Wat zijn de parkeertarieven op Curaçao?
3 min. leestijd

Wat zijn de parkeertarieven op Curaçao?

Een dag naar Willemstad, iemand ophalen van het vliegveld of gezellig winkelen in het overdekt winkelcentrum Sambil? Wanneer je met de auto gaat moet je simpelweg de auto parkeren.

Op een aantal plekken moet je geld betalen om de auto te parkeren.

Parkeertarieven in Punda en Otrobanda

In Punda en Otrobanda staan beide een grote parkeerplaats. Bij beide parkeerplaatsen geldt er een tarief van Nafl. 0,50 (= ongeveer €0,25) per half uur, en dus Nafl 1 (= ongeveer €0,50) per uur.

Kijk vóórdat je een parkeerkaartje gaat halen eerst naar het nummer dat op het parkeervlak staat waar jij de auto hebt geparkeerd. Je hebt dit nummer nodig tijdens het kopen van een parkeerkaartje.

Parkeertijden

Je moet in Punda en Otrobanda alleen van maandag tot en met zaterdag van 08:00u tot 18:00u geld betalen als je de auto wilt parkeren. Buiten die tijden om, op feestdagen en op zondagen kun je gratis parkeren.

Parkeertarieven in parkeergarage Pietermaai

Curaçao heeft ook een parkeergarage. Je vindt er één in Willemstad, dichtbij Plein Café Wilhelmina en naast de oude bioscoop. Het ligt in de straat Pietermaai. Parkeertarieven in de parkeergarage zijn Nafl. 2 per uur (= ongeveer €1,-).

Wat zijn de parkeerkosten op Curaçao?

Parkeertarieven op het vliegveld van Curaçao

Wanneer je iemand ophaalt of wegbrengt op Curaçao kun je de auto op de grote parkeerplaats parkeren.

  • Je hoeft de auto niet op de grote parkeerplaats te parkeren wanneer jij de persoon die je wegbrengt bij de auto gedag gaat zeggen. Dan kun je namelijk de auto stil zetten bij de drop- off, je bezoek gedag zeggen om vervolgens meteen het vliegveld te verlaten.
  • Wil jij met de persoon die jij wegbrengt eerst een kop koffie drinken voordat jij hem of haar gedag gaat zeggen? Dan moet je wel de auto op de grote parkeerplaats parkeren.

De auto parkeren op Hato

Om op de parkeerplaats te komen moet je voorbij een toegangspoort rijden. Het toegangspoortje wordt geopend wanneer je op de knop drukt en het kaartje uit de automaat hebt gehaald.

Je pakt het kaartje, de poorten gaan open en je kan de auto parkeren.

Het vliegveld verlaten

Wanneer je de grote parkeerplaats wilt verlaten moet je met het kaartje naar de betaalautomaat. Je vindt een betaalautomaat in de aankomsthal op het vliegveld en op de parkeerplaats zelf. Je stopt het kaartje in de automaat, betaalt het te betalen bedrag en pakt vervolgens het nieuwe kaartje uit de automaat.

Wederom moet je langs een toegangspoort rijden als je de parkeerplaats wilt verlaten.

Je stopt het nieuwe kaartje in de automaat waardoor de toegangspoorten openen en jij het vliegveld kunt verlaten.

Parkeertarieven vliegveld

Gemiddeld liggen de parkeertarieven op het vliegveld rond de Nafl. 4 (= ongeveer €2,-).

Betalen bij binnenkomst van een strand

Er zijn stranden waar je moet betalen voor de auto. Als voorbeeld neem ik Cas Abao Beach.

Bij deze parkeerplaats zitten medewerkers waar strandtoeristen geld moeten betalen. In feite betaal je voor een parkeerplaats, een ticket voor het strand en voor de service omdat de stranden schoon worden gehouden.

Houd daar dus goed rekening mee als je naar een commercieel strand gaat!

Belangrijk: check altijd de actualiteit

Deze blog is geschreven in december 2017. De informatie die ik in deze blog heb verwerkt is gebaseerd op de situatie in 2017. Er bestaat een kans dat de informatie in deze blog niet meer gelijk staat aan de huidige gang van zaken op Curaçao.

 

 // Andere blogs lezen over Curaçao? \\

Dan verwijzen we je graag door naar de kenniskoffer van Curaçao!

 

Of doe hier inspiratie op:

 

Over de schrijver
Na 2 periodes in het buitenland te hebben gewerkt en gewoond en een paar mooie reizen te hebben gemaakt wil ik mensen graag inspirerend hetzelfde te doen. Iedereen zou eens moeten reizen naar een onbekend land om prachtige levenservaringen op te doen.
Reactie plaatsen

Ook een reisblog schrijven op Yelr?

arrow_drop_up arrow_drop_down