Een onmisbare reisgadget: de universele reisstekker

Een onmisbare reisgadget: de universele reisstekker

Na een lange reis ben je eindelijk in de Verenigde Staten aangekomen. Je bent hartstikke moe en gaat even op bed liggen. Tijdens het reizen is het batterijpercentage van de telefoon naar beneden gedaald en je besluit jouw telefoonlader te pakken.

Maar op het moment dat je de oplader in het stopcontact wilt steken kom je er achter dat een Nederlandse stekker niet in een Amerikaans stopcontact past. Hoe kun je dit soort kleine problemen voorkomen?

Simpelweg door een wereldstekker te kopen en mee te nemen. In Nederland kun je gemakkelijk voor alle landen die andere stopcontacten hebben wereldstekkers kopen. Je hebt zelfs universele stekkers die voor vrijwel alle stopcontacten over de hele wereld zijn te gebruiken.

Waarom bestaan er verschillende stekkers?

Het zou een stuk makkelijker zijn als alle landen op de wereld dezelfde stekker gebruiken. Nu zijn er maar liefst 15 verschillende stekkers die over de hele wereld worden gebruikt. In de voorbereidingen van een reis moet je hier dus rekening mee houden!

De meest gangbare redenen zijn dat landen simpelweg hun eigen stekkers wouden ontwerpen in plaats van de Amerikaanse stekker als de standaard stekker te gebruiken.

Welke stekker moet je in welk land gebruiken?

Wil je weten welke stekker er in het land wordt gebruikt waar jij naar toe gaat reizen?

Wij hebben in de kenniskoffer van Yelr per land een overzicht gemaakt van de reisstekker per land.

// Ga hier naar de kenniskoffer over reisstekkers //

Welke stekker gebruiken we in Nederland?

Zoals gezegd zijn er 15 verschillende soorten stekkers. Dit zijn de stekkers die beginnen bij type A en eindigen bij type O. In Nederland gebruiken wij de stekker C en F met 2 pinnen. En om er een technisch tintje aan te geven: stekkers uit deze types zijn geschikt voor 220 tot 240 Volt.

In vrijwel alle landen in Europa worden deze stekkers gebruikt, maar niet in alle landen. In Italië worden stekkers van het type F en L gebruikt. Stekkers van het type F kennen wij ook in Nederland, maar voor stekkers uit type L heb je een reisstekker nodig.

Wat is een universele reisstekker?

Een universele reisstekker heeft meerdere stekkers van over de hele wereld in één kleine, compacte box.

Reizen met een universele reisstekker

Reizen met een universele reisstekker

Een universele wereldstekker klinkt duur, maar dat is het niet. Ze zijn hartstikke goedkoop en super praktisch.

Een universele reisstekker is praktisch omdat je je geen zorgen hoeft te maken of je de telefoon, GoPro of fotocamera in het buitenland kunt opladen. Het enige nadeel is dat sommige wereldstekkers een beetje groot zijn. Je wilt het liefst zo veel mogelijk ruimte in de backpack besparen en deze ruimte niet inleveren voor een stekker.

Maar natuurlijk zijn er ook veel wereldstekkers die hier op hebben ingespeeld.

Een universele stekker kopen?

Een bekende naam onder de reisstekkers is Travelmore. Zij hebben een universele reissteker op de markt gebracht voor meer dan 150 landen. De enige landen waar deze reisstekker niet werkt is Zuid- Afrika en India.

De stekker heeft een erg handig lichtgewicht opbergsysteem waardoor hij gemakkelijk en compact in de koffer of backpack past.

Travelmore Universele reisstekker

Mijn tip: check altijd welke stekker je nodig bent

Welke wereldstekker je ook gaat kopen: check altijd welke stekker je nodig bent voor het land waar je naar toe reist.

 

 // Wil je nóg meer reistips? \\

Dan verwijzen we je graag door naar de kenniskoffer met reistips

 

Of doe hier inspiratie op:

 

Over de schrijver
Na 2 periodes in het buitenland te hebben gewerkt en gewoond en een paar mooie reizen te hebben gemaakt wil ik mensen graag inspirerend hetzelfde te doen. Iedereen zou eens moeten reizen naar een onbekend land om prachtige levenservaringen op te doen.
Reactie plaatsen

Ook een reisblog schrijven op Yelr?

arrow_drop_up arrow_drop_down