Een sneldrogende handdoek voor tijdens het reizen
4 min. leestijd

Een sneldrogende handdoek voor tijdens het reizen

Je hebt een volle dag gereisd en komt eindelijk bij een leuk hostel aan. Eenmaal ingecheckt plof je op je bed neer en kom je er de komende 9 uur ook niet meer van af. Zodra de wekker gaat stap je weer uit je bed en ben je van plan om te gaan douchen.

Bij vrijwel alle budgetaccommodaties moet je voor je eigen handdoek zorgen. Je hebt gedoucht, je bent afgedroogd en gaat ontbijten. Na het ontbijten wil je de backpack weer ordenen, zodat er weer een mooie nieuwe reisdag kan beginnen.

Maar tijdens het inpakken van de backpack is de handdoek natuurlijk nog kleddernat. Lekker is dat: een natte handdoek in de backpack. Dat gaat lekker stinken en andere kleren worden ook nat. Voor mij is dat een groot irritatie punt..

De oplossing: een sneldrogende handdoek

Voor alles lijkt tegenwoordig een oplossing te zijn. Je kunt namelijk ook investeren in sneldrogende handdoeken. Ik ben persoonlijk voorstander van deze handdoeken, omdat ze vaak binnen 15 minuten volledig zijn opgedroogd (en in de volle zon nog veel sneller).

Hierdoor voorkom je dat de handdoek gaat stinken en er een enorme lucht uit de backpack komt zetten. ­čÖé Dat is ideaal als je een dagje bij een leuk meer hebt gezeten of je je hebt verslapen en ietwat haast hebt om de trein te gaan halen.

De voordelen van een sneldrogende handdoek

Zoals gezegd: een sneldrogende handdoek heeft veel voordelen. Ze zijn snel droog, waardoor andere kleren in de backpack ook lekker droog blijven. Daarnaast gaan de handdoeken en andere kleren niet stinken.

Ook schimmel krijgt hierdoor geen kans en de handdoeken zijn ontworpen om de bacteri├źn op de handdoeken tegen te werken.

Uit welk materiaal bestaat een sneldrogende handdoek?

Een sneldrogende handdoek is gemaakt van microvezel in plaats van katoen. Katoenen handdoeken zijn de handdoeken die je thuis hebt liggen en deze drogen over het algemeen erg langzaam.

Een handdoek van microvezel is gemiddeld binnen 15 minuten droog en een handwas volstaat om de handdoek na een aantal dagen schoon te wassen.

Een sneldrogende handdoek voor op het strand of in een hostel

Hoe moet ik mijzelf afdrogen met een sneldrogende handdoek?

Afdrogen met een microvezel handdoek is in het begin een beetje wennen.

Wrijven heeft namelijk weinig zin. Het is gemakkelijker om te deppen.

Wat is een goede sneldrogende handdoek?

Ik ben persoonlijk niet erg kritisch als ik accessoires tijdens het reizen ga kopen.. je kunt deze handdoeken kopen in winkels als de Hema, de Xenos en de Action.

Voor iets kwalitatievere handdoeken kun je ook naar de Decathlon of de Bever gaan. Veel backpackers gebruik sneldrogende handdoeken van het merk Rubytec: een echte aanrader!

Sneldrogende handdoeken van Rubytec

Andere leuke blogs lezen?

Ik heb nog veel meer handige blogs geschreven:

Yelr: het grootste reisplatform van Nederland

Wat leuk dat je op de website van Yelr bent gekomen. Yelr is een platform dat zich richt op het reizen en dat wil combineren met bewustwording over de aarde. Ik denk dat de wereld schreeuwt om de verbinding tussen de mensen, dieren en de natuur. Meer dan ooit tevoren moeten we ons afvragen hoe we de wereld willen achterlaten voor nieuwe generaties.

Hoe cre├źer je meer bewustwording? Ik denk allereerst dat je de zoektocht naar jezelf terug moet vinden. Normen en waarden spelen een belangrijke rol, een kritische kijk op jouw gedrag vind ik ook belangrijk en jouw mentale belevingswereld moet in overeenstemming staan met het hart. Je moet de signalen van jouw intu├»tie leren herkennen. Als je innerlijke rust kunt ervaren, dan ben je in staat om de wereld te verbeteren en het intenser te beleven.

Deze verrijkende ontdekkingstocht kun je ondersteunen door te reizen, omdat reizen in aanraking komt met de elementen van het leven. Je moet beleven, voelen, zien, proeven, confronteren en ervaren tijdens een reis. Je vergroot de referentiekader en je vergroot de kennis over jezelf. Dat is de missie van Yelr. Hier kun je geïnspireerd raken om te gaan reizen en een steentje bij te dragen aan deze mooie aardkloot.

Over de schrijver
Na 2 periodes in het buitenland te hebben gewerkt en gewoond en een paar mooie reizen te hebben gemaakt wil ik mensen graag inspirerend hetzelfde te doen. Iedereen zou eens moeten reizen naar een onbekend land om prachtige levenservaringen op te doen.
Reactie plaatsen

Ook een reisblog schrijven op Yelr?

arrow_drop_up arrow_drop_down