arrow_drop_up arrow_drop_down
in Ibiza

De top 5 allermooiste stranden van Ibiza

Je kent het wel: je gaat op vakantie en hebt in gedachte jezelf al twintig keer zien liggen op het aller mooiste witte strand met turquoise zee. Op die ene speciale dag trek je je allermooiste bikini aan om vervolgens hét perfecte plaatje te schieten. Je rijdt wat rond opzoek naar dat ene strand waar geen toerist te vinden is, het water zo helder is dat je geen duikbril nodig hebt om vissen te zien en waar ook nog eens een schattig strandbarretje staat waar je een koud getapt biertje kan scoren.

Maar helaas, it was just a dream want dit blijkt toch nog lastiger dan gedacht. En speciaal daarom heb ik deze blog geschreven. Om jou kennis te laten maken met de mooiste stranden van Ibiza. Reken maar dat jij die jaloersmakende foto gaat maken.

Het enige wat jij moet doen? Deze blog lezen!

1 | Cala Comte

Deze parel staat met stipt op nummer één. Omgeven met rood kleurige rotsen steekt de azuurblauwe zee perfect af. Het strand ligt in een soort punt waardoor je veel keus hebt om het beste plekje uit te zoeken. Wanneer de wind bijvoorbeeld van de ene kant komt, pak je gemakkelijk je handdoek en loop je een paar stappen verder.

Misschien wel het meest spectaculaire van dit strand is de zonsondergang. Locals komen speciaal naar deze plek om onder het genot van een drankje de zon in de zee te zien zakken. Als je geluk hebt maak je een ‘drum down the sunset' mee. Dat is wanneer drummers de zonsondergang voorziet van heerlijke beats. Dus haal een lekker flesje wijn bij de nabijgelegen supermarkt en verwen jezelf op een onvergetelijke dag.

2 | Cala Nova

Als je op dit strand bent merk je bijna niks van het toerisme. Het strand is alleen te bereiken door er heen te lopen of fietsen en dat zorgt er voor dat menig toerist voor een ander strandje kiest. Dat maakt weer dat veel locals hier graag komen. Ze nemen een koelbox mee en genieten hier onder de pijnbomen van elkaars verhalen.

Er komen hier ook veel surfers aangezien de zee altijd hoge golven geeft. Tot slot zit er een vrolijk, hippie-achtig strandtentje waar je kan genieten van een cocktail en een pizza terwijl je wegzakt in een van de kleurrijke sofa's.

3 | Cala D'hort

Dit strand is erg populair door haar mooie uitzicht. Je kijkt namelijk uit op de bekende rots genaamd Es Vedra. Het strand ligt midden in een nationaal park en dat zorgt er voor dat het ritje er naar toe ook een feestje is. Je moet nog wel eerst even je beenspieren trainen voordat je kan genieten van een plons. Het strand ligt namelijk onderaan een steile heuvel die je eerst moet trotseren.

Maar geloof me, dat is het helemaal waard!

Cala d'Hort op Ibiza

4 | Cala Llenya

Iets ten noorden van Santa Eularia vind je dit fijne familiestrand. Doordat het water geleidelijk afloopt is het ook een perfect strand voor kindjes om te spelen. Je kan er ook bedjes en parasols huren voor als je het fijn vindt om wat schaduw mee te pakken.

Op het strand staat ook een klein restaurantje waarbij de tafeltjes in het zand staan. Dit wordt gerund door een Spaans stel die al flink op leeftijd zijn. Zelf genieten ze ook elke middag op hun eigen terras van de vers bereide vis. Spaanser wordt het niet toch?

5 | Sa Caleta

Het is even wandelen, maar dan heb je ook wat. Verborgen achter een muur van rotsen bevindt zich dit kleine pareltje. Het is een relatief klein strand waardoor het aan te raden is om er vroeg heen te gaan. Je hoeft je ook niet druk te maken over wat je die middag gaat lunchen.

Bij het gelijknamige restaurant kun je namelijk genieten van heerlijke verse vis gerechten. Wel even reserveren van te voren, het kan daar namelijk erg druk zijn in het hoogseizoen.

Andere leuke blogs lezen?

Er wordt veel geschreven op Yelr. Misschien vind je het leuk om één van deze blogs te lezen?

Yelr: het grootste reisplatform van Nederland

Wat leuk dat je op de website van Yelr bent gekomen. Yelr is een platform dat zich richt op het reizen en dat wil combineren met bewustwording over de aarde. Wij denken dat de wereld schreeuwt om de verbinding tussen de mensen, dieren en de natuur. Meer dan ooit tevoren moeten we ons afvragen hoe we de wereld willen achterlaten voor nieuwe generaties.

Hoe creëer je meer bewustwording? Allereerst door de zoektocht naar jezelf terug te vinden. Normen en waarden spelen een belangrijke rol, een kritische kijk op jouw gedrag is ook belangrijk en jouw mentale belevingswereld moet in overeenstemming staan met het hart. Je moet de signalen van jouw intuïtie leren herkennen. Als je innerlijke rust kunt ervaren, dan ben je in staat om de wereld te verbeteren en het intenser te beleven.

Deze verrijkende ontdekkingstocht kun je ondersteunen door te reizen, omdat reizen in aanraking komt met de elementen van het leven. Je moet beleven, voelen, zien, proeven, confronteren en ervaren tijdens een reis. Je vergroot de referentiekader en je vergroot de kennis over jezelf. Dat is de missie van Yelr. Hier kun je geïnspireerd raken om te gaan reizen en een steentje bij te dragen aan deze mooie aardkloot.

Over de schrijver
Van jongs af aan heb ik van mijn ouders mee gekregen hoe fijn en belangrijk het is om mooie reizen te maken maar dat het minstens zo belangrijk is om zorgvuldig met de wereld om te gaan. We hebben er tenslotte maar één. Als ik niet nieuwe plekjes aan het ontdekken ben, kan je me op het strand vinden. Ik ben nergens zo gelukkig als daar. Het liefste met een grote groep vrienden, fijne muziek en een lekker koud biertje. Want daar ben ik ook zeker niet vies van.
Reactie plaatsen

Ook een reisblog schrijven op Yelr?