arrow_drop_up arrow_drop_down
Een onmisbare reisgadget: de universele reisstekker

Een onmisbare reisgadget: de universele reisstekker

Na een hele lange reis ben je eindelijk in Amerika aangekomen. Je bent hartstikke moe en gaat even op bed liggen. Tijdens het reizen is het batterijpercentage van de telefoon naar beneden gedaald en je besluit eerst jouw telefoonoplader te pakken.

Maar op het moment dat je de oplader in het stopcontact wilt steken kom je er achter dat een Nederlandse stekker niet in een Amerikaans stopcontact past. Hoe kun je dit soort kleine problemen voorkomen?

Simpelweg door een wereldstekker mee te nemen. In Nederland kun je gemakkelijk voor alle landen die andere stopcontacten hebben wereldstekkers kopen. Je hebt zelfs universele stekkers die voor vrijwel alle stopcontacten over de hele wereld zijn te gebruiken

Waarom bestaan er verschillende stekkers?

Goede vraag! Het zou een stuk makkelijker zijn als alle landen op de wereld dezelfde stekker gebruiken. Nu zijn er maar liefst 15 verschillende stekkers die over de hele wereld worden gebruikt. In de voorbereidingen van een reis moet je hier dus rekening mee houden!

De meest gangbare redenen zijn dat landen simpelweg hun eigen stekkers wouden ontwerpen in plaats van de Amerikaanse stekker als de standaard stekker te gebruiken.

Welke stekker gebruiken we in Nederland?

Zoals gezegd zijn er 15 verschillende soorten stekkers. Dit zijn de stekkers die beginnen bij type A en eindigen bij type O. In Nederland gebruiken wij de stekker C en F met 2 pinnen. En om er een technisch tintje aan te geven: stekkers  uit deze types zijn geschikt voor 220 tot 240 Volt. Verder weet ik hier niet heel veel van af, want ik heb eerder tijdens natuurkunde niet goed opgelet. 🙂

In vrijwel alle landen in Europa worden deze stekkers gebruikt, maar niet in alle landen. In Italië worden namelijk stekkers van het type F en L gebruikt. Stekkers uit het type F kennen wij ook in Nederland, maar voor stekkers uit type L heb je een reisstekker nodig.

Wat is een universele reisstekker?

Een universele reisstekker heeft meerdere stekkers van over de hele wereld in één kleine, compacte box.

Reizen met een universele reisstekker

Reizen met een universele reisstekker

Een universele wereldstekker klinkt heel erg duur, maar dat is het niet. Ze zijn hartstikke goedkoop en super praktisch.

Waarom?

Omdat je je met een universele reisstekker geen zorgen hoeft te maken of je de telefoon, GoPro of fotocamera wel kunt opladen. Sommige wereldstekkers zijn wel een beetje groot en dat kan een nadeel zijn. Je wilt het liefst zo veel mogelijk ruimte in de backpack houden en het niet kwijtraken door een stomme stekker.

Maar natuurlijk zijn er ook heel veel wereldstekkers die hier op hebben ingespeeld.

Een universele stekker dat ruimte bespaard in de backpack

Een bekende naam onder de reisstekkers is Travelmore. Zij hebben een universele reissteker op de markt gebracht voor meer dan 150 landen. De enige landen waar deze reisstekker niet werkt is Zuid- Afrika en India.

De stekker heeft een heel erg handig lichtgewicht opbergsysteem waardoor hij gemakkelijk en compact in de koffer of backpack past.

Travelmore Universele reisstekker

Mijn tip: check altijd welke stekker je nodig bent

Welke wereldstekker je ook gaat kopen: check altijd welke stekker je nodig hebt voor het land waar je naar toe reist. Hierdoor weet je zeker dat de reisstekker in dat land gaat werken, of niet.

Andere leuke blogs lezen?

Ik heb meer leuke blogs geschreven:

Yelr: het grootste reisplatform van Nederland

Wat leuk dat je op de website van Yelr bent gekomen. Yelr is een platform dat zich richt op het reizen en dat wil combineren met bewustwording over de aarde. Ik denk dat de wereld schreeuwt om de verbinding tussen de mensen, dieren en de natuur. Meer dan ooit tevoren moeten we ons afvragen hoe we de wereld willen achterlaten voor nieuwe generaties.

Hoe creëer je meer bewustwording? Ik denk allereerst dat je de zoektocht naar jezelf terug moet vinden. Normen en waarden spelen een belangrijke rol, een kritische kijk op jouw gedrag vind ik ook belangrijk en jouw mentale belevingswereld moet in overeenstemming staan met het hart. Je moet de signalen van jouw intuïtie leren herkennen. Als je innerlijke rust kunt ervaren, dan ben je in staat om de wereld te verbeteren en het intenser te beleven.

Deze verrijkende ontdekkingstocht kun je ondersteunen door te reizen, omdat reizen in aanraking komt met de elementen van het leven. Je moet beleven, voelen, zien, proeven, confronteren en ervaren tijdens een reis. Je vergroot de referentiekader en je vergroot de kennis over jezelf. Dat is de missie van Yelr. Hier kun je geïnspireerd raken om te gaan reizen en een steentje bij te dragen aan deze mooie aardkloot.

Over de schrijver
Ik vind reizen hartstikke leuk, maar vind het tegelijkertijd super belangrijk om bewust en respectvol met mijzelf en de aarde om te gaan. Dat wil ik heel erg graag met de wereld delen. En verder? Ik vind het leuk om te hardlopen, droom graag weg op Google Maps en vind een speciaal biertje op zijn tijd erg lekker! :)
Reactie plaatsen

Ook een reisblog schrijven op Yelr?