Skiën of snowboarden met een skirugzak: de voordelen 

Skiën of snowboarden met een skirugzak: de voordelen 

Skiën of snowboarden is geen sport wat je ‘'eventjes'' gaat doen. Je gaat namelijk niet alleen skiën of snowboarden omdat je wilt sporten, je gaat ook skiën of snowboarden omdat je het leuk vindt om te doen. Je gaat heel bewust naar de piste om het plezier van wintersport te ervaren. Wil je sporten om het sporten, dan trek je in Nederland gewoon je hardloopschoenen aan. 

Een hele dag op de piste kan erg intensief zijn. Je baggert door de sneeuw, je lichaam vecht tegen de kou of de warmte, je gebruikt spieren die je anders zelden gebruikt en mogelijk ben je brak van de après-ski de nacht ervoor. 

Het is daarom belangrijk om voorbereid en bepakt de skiliften in te stappen. Een goede skirugzak gaat je daarbij helpen. In deze blog deel ik in het kort de voordelen van een skirugzak. 

Eten tijdens het skiën of snowboarden 

Zoals gezegd ga je normaliter niet 2 uurtjes naar de piste. Vooral in een wintersportvakantie ben je langer op de pistes te vinden. Het is daarom belangrijk om tijdens het sporten goed te blijven eten. In sommige gevallen sport je in extreme omstandigheden en vanwege de snijdende zuurstof wordt er veel van je lichaam gevraagd.  

Het voordeel van een skirugzak is dat je eten mee kunt nemen. Je kunt uiteraard ook naar de plaatselijke restaurants op de pistes, maar naast het feit dat je tussendoor vaker wilt eten zijn deze restaurants vaak erg duur. Niks is zo ontspannen als eten op een picknickbankje of eten in de koude sneeuw met een zonovergoten hemel boven je en uitkijkend op de prachtige bergen.

Wat neem je in een skirugzak mee aan eten? Je kunt bijvoorbeeld denken aan fruit, een energiereep of brood voor tijdens de lunch op de pistes.

Drinken tijdens het skiën of snowboarden

Je verwacht het misschien niet, maar onder een skipak kan het extreem warm worden. Je staat hoog en op meters dikke sneeuw en verwacht waarschijnlijk dat het altijd koud moet zijn op de pistes. Je moet alleen niet vergeten dat je vaak aan het skiën bent onder een strak blauwe hemel en zodra je in beweging komt ga je enorm zweten.

Extra belangrijk om tijdens een dag op de pistes goed te blijven hydrateren. Hierdoor blijf je gefocust en ga je geen rare fouten maken. Een skirugzak biedt de mogelijkheid water mee te nemen.

Een telefoon en andere waardevolle spullen meenemen

Wil je graag een telefoon en een portemonnee meenemen op de piste? Dan kun je deze opbergen in jouw skirugzak. In praktisch alle gevallen kun je de telefoon ook in jouw skipak opbergen, maar ik kan mij voorstellen dat je het een fijner idee vindt om hem in je rugzak te stoppen.

Een skirugzak voor toerskiën en sneeuwschoenwandelen

Voor een wintersportvakantie en het bedwingen van de pistes in een skigebied is een skirugzak een handige bijkomstigheid. Het is echter niet persé noodzakelijk. Je zou in principe ook zonder skirugzak naar boven kunnen gaan. Je drinkt en eet wat bij de plaatselijke horeca en bergt je telefoon op in de skijas.

Voor toerskiën of sneeuwschoenwandelen is een skirugzak wel noodzakelijk. Allereerst zijn het veel intensievere sporten en is het erg belangrijk om voldoende eten en drinken mee te nemen.

Tijdens het toerskiën is een skirugzak handig om jouw skihelm, skibril, skistokken, schone baselayers en, zoals eerder genoemd, eten en drinken op te bergen.

 

 // Wil je meer inspiratie over outdoor reizen? \\

Dan verwijzen we je graag door naar de kenniskoffer over outdoor reizen!

 

Of doe hier inspiratie op:

 

Over de schrijver
Na 2 periodes in het buitenland te hebben gewerkt en gewoond en een paar mooie reizen te hebben gemaakt wil ik mensen graag inspirerend hetzelfde te doen. Iedereen zou eens moeten reizen naar een onbekend land om prachtige levenservaringen op te doen.
Reactie plaatsen

Ook een reisblog schrijven op Yelr?

arrow_drop_up arrow_drop_down