Welke plaatsen liggen er op Curaçao?

Welke plaatsen liggen er op Curaçao?

Curaçao is een eiland die we voornamelijk kennen van de witte stranden, het blauwe water en de warme temperaturen. Voor de toeristen is dat ook een belangrijke reden om een vakantie te boeken op dit prachtige eiland. Curaçao is een eiland met hele vriendelijke en sociale mensen die op zijn zachts gezegd lekker tranquilo door de dagen komen.

Maar denken we aan Curaçao, dan denken we ook aan Willemstad en aan de gekleurde huizen aan de Handelskade en we denken aan de Koningin Emmabrug (de pontjesbrug) die de wijken Otrobanda en Punda met elkaar verbinden. Maar heeft Curaçao naast Willemstad eigenlijk ook andere steden of dorpen?

In deze blog lees je meer! 🙂

Heeft Curaçao ook dorpen en steden naast Willemstad?

Ja, Curaçao heeft naast Willemstad ook dorpen, maar naast Willemstad zijn er geen andere steden. Willemstad is de enige stad op het eiland en is ook voor een overgroot deel de plek op het gehele eiland. Van de 158.000 inwoners op Curaçao wonen er 140.000 mensen in Willemstad.

Willemstad is dus een erg grote stad en als je door de stad gaat rijden kun je dat ook goed merken. Toerisme en het lokale leven lopen door elkaar heen en in de spitsuren moet je de grote wegen vermijden, omdat er zeer regelmatig files te vinden zijn.

Daarnaast is Willemstad de allerbelangrijkste plek op het eiland. Hier vind je de banken, grote supermarkten, het ziekenhuis en ga zo maar door. Curaçao is in de loop der jaren verstedelijkt door de omliggende dorpen. Dit zijn nu officieel wijken van Willemstad.

Welke wijken liggen in Willemstad?

Willemstad heeft de volgende wijken:

  • Punda
  • Otrobanda
  • Scharloo
  • Pietermaai
  • Brievengat
  • Julianadorp
  • Emmastad
  • Saliña

Alle plaatsen op Curaçao

Welke plaatsen liggen er op Curaçao?

Ik heb in het kort een lijstje gemaakt van alle plaatsen op Curaçao:

Willemstad: de hoofdstad van het eiland

Zoals eerder gezegd: als je aan Curaçao denkt, dan denk je aan Willemstad. De gekleurde huizen, de Koningin Emmabrug, de Handelskade en het Rif Fort in Otrobanda maken het tot een erg leuke stad.

Daarnaast kun je terrasjes pakken, terwijl je uitkijkt over de Sint Annabaai en de Koningin Julianabrug en hoor je in de verte lokale straatmuzikanten nabij Plein Café Wilhelmina.

Willemstad is de grootste stad van de Kleine Antillen. Onder de Kleine Antillen vallen de eilanden Curaçao, Aruba, Bonaire, maar ook Guadeloupe, Dominica, Montserrat, Martinique, Trinidad, Barbados en nog vele andere eilanden.

Alle plaatsen op Curaçao: Willemstad
Stad:
Willemstad
Bijzonderheden: 88% van de inwoners op Curaçao wonen in Willemstad

Soto: het dorp met het Verlaten Resort

Soto is een dorp ten noordwesten van Curaçao. Het dorp ligt naast de Santa Martha baai.

De Santa Martha baai staat onder anderen bekend vanwege het Verlaten Resort. Het resort is vrij toegankelijk voor toeristen en je kunt letterlijk door het resort wandelen. Daarnaast ligt het resort aan een strand en is het een hartstikke leuk strand om met de auto te bezoeken en er gezamenlijk te barbecuen.

In de omgeving van Santa Martha Baai ligt het landhuis Groot Santa Martha. Dit is een prachtig oud gebouwd met op het terras uitzicht in de verte op de Christoffelberg.

Soto: een dorp op Curaçao
Dorp:
Soto
Bijzonderheden: In de omgeving van de stille baaien van San Juan en Santa Cruz.

Westpunt: het uiterste westen van het eiland

Helemaal ten westen van Curaçao ligt Westpunt. Dit is na Willemstad het grootste dorp op het eiland. Ik ben persoonlijk verknocht geraakt aan dit deel van het eiland. Je vindt hier prachtige standen en je zit hier tussen de ”bergen”. Daarnaast vind je hier nog ongerepte natuur.

Veel Nederlanders en Curaçaoënaars hebben een vakantiehuis in dit gedeelte van het eiland. In Westpunt liggen prachtige stranden, zoals Playa Piskado, Playa Kalki, Playa Jeremi, Westpunt Beach en Knip Beach. Dit zijn overigens ook prachtige stranden om te duiken.

Daarnaast vind je in Westpunt Playa Forti. Over dit strandje heb ik een blog geschreven, omdat je hier van een klif van 12 meter hoog kunt springen.

> Waar kun je van een klif springen op Curaçao?

Westpunt: het uiterste westen op Curaçao
Dorp:
Westpunt
Bijzonderheden: Veel stranden die bekend staan om het duiken. Daarnaast veel ongerepte natuur!

Boka Sint Michiel: het vissersdorp van Curaçao

5 kilometer ten westen van Willemstad ligt het kleine vissersdorp Boka Sint Michiel. Het dorp ligt aan de Sint Michielsbaai.

Voor toeristen is Sint Michiel iets minder interessant. Het dorp heeft enkel rotsachtige stranden, waardoor een middag op het strand onmogelijk lijkt te zijn. Daarnaast vind je enkel 2 kleine restaurantjes en in de omgeving van het dorp ligt een grote aanlegplaats voor grote olietankers.

Boka Sint Michiel op Curaçao
Dorp:
Boka Sint Michiel
Bijzonderheden: De Sint Michielsbaai is een bekende baai voor vissers.

Gratis ebook
// De wereld veranderen door trouw te blijven aan jezelf //

De wereld veranderen door trouw te blijven aan jezelf

We leven in een tijdperk waar klimaatverandering een grote rol speelt. In korte tijd leven er ongelofelijk veel mensen op de wereld en daar ervaren wij de consequenties van. Door het gedrag van de mens wordt de aarde opgewarmd en dit gaat in dusdanig hoog tempo dat we genoodzaakt zijn om actie te ondernemen.

In mijn eBook wil ik mensen helpen herinneren de verandering eerst bij zichzelf te gaan zoeken. Je moet dagelijks belangrijke disciplines uitvoeren om bij jezelf te blijven en op die manier aan het collectief van mensen te werken zodat we samen de wereld zijn balans terug kunnen geven.

Download het eBook hier

Barber: het dorp van het populaire Hofi pastor Park

Voor het dorp hoef je niet persé naar Barber te rijden, maar voor de omgeving zeker wel. In de buurt van Barber ligt het Hofi pastor Park. In dit park staat de alleroudste boom van Curaçao, namelijk de kapokboom. Deze boom is 4 eeuwen oud(!). Het park ligt vol met mango- en tropische fruitbomen en is ideaal voor een wandeling of picknick.

In Barber vind je ook de vormingscentrum van de marine in het gerestaureerde Landhuis Ascencion.

Alle plaatsen op Curaçao: Barber
Dorp:
Barber
Bijzonderheden: De eeuwenoude kapokboom in het Hofi pastor Park

Lagun: zeer geschikt voor het snorkelen

Lagun is een dorp in het noordwesten van Curaçao en is onder de lokale bevolking een populaire plek om te ontspannen. Het dorp ligt tussen Playa Jeremi in het westen en Playa Lagun in het oosten.

Alle stranden op Curaçao hebben zijn charme, maar Playa Jeremi en Playa Lagun hebben niet het comfort wat veel andere stranden wel hebben. Op deze stranden liggen veel stenen en er zijn weinig voorzieningen te vinden.

Desondanks zijn de stranden bij uitstek leuke stranden om te snorkelen en de kans is zeer groot dat je schildpadden tegenkomt. 😉

Lagun: alle plaatsen op Curaçao
Dorp:
Lagun
Bijzonderheden: Op Playa Jeremi en Playa Lagun kun je goed snorkelen.

Sint Willibrordus: het dorp van de vroegere zoutpannen

Ten noordwesten van Curaçao ligt Sint Willibrordus. Dit dorp is alleen bereikbaar via de Weg naar Wespunt.

In het dorp heb je uitzicht over de vroegere zoutpannen die onderdeel waren van de plantages Zevenbergen en Jan Kock. Deze zoutpannen waren de voornaamste redenen van de West Indische Compagnie om Curaçao over te nemen.

Per wandeling heb je uitzichten over de zoutpannen en kun je je verwonderen over de kolonies flamingo's die je in dit deel van het eiland kunt vinden.

In de omgeving van Sint Willibrordus liggen één van de populairste stranden van het eiland, namelijk Cas Abao, Draaibooitbaai en Porto Marie. Deze stranden zijn gemaakt voor toerisme waardoor er veel faciliteiten op het strand te vinden zijn.

Alle plaatsen op Curaçao: Sint Willibrordus
Dorp:
Sint Willibrordus
Bijzonderheden: Hier liggen de vroegere zoutpannen waar tegenwoordig veel flamingo's te vinden zijn.

Waar kun je flamingo's zien op Curaçao?

Grote Berg: het dorp in opkomst

Grote Berg is een dorp in het midden van Curaçao. Dit dorp is heel goed gelegen langs de Weg naar Westpunt (wat het westen met het oosten van het eiland verbind). Het is een relatief modern en jong dorp en het dorp is sterk in opkomst.

Het dorp ligt op ongeveer 15 minuten rijden van Hato, het vliegveld van Curaçao.

Grote Berg: alle plaatsen op Curaçao
Dorp:
Grote Berg
Bijzonderheden: Het dorp is sterk in opkomst.

Tera Corá: het dorp met rode aarde

Tera Corá ligt in de buurt van Grote Berg en Sint Willibrordus. Het dorp telt ongeveer 3700 inwoners en de plaatsnaam is een vertaling van rode aarde. In het dorp grenst de vlakte di San Pedro dat bedekt ligt met rood gekleurde aarde.

Het dorp is verdeed in twee gedeeltes: Tera Corá nobo en Tera Corá bieu.

Alle plaatsen op Curaçao: Tera Corá
Dorp:
Tera Corá
Bijzonderheden: Tera Corá is de vrije vertaling van rode aarde.

De allermooiste omgeving vanuit mijn ervaring

Ik vind de allermooiste omgeving in de dorpen van Barber, Westpunt en Lagun liggen. Het is een aanrader om vanaf Barber via de Weg naar Westpunt richting het dorp Westpunt te rijden tot en met Lagun. In die omgeving ben ik het meest verknocht geraakt aan de ongerepte natuur.

Dit komt vanwege de rust, de kleine bergen (waaronder de Christoffelberg), de prachtige wegen en de idyllische stranden. Willemstad is een toeristische stad geworden, terwijl je in het westen het oorspronkelijke Curaçao kunt aanschouwen.

Andere leuke blogs lezen?

Ik heb nog veel meer over Curaçao geschreven:

Yelr: het grootste reisplatform van Nederland

Wat leuk dat je op de website van Yelr bent gekomen. Yelr is een platform dat zich richt op het reizen en dat wil combineren met bewustwording over de aarde. Ik denk dat de wereld schreeuwt om de verbinding tussen de mensen, dieren en de natuur. Meer dan ooit tevoren moeten we ons afvragen hoe we de wereld willen achterlaten voor nieuwe generaties.

Hoe creëer je meer bewustwording? Ik denk allereerst dat je de zoektocht naar jezelf terug moet vinden. Normen en waarden spelen een belangrijke rol, een kritische kijk op jouw gedrag vind ik ook belangrijk en jouw mentale belevingswereld moet in overeenstemming staan met het hart. Je moet de signalen van jouw intuïtie leren herkennen. Als je innerlijke rust kunt ervaren, dan ben je in staat om de wereld te verbeteren en het intenser te beleven.

Deze verrijkende ontdekkingstocht kun je ondersteunen door te reizen, omdat reizen in aanraking komt met de elementen van het leven. Je moet beleven, voelen, zien, proeven, confronteren en ervaren tijdens een reis. Je vergroot de referentiekader en je vergroot de kennis over jezelf. Dat is de missie van Yelr. Hier kun je geïnspireerd raken om te gaan reizen en een steentje bij te dragen aan deze mooie aardkloot.

Over de schrijver
Na 2 periodes in het buitenland te hebben gewerkt en gewoond en een paar mooie reizen te hebben gemaakt wil ik mensen graag inspirerend hetzelfde te doen. Iedereen zou eens moeten reizen naar een onbekend land om prachtige levenservaringen op te doen.
Reactie plaatsen

Ook een reisblog schrijven op Yelr?

arrow_drop_up arrow_drop_down