Waar kan je van een klif springen op Curaçao?

Waar kan je van een klif springen op Curaçao?

Voor de avonturiers onder ons is Curaçao een leuk eiland. Je kunt op het eiland duiken, snorkelen, varen, wandelen (over de Christoffelberg) en het eiland verkennen door impulsief met de auto te gaan rijden en a la minute te beslissen een afslag te pakken, ja of nee.

Als je het liever wat hoger op wilt zoeken, dan kun je of naar de Christoffelberg wandelen of van een klif af springen. Er zijn plekken op de wereld met héél veel beroemde kliffen. Dat is bij Curaçao niet het geval. Curaçao heeft eigenlijk maar één hele bekende klif om van af te springen. Maar dat mag de pret niet bederven, want het is wel een hele leuke klif om van af te springen.

In deze korte blog neem ik je mee naar deze leuke klif en als je dit leest terwijl je op Curaçao bent, dan kan ik het je aanraden om daar straks nog naar toe te rijden. 😉 Niet alleen voor de klif, maar überhaupt voor de omgeving daar. Het is werkelijk een prachtig stuk Curaçao.

Waar is een klif op Curaçao om van af te springen?

De klif op Curaçao vind je op Playa Forti. Dit is een klein strand in Westpunt, het uiterste westen van het eiland (zoals de naam al zegt haha). Vergis je niet in de afstanden op Curaçao. Het kost je ruim 50 minuten om van het centrum van Willemstad bij Playa Forti te komen.

Je vindt de klif bij een strand dat gratis toegankelijk is. Bij het strand staat een kleine unieke horecagelegenheid. De eerste indruk is misschien niet overtuigend, maar ik kan het je toch aanraden om een biertje of een broodje te bestellen bij dit restaurantje. Het is heel lokaal ingericht en het uitzicht vanaf het ”terras” is erg mooi.

Het restaurant is uniek, omdat ik het idee had letterlijk een woonkamer binnen te wandelen. Ik had even het gevoel letterlijk in het huis van de eigenaar te lopen, maar ik heb geen idee of dat de opzet is van het hele restaurant. Desalniettemin is het als restaurant ingericht en heb je een beperkte keuze op de menukaart en hoef je niet te verwachten dat het hoogstaand is, maar desondanks was het eten dikke prima.

Vanaf het terras kijk je in feite tegen de klif aan waar regelmatig iemand naar beneden springt. Bij de klif is een opzetje gemaakt waar je kunt gaan staan om de sprong te wagen.

Klik hier voor de locatie van Playa Forti op Google Maps.

Hoe hoog is de klif op Curaçao?

De klif op Curaçao is 12 meter hoog. Loop je het trappetje naar beneden naar het strand, dan lijkt 12 meter niet heel erg hoog te zijn. De afstand van boven naar het water lijkt klein te zijn, maar sta je eenmaal boven, dan is 12 meter ineens heel erg hoog.

In ieder geval: dat is mijn ervaring. Sommige mensen springen heel erg vaak van hoge hoogtes en als je van bungeejumpen je hobby hebt gemaakt, dan stelt 12 meter natuurlijk niks voor.

Maar spring je impulsief van een hoge klif, dan spring je niet in één keer naar beneden zoals je van een gemiddelde duikplank in een zwembad springt.

Mijn ervaring met Playa Forti

Zoals gezegd: Playa Forti is een prachtig stukje Curaçao. Het ligt in het westelijke gedeelte van Curaçao en het westen van het eiland is bij uitstek mijn favoriete plek. Dit gedeelte van Curaçao bestaat uit ongerepte natuur en is relatief weinig aangetast door de toerist.

Op slechts een paar minuten rijden ben je bij Playa Grandi. Dit strand staat bekend vanwege de vele schildpadden, waardoor het super leuk is om te gaan snorkelen.

Verder ben je in de omgeving van de Christoffelberg en andere kleine strandjes die de moeite waard zijn.

Andere leuke blogs lezen?

Ik heb nog véél meer over Curaçao geschreven:

Yelr: het grootste reisplatform van Nederland

Wat leuk dat je op de website van Yelr bent gekomen. Yelr is een platform dat zich richt op het reizen en dat wil combineren met bewustwording over de aarde. Ik denk dat de wereld schreeuwt om de verbinding tussen de mensen, dieren en de natuur. Meer dan ooit tevoren moeten we ons afvragen hoe we de wereld willen achterlaten voor nieuwe generaties.

Hoe creëer je meer bewustwording? Ik denk allereerst dat je de zoektocht naar jezelf terug moet vinden. Normen en waarden spelen een belangrijke rol, een kritische kijk op jouw gedrag vind ik ook belangrijk en jouw mentale belevingswereld moet in overeenstemming staan met het hart. Je moet de signalen van jouw intuïtie leren herkennen. Als je innerlijke rust kunt ervaren, dan ben je in staat om de wereld te verbeteren en het intenser te beleven.

Deze verrijkende ontdekkingstocht kun je ondersteunen door te reizen, omdat reizen in aanraking komt met de elementen van het leven. Je moet beleven, voelen, zien, proeven, confronteren en ervaren tijdens een reis. Je vergroot de referentiekader en je vergroot de kennis over jezelf. Dat is de missie van Yelr. Hier kun je geïnspireerd raken om te gaan reizen en een steentje bij te dragen aan deze mooie aardkloot.

Over de schrijver
Na 2 periodes in het buitenland te hebben gewerkt en gewoond en een paar mooie reizen te hebben gemaakt wil ik mensen graag inspirerend hetzelfde te doen. Iedereen zou eens moeten reizen naar een onbekend land om prachtige levenservaringen op te doen.
Reactie plaatsen

Ook een reisblog schrijven op Yelr?

arrow_drop_up arrow_drop_down