8 prachtige verborgen stranden op Curaçao

8 prachtige verborgen stranden op Curaçao

Wij kennen Curaçao natuurlijk als een paradijs met al dat blauwe water en witte stranden. De stranden van Jan Thiel of Mambo zijn een toeristische trekpleister en dan hoeven we het nog geen eens te hebben over alle stranden in Westpunt, zoals de Grote Knip en de Kleine Knip of de stranden op de prachtige resorts van Blue Bay en Santa Barbara.

Het is ook hartstikke terecht dat toeristen massaal naar deze stranden toe gaan, omdat het simpelweg prachtige plekken zijn op het eiland. Vooral in het westen van Curaçao ben ik persoonlijk verknocht geraakt aan de ongerepte natuur en het andere klimaat in vergelijking met het oosten van het eiland. Dus ja, als je naar Curaçao gaat moet je absoluut de bekende stranden bezoeken.

Maar Curaçao heeft ook ontelbaar veel kleine stranden die moeilijker te bereiken zijn en nauwelijks worden bezocht door toeristen. Het zijn van die stranden waar je letterlijk de hele dag het gevoel kunt hebben dat je alleen op de wereld bent. In deze blog inspireer ik je om de stranden te bezoeken, maar vergeet niet: behoud altijd het respect voor de stranden en de omliggende natuur. Dat moet overal, maar ongerepte gebieden hebben nóg meer aandacht nodig.

1 | Largu, Shon Mosa, Chikitu en Manzaliña – Soto

In de omgeving van het dorp Soto ligt het strand van San Juan. Op de weg richting het dorp Soto ligt een kleine zandweg naar links. Eenmaal in de buurt van het strand moet je een klein bedrag betalen aan de mensen die onderhoud leveren aan dit terrein.

Eenmaal op het terrein heb je toegang tot vier afgelegen stranden: Playa Largu, Playa Shon Mosa, Playa Chikitu en Playa Manzaliña.

Verborgen stranden op Curaçao
Bekijk deze stranden op de kaart.

2 | Directors Bay – Caracasbaai

In 1985 werd de olieraffinaderij op Curaçao van Shell overgenomen door het Venezolaanse Petróleos de Venezuela. Tot die tijd hadden directieleden van Shell een eigen privéstrand, namelijk Directors Bay. Sinds 1985 is het strand openbaar geworden en bekende plek geworden voor duikers.

Aan de oostkant vind je namelijk de Smal Wall. Dit is een duikplek tot wel 15 meter diep!

Helemaal ”afgelegen” is dit strand niet, want in de directe omgeving ligt Fort Beekenburg, het Quarantainegebouw en de stranden Tugboat Beach, Caracasbaai en Baya beach.

Verborgen stranden op Curaçao
Bekijk dit strand op de kaart.

3 | Santu Pretu – Omgeving Lagun

Santu Pretu betekent in het Papiaments: zwart zand. Het zal je niet verbazen dat dit kleine strand zwart zand heeft. 🙂

Het strand is alleen te bereiken per boot of per voet vanaf Playa Santa Cruz.

Verborgen stranden op Curaçao
Bekijk dit strand op de kaart.

4 | Loversbeach – Naast Kokomo Beach

Tussen het strand van Kokomo en de olieterminal van Bullenbaai vind je het strand Von Peschbaai (ook wel Loversbeach of Vrijgezellenbaai genoemd).

Dit strand is zo klein dat het bijna onmogelijk is om hier een middag op een handdoek te gaan liggen. Het strand ligt er vol met stenen en dat maakt het niet heel comfortabel.

Voor de avonturiers onder ons is het leuk om dit strandje te bezoeken en te genieten van het mooie uitzicht! 🙂

Verborgen stranden op Curaçao
Bekijk dit strand op de kaart.

Verborgen stranden op Curaçao

5 | Playa Hundu – Bij het Verlaten Resort

Ben je wel eens naar het Verlaten Resort geweest op Curaçao? Zo nee, dan is dit een dikke aanrader. Het afgetakelde resort is alleen al leuk om te bekijken en het nabijgelegen strand evenmin.

Rijd je een klein stukje door, dan kom je bij Playa Hundu terecht. Een piepklein strand en alleen toegankelijk via de Santa Martha Baai.

Verborgen stranden op Curaçao
Bekijk dit strand op de kaart.

6 | Pos Spaño – Jan Donker

Boka Pos Spaño is een prachtig, afgelegen strand in het natuurgebied van San Nicolas dat wordt beheerd door Stichting Uniek Curaçao. Het is mogelijk om met deze stichting dagtrips te boeken en mee te reizen naar stranden die normaal gesproken dicht blijven.

Pos Spaño is zo'n strand waar je in principe niet mag komen. Zandwegen naar dit strand zijn afgezet met poorten en alleen de beheerders van dit natuurgebied hebben een sleutel.

Verborgen stranden op Curaçao
Bekijk dit strand op de kaart.

7 | Boka Hulu – Jan Donker

Boka Hulu ligt in dezelfde omgeving als Pos Spaño en is alleen via de poorten van het natuurgebied San Nicolas te bereiken. Net als vele andere afgelegen stranden is Boka Hulu een strand met ongerepte natuur en amper voetafdrukken van toeristen.

Verborgen stranden op Curaçao
Bekijk dit strand op de kaart.

8 | Playa Hunku – Naast Porto Marie

Een werkelijk prachtig afgelegen strand is Playa Hunku. Helaas is dit strand niet toegankelijk om vrij te bezoeken. Het strand is enkel af te huren voor een bruiloft, partij of een feestje.

Is het strand absoluut niet te bereiken? Waar een wil is, is een weg. 🙂

Het strand blijft gesloten voor auto's, omdat ze het strand rustig willen houden en niet willen uitbreiden naar een groot publiek. Maar als je het niet erg vindt om een klein stukje te wandelen, dan is het volgens de bronnen op het internet niet verboden het strand te bezoeken.

Verborgen stranden op Curaçao
Bekijk dit strand op de kaart.

Andere leuke blogs lezen?

Ik heb nog veel meer over Curaçao geschreven:

Yelr: het grootste reisplatform van Nederland

Wat leuk dat je op de website van Yelr bent gekomen. Yelr is een platform dat zich richt op het reizen en dat wil combineren met bewustwording over de aarde. Ik denk dat de wereld schreeuwt om de verbinding tussen de mensen, dieren en de natuur. Meer dan ooit tevoren moeten we ons afvragen hoe we de wereld willen achterlaten voor nieuwe generaties.

Hoe creëer je meer bewustwording? Ik denk allereerst dat je de zoektocht naar jezelf terug moet vinden. Normen en waarden spelen een belangrijke rol, een kritische kijk op jouw gedrag vind ik ook belangrijk en jouw mentale belevingswereld moet in overeenstemming staan met het hart. Je moet de signalen van jouw intuïtie leren herkennen. Als je innerlijke rust kunt ervaren, dan ben je in staat om de wereld te verbeteren en het intenser te beleven.

Deze verrijkende ontdekkingstocht kun je ondersteunen door te reizen, omdat reizen in aanraking komt met de elementen van het leven. Je moet beleven, voelen, zien, proeven, confronteren en ervaren tijdens een reis. Je vergroot de referentiekader en je vergroot de kennis over jezelf. Dat is de missie van Yelr. Hier kun je geïnspireerd raken om te gaan reizen en een steentje bij te dragen aan deze mooie aardkloot.

Over de schrijver
Na 2 periodes in het buitenland te hebben gewerkt en gewoond en een paar mooie reizen te hebben gemaakt wil ik mensen graag inspirerend hetzelfde te doen. Iedereen zou eens moeten reizen naar een onbekend land om prachtige levenservaringen op te doen.
Reactie plaatsen

Ook een reisblog schrijven op Yelr?

arrow_drop_up arrow_drop_down