niet hebben gezien.

Wat hebben we gedaan?

We zijn in 10 minuten naar Willemstad gereden om vervolgens 2 uur lang buiten bij de Starbucks te gaan zitten. En dat was echt de ultieme ontspanning.

Op Curaçao liep niemand over straat omdat het zondag was. Het was warm, maar er was een perfecte wind. We hadden een vrije dag en we hadden echt het idee alsof we er als een zombie bij liepen. Totaal ontspannen en weg van de stress.

En hoe vaag het ook voelde. Het was één van de relaxte dagen die ik er heb gehad.

De pontjesbrug op Curacao

7 – Het ‘reisgevoel'

Heb je als wens dat je de wereld wilt gaan zien? Ik hoop dat je je ervan bewust bent dat je dat niet in 1 dag gaat lukken.

Waarom niet eerst 6 maanden naar Curaçao om later te gaan reizen? Je gaat voor lange tijd weg van je veilig omgeving, komt jezelf tegen, weet je in moeilijk situaties te redden en doet een hoop levenservaring op.

Op Curaçao reis je ook

Curaçao is een klein eiland. Ik ben niet met de liniaal Curaçao gaan opmeten, maar als ik Wikipedia mag geloven is Curaçao kleiner dan Texel.

Wat valt er dan te zien op zo'n klein eiland?

Genoeg.

Bij mij kwam het vaak voor dat collega's en/of huisgenoten vrij waren en dat we een dagje op pad gingen. Zwembroek aan (want die heb je toch al aan), snorkelset mee, zonnebrand mee en gaan met die banaan. En wat de eindbestemming is? Dat zien we dan wel.

Het is het roadtrip idee waarbij je je geen zorgen maakt om de tijd. Je raam staat open, je hebt een arm uit het raam hangen, je hebt muziek aan en er gaan gezellig wat biertjes mee de koelbox in. Je praat met elkaar en ondertussen neem je alles op wat je ziet.

Een populaire eindbestemming op zo'n dag is Westpunt. Het is (klinkt logisch) het uiterste westen van het eiland. Je doet er ongeveer 45 minuten over om in Westpunt aan te komen.

Dus ja, op Curaçao heb je ook het reisgevoel. In ieder geval, zo heb ik het ervaren. Het waren voor mij de onvergetelijke dagen.

Roadtrip op Curacao

8 – Je bent er even ”tussenuit”

Een tijdje naar Curaçao is een tijdje waarin je even weg bent van alles en iedereen. Even weg van de mensen die je liefhebt. Weg van de omgeving die zo veilig voor je voelt. Uit je comfortzone, zoals ik in reden 4 had benoemd.

Ik zat vóór dat ik naar Curaçao ging in een sleur. Daarbij durf ik zelfs te zeggen dat ik in een depressie zat en dat ik helemaal vast liep. Ik liet mij beïnvloeden door de meningen van iedereen. Ik werkte omdat het ‘moest'. De dagen gingen voorbij zonder dat ik er voldoening uit kon halen.

Wat was het gevolg?

Alles wat negatief voor mij was ging ik associëren met iets. De sleur die ik had, waar ik niet blij mee was, had vast te maken met de plek en mensen met wie ik omging. Dat is wat ik dacht. Alles waar ik mij niet blij bij voelde bestempelde ik als negatief.

Ik gaf anderen de schuld en kroop in een slachtofferrol. De locatie waar ik dagelijks was en de mensen met wie ik dagelijks leefde werden daar de dupe van.

Dat is geen realistische gedachtegang. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk van hoe je alles invult.

Heb ik je nog niet overgehaald?

Misschien wil je wel naar het buitenland, maar trekt het je niet om 3000 kilometer van huis te zijn. Waarom ga je dan niet naar Frankrijk bijvoorbeeld? De ervaring in Frankrijk is niet minder dan Curaçao omdat het dichter bij Nederland ligt. Ik heb ook een artikel geschreven waarom je in Frankrijk kunt gaan werken. Wellicht kan ik je daar helpen 🙂

> 6 redenen waarom jij in Frankrijk mag gaan werken

Wat wil ik hiermee zeggen?

Het werd voor mij tijd om die sleur te doorbreken. Het gaf mij simpelweg geen voldoening. Ik moest weer een leven creëren met een uitdaging waar ik blij van werd. En dus ging ik naar Curaçao. Ik ging er even tussenuit.

Wat betekent dat dan, er ”even tussenuit”?

Het betekent dat je een periode weg gaat van alles en iedereen. Dat je afscheid neemt van je irritaties, maar ook van de dingen die je liefhebt. Weg van je vrienden, familie en je favoriete koffiezaak in de stad. Gewoon weg! Alles loslaten.

Een periode aangaan waarin je met jezelf bent, waarin je kunt denken. Je kunt je gedachtegang omzetten. Nieuwe mensen ontmoeten die je nieuwe ingevingen laten zien. Je moet ervoor zorgen dat je het weer kunt waarderen om in je plaatselijke dorp/stad te zijn. Waarderen om je familie en vrienden weer te zien.

Ook als je niet weet welke keuzes je wilt maken in het leven en welk pad je wilt bewandelen, is een periode in het buitenland erg leerzaam! Vaak doe je genoeg inspiratie en ervaring op om te weten wat de volgende stap gaat worden.

Zanzibar Beach & Restaurant

9 – Je doet werk- en leefervaring op

3- 6 of 9 maanden Curaçao..

Hoelang je ook gaat, je doet een fikse werk- en leefervaring op.

Werkervaring

Ik weet niet of je waarde hecht aan je CV. Sterker nog: ik heb geen idee hoe jij tegen werken en studies aankijkt.

Maar of je er waarde aan hecht of niet. Als je hebt gewerkt of stage hebt gelopen op Curaçao heb je per direct een voorsprong op een volgende sollicitatie die komen gaat. Werkgevers houden van mensen die het avontuur aan durven te gaan en deze stappen hebben gezet.

Het zijn de mensen die in het diepe zijn gesprongen. Ze zijn in een ander (werk)cultuur belandt en zijn daarom erg interessant. Daar komt bij dat, vooral in de horeca, het erg druk is en hard werken een must is.

Leefervaring

Als je voor een langere periode naar Curaçao gaat doe je simpelweg leefervaring op. Je leert om te gaan met dagen dat het minder gaat en kunt extra blij zijn met dagen dat het erg goed gaat.

Daarnaast ga je meer je eigen koers volgen, vind je het minder interessant wat anderen van je vinden en stap je zelfverzekerd in je schoenen. Het leven is in een ander perspectief geplaatst en het is vaak het begin van meer.

Soms heb je worstelingen nodig om er beter van te worden.

Je doet erg veel werk- en leefervaring op wanneer je op Curacao werkt

10 – Het is een magnifiek eiland

Reden 10 is eigenlijk een conclusie van dit hele artikel. Wat de redenen ook mogen zijn:

Curaçao is een magnifiek eiland.

 • Het is altijd lekker weer en je kunt zelfs blij worden van regen
 • Je kunt altijd naar het strand en zwemmen in de zee. Zelfs s' nachts is de zee warm genoeg.
 • Als je van feesten houdt is Curaçao een perfect eiland
 • Je kunt Nederlands praten, maar je verbeterd ook zeker je Engelse taal (en een beetje de Spaanse taal en Papiaments)
 • De mentaliteit is subliem en het tegenovergestelde van wat we in Nederland gewend zijn. Alles gaat op zijn tijd waardoor je stressniveau in 1 adem daalt.
 • De lokale inwoners zijn hele vriendelijke, vrolijke warme mensen.
 • Curaçao is veelzijdig. Van een rustige zee tot aan de ruige zee bij Shete Boka. En van de bergen in Westpunt tot het toeristische Willemstad.
 • Je hebt dagelijks prachtige zonsondergangen.
 • Naast Curaçao ligt het prachtige onbewoond eiland Klein Curaçao.

Veel jongeren besluiten, na hun vooraf ingeplande eindtijd, het avontuur te verlengen. Want eenmaal op Curaçao moet je rekening houden dat je dit besluit wel eens kunt gaan maken.

Curacao is een prachtig eiland

Het is minder moeilijk dan je denkt

Het heeft voor mij heel lang geduurd voordat ik het officiële besluit nam om naar Curaçao te gaan. Ik liet namelijk mijn hoofd teveel spreken waardoor ik mijn enthousiasme liet belemmeren.

‘Wat als dit, wat als dat? Hoe moet ik dit dan gaan doen? Straks gaat het fout! Ga ik het wel redden? Kan ik zo'n uitdaging wel aan? Durf ik wel 9 uur te vliegen? Is het wel veilig op Curaçao? Ga ik mijn werk wel leuk vinden? Spreken ze er wel écht Nederlands? Ga ik mij wel redden in de Engelse taal?

Het kan zijn dat al deze vragen door je hoofd spoken.

Voor mij is het allemaal achteraf praten. Maar ik ben ook de persoon die er ervaring mee heeft. En het enige wat ik erover kan zeggen:

Maak je niet zo druk.

Niks loopt zoals jij verwacht. Het zijn die beren op de weg, zoals ik in het begin beschreef, die allemaal redenen verzinnen waarom je niet naar Curaçao moet gaan. Maar zoals mijn vader altijd vraagt: ‘Welke kleuren hebben die beren op de weg?'

Juist. Daar weet je geen antwoord op. Dus die beren bestaan niet.

Natuurlijk is het in het begin een grote stap, dat ontken ik niet. Maar laat het op je afkomen. Ga die eerste 4 weken onbevangen in. Je zult merken dat hoe langer je op Curaçao zit hoe meer je aan de situatie gaat wennen en het als je gewone leventje gaat zien.

En vergeet daarnaast je allereerste gevoel niet. Als ik aan jouw vraag: ‘wil jij écht naar Curaçao?', wat is dan je antwoord als je deze binnen 2 seconden moet beantwoorden?

Als dit een ‘ja' is moet je ervoor zorgen dat het de werkelijkheid gaat worden.

Want ook als het avontuur mislukt heb je je allereerste gevoel gevolgd, ben je er sterker uitgekomen en weet je zeker dat je er alles aan hebt gedaan.

Andere leuke blogs

Ik heb meer blogs geschreven over Curaçao:

Yelr: het grootste reisplatform van Nederland

Wat leuk dat je op de website van Yelr bent gekomen. Yelr is een platform dat zich richt op het reizen en dat wil combineren met bewustwording over de aarde. Ik denk dat de wereld schreeuwt om de verbinding tussen de mensen, dieren en de natuur. Meer dan ooit tevoren moeten we ons afvragen hoe we de wereld willen achterlaten voor nieuwe generaties.

Hoe creëer je meer bewustwording? Ik denk allereerst dat je de zoektocht naar jezelf terug moet vinden. Normen en waarden spelen een belangrijke rol, een kritische kijk op jouw gedrag vind ik ook belangrijk en jouw mentale belevingswereld moet in overeenstemming staan met het hart. Je moet de signalen van jouw intuïtie leren herkennen. Als je innerlijke rust kunt ervaren, dan ben je in staat om de wereld te verbeteren en het intenser te beleven.

Deze verrijkende ontdekkingstocht kun je ondersteunen door te reizen, omdat reizen in aanraking komt met de elementen van het leven. Je moet beleven, voelen, zien, proeven, confronteren en ervaren tijdens een reis. Je vergroot de referentiekader en je vergroot de kennis over jezelf. Dat is de missie van Yelr. Hier kun je geïnspireerd raken om te gaan reizen en een steentje bij te dragen aan deze mooie aardkloot.

Over de schrijver
Ik vind reizen hartstikke leuk, maar vind het tegelijkertijd super belangrijk om bewust en respectvol met mijzelf en de aarde om te gaan. Dat wil ik heel erg graag met de wereld delen. En verder? Ik vind het leuk om te hardlopen, droom graag weg op Google Maps en vind een speciaal biertje op zijn tijd erg lekker! :)
Reactie plaatsen

Ook een reisblog schrijven op Yelr?