Wat zijn de tankprijzen op Curaçao?
1 min. leestijd

Wat zijn de tankprijzen op Curaçao?

Op Curaçao staat een grote raffinaderij en daardoor zijn de tankprijzen erg goedkoop. Vanwege de lage prijzen hoef jij je geen zorgen te maken over deze kosten. Hiermee bedoel ik te zeggen dat het tanken van een auto weinig inbreuk maakt op jouw rekening en voor veel avonturiers is dat belangrijk, omdat het financieel lastig kan zijn om rond te komen.

De tankprijzen zijn in verhouding met de huur die je voor de auto betaalt spotgoedkoop. Voor bijvoorbeeld Nafl. 20 (=ongeveer €10,-) kun je prima voor een dag het eiland rondreizen.

De prijzen van benzine en diesel variëren per maand. De overheid van Curaçao bepaalt maandelijks de tankprijzen op basis van de ruwe olieprijs op de wereldmarkt.

Wat zijn de benzineprijzen op Curaçao?

De gemiddelde benzineprijzen op Curaçao liggen rond de Nafl. 1,25 per liter (= ongeveer €0,62 per liter). Dat is een stuk goedkoper dan in Nederland. In Nederland lag de benzineprijs namelijk (op 8 december 2017) rond de €1,60 per liter (= ongeveer Nafl. 3,20 per liter).

Wat zijn de dieselprijzen op Curaçao?

De dieselprijzen op Curaçao liggen gemiddeld rond de Nafl. 0,88 per liter (= ongeveer €0,44 per liter). Daarmee is het veel goedkoper dan in Nederland. In Nederland lag de dieselprijs (op 8 december 2017) rond de €1,30 per liter  (= ongeveer Nafl. 2,60 per liter).

Tankprijzen voor een volle tank

Voor weinig geld heb je dus een volle tank op Curaçao. Gemiddeld betaal je Nafl. 50 (= ongeveer €25,-) voor een volle autotank op Curaçao. Uiteraard verschilt dit per auto.

Belangrijk: check altijd de actualiteit

Deze blog is geschreven in december 2017. De informatie die ik in deze blog heb verwerkt is gebaseerd op de situatie in 2017. Er bestaat een kans dat de informatie in deze blog niet meer gelijk staat aan de huidige gang van zaken op Curaçao.

 

 // Andere blogs lezen over Curaçao? \\

Dan verwijzen we je graag door naar de kenniskoffer van Curaçao!

 

Of doe hier inspiratie op:

 

Over de schrijver
Na 2 periodes in het buitenland te hebben gewerkt en gewoond en een paar mooie reizen te hebben gemaakt wil ik mensen graag inspirerend hetzelfde te doen. Iedereen zou eens moeten reizen naar een onbekend land om prachtige levenservaringen op te doen.
Reactie plaatsen

Ook een reisblog schrijven op Yelr?

arrow_drop_up arrow_drop_down