arrow_drop_up arrow_drop_down
De 10 hoogste bergen van Frankrijk

De 10 hoogste bergen van Frankrijk

Frankrijk is een veelzijdig land en heeft eigenlijk alles. Het is niet voor de grap dat de Franse bevolking graag in eigen land op vakantie gaat, omdat Frankrijk in feite alles heeft. Van beroemde steden tot heuvelachtige wijngebieden en van populaire kustplaatsen tot de grootste bergmassieven. Het is een prachtig land.

Frankrijk heeft veel bergen en de hoogste bergtoppen in Europa zijn voornamelijk in Frankrijk te vinden.

De grootste berggebieden van Frankrijk zijn:

  • De Alpen
  • Jura
  • De Vogezen
  • Het Centraal Massief
  • De Pyreneeën

Top 10 hoogste bergen van Frankrijk

De 10 hoogste bergen van Frankrijk

In deze blog geef ik de aandacht aan de 10 grootste bergtoppen van Frankrijk en om de spanning op te bouwen beginnen we natuurlijk met de laagste uit deze lijst. Het zal je niet verbazen dat de volledige top 10 uit bergen van de Alpen bestaat.

10 | Grand Casse, 3855 meter

Op nummer 10 vinden we de Grand Casse met een hoogte van 3855 meter. Dit is een bergtop in het departement Savoie en komt uit de bergstreek Vanoise. De berg ligt in de Grajische Alpen, wat onderdeel is van het gehele Alpengebied.

De Col de la Vanoise is de bergpas van deze berg.

Hoogste bergtoppen Frankrijk, nummer 10: Grande Casse

Bergtop: Grande Casse
Hoogte: 3855 meter
Bergmassief: Massif de la Vanoise
Departement: Savoie
Berggebied: De Alpen

9 | Aiguille d'Argentière, 3901 meter

De Aiguille d'Argentière is een berg in het Mont-Blanc massief in de Alpen en staat met 3901 meter op nummer 9 in deze lijst.

Hoogste bergtoppen Frankrijk, nummer 9: Aguille d' Argentière

Bergtop: Aiguille d'Argentière
Hoogte: 3901 meter
Bergmassief: Massif du Mont-Blanc
Departement: Haute-Savoie
Berggebied: De Alpen

8 | Pic Sans Nom, 3919 meter

De volgende 5 bergtoppen liggen allemaal in het Pelvouxmassief. Het is een enorm groot massief en het is niet voor de grap dat de hoogste pieken in Frankrijk bijna allemaal in dit massief liggen.

We beginnen met de Pic Sans Nom. Dit is de 8e berg van Frankrijk en de 5e berg van het Pelvouxmassief. Deze berg is 3919 meter hoog en ligt in het Nationaal park Écrins. Dit park is onderanderen bekend door de Alpe d'Huez.

Het Pelvouxmassief ligt in de Alpen in het departement Hautes-Alpes.

Hoogste bergtoppen Frankrijk, nummer 8: Pic Sans Nom

Bergtop: Pic Sans Nom
Hoogte: 3919 meter
Bergmassief: Massif du Pelvoux
Departement: Haute-Alpes
Berggebied: De Alpen

7 | Mont Pelvoux, 3946 meter

Waar heeft het Mont Pelvouxmassief zijn naam aan te danken? Natuurlijk aan de bergtop, genaamd Mont Pelvoux! Deze bergtop is 3946 meter hoog.

Het is de 7e berg van Frankrijk en de 4e berg uit het grote Pelvouxmassief.

Hoogste bergtoppen Frankrijk, nummer 7: Mont Pelvoux

Bergtop: Mont Pelvoux
Hoogte: 3946 meter
Bergmassief: Massif du Pelvoux
Departement: Haute-Alpes
Berggebied: De Alpen

6 | Ailefroide, 3954 meter

Op nummer 8 zagen we de Pic Sans Nom in het Pelvouxmassief en op nummer 7 zagen we de Mont Pelvoux als bergtop. Een nog hogere berg in dit massief is de Ailefroide. Deze berg is 3954 meter hoog.

Zoals je ziet ligt het Pelvouxmassief vol met hoge bergtoppen. Is de Aliefroide dan het hoogste in dit grote massief?

Nee, want op nummer 5 vind je La Meije!

Hoogste bergtoppen Frankrijk, nummer 6: Ailefroide

Bergtop: Ailefroide
Hoogte: 3954 meter
Bergmassief: Massif du Pelvoux
Departement: Haute-Alpes
Berggebied: De Alpen

Gratis ebook
// De wereld veranderen door trouw te blijven aan jezelf //

De wereld veranderen door trouw te blijven aan jezelf

We leven in een tijdperk waar klimaatverandering een grote rol speelt. In korte tijd leven er ongelofelijk veel mensen op de wereld en daar ervaren wij de consequenties van. Door het gedrag van de mens wordt de aarde opgewarmd en dit gaat in dusdanig hoog tempo dat we genoodzaakt zijn om actie te ondernemen.

In mijn eBook wil ik mensen helpen herinneren de verandering eerst bij zichzelf te gaan zoeken. Je moet dagelijks belangrijke disciplines uitvoeren om bij jezelf te blijven en op die manier aan het collectief van mensen te werken zodat we samen de wereld zijn balans terug kunnen geven.

Download het eBook hier

5 | La Meije, 3984 meter

De 2e berg uit het Pelvouxmassief en de 5e berg uit Frankrijk is La Meije. Dit is een bergtop van 3984 meter hoog.

Deze berg is bekend om het omliggende dorp La Grave en door het off-piste skigebied. Het is een berucht skigebied waarbij gevaar overal op de loer ligt. Je gaat met de lift omhoog en vanaf daar ben je aangewezen op jouw kennis en vaardigheden van het skiën.

Ik ben vooral bekend geraakt aan deze berg, omdat ik er in de buurt heb gewoond, maar ook omdat op de dag van de Tour de France hier een grote aardverschuiving is geweest. Dit is een bizarre ervaring geweest waardoor wij met honderden andere auto's om moesten rijden via de Col du Galibier, terwijl het pikkedonker was en er een dikke filevorming was ontstaan.

Achteraf is het prachtig, maar op dat moment was het allemaal vreemd!

Hoogste bergtoppen Frankrijk, nummer 5: La Meije

Bergtop: La Meije
Hoogte: 3984 meter
Bergmassief: Massif du Pelvoux
Departement: Haute-Alpes en Isére
Berggebied: De Alpen

4 | Barre des Écrins, 4102 meter

En tot slot, op plek nummer 4 in Frankrijk en op plek nummer 1 in het Pelvouxmassief: Barre des Écrins. Dit is een bergtop van 4102 meter hoog.

Lang werd gedacht dat de Mont Pelvoux de hoogste bergtop zou zijn in het Mont Pelvouxmassief, maar later bleek dat La Meije en Barre des Écrins tot de hoogsten behoren.

De Barre des Écrins is de enige berg in Frankrijk dat hoger is dan 4000 meter en in zijn totaliteit in Frankrijk ligt.

Hoogste bergtoppen Frankrijk, nummer 4: Barre des Écrins

Bergtop: Barre des Écrins
Hoogte: 4102 meter
Bergmassief: Massif du Pelvoux
Departement: Haute-Alpes
Berggebied: De Alpen

3 | Aiguille Verte, 4122 meter

Na Massif du Pelvoux, die we in de afgelopen 5 bergtoppen hebben besproken, gaan we nu over naar Massif du Mont-Blanc. Dit massief is het hoogste massief uit Frankrijk en uit de volledige Alpen.

Met 4122 meter is de Aigulle Verte de 3e berg van het Mont-Blancmassief en Frankrijk.

Hoogste bergtoppen Frankrijk, nummer 3: Aguille Verte

Bergtop: Aiguille Verte
Hoogte: 4122
Bergmassief: Massif du Mont-Blanc
Departement: Haute-Savoie
Berggebied: De Alpen

2 | Grandes Jorasses, 4208 meter

De 2e berg van het Mont-Blancmassief en Frankrijk is de Grandes Jorasses. Deze bergtop is 4208 meter hoog en de berg wordt gedeeld met Zwitserland en Italië.

De bergtop is het beste te zien in Italië.

Hoogste bergtoppen Frankrijk, nummer 2: Grande Jorasses

Bergtop: Grandes Jorasses
Hoogte: 4208 meter
Bergmassief: Massif du Mont-Blanc
Departement: Haute-Savoie
Berggebied: De Alpen

1 | Mont Blanc, 4810 meter

En natuurlijk, met stipt op nummer 1: de Mont Blanc. Deze berg klinkt je vast bekend in de oren.

De Mont Blanc is de hoogste bergtop in het Mont Blancmassief, Frankrijk én de volledige Alpen. Met 4810 meter is het zelfs één van de hoogste bergen in Europa en hoeft het alleen maar af te leggen tegen een aantal bergtoppen uit het gebergte Kaukasus. Dit ligt verspreid over Rusland, Georgië, Armenië en Azerbeidzjan.

De bergtop wordt gedeeld met Italië en het is daarmee ook de hoogste berg van Italië, maar de absolute top ligt in het Franse gedeelte.

Ik ben nog niet eerder bij de Mont-Blanc geweest, maar heb deze berg wel zien liggen. In het skigebied Alpe d' Huez ligt de Pic Blanc. Dit is de hoogste piste van het gebied met een hoogte van 3200 meter. Vanaf hier kun je op een heldere dag de toppen van de Mont Blanc zien liggen.

Hoogste bergtoppen Frankrijk, nummer 1: Mont Blanc

Bergtop: Mont Blanc
Hoogte: 4810 meter
Bergmassief: Massif du Mont-Blanc
Departement: Haute-Savoie
Berggebied: De Alpen

Andere blogs lezen over Frankrijk?

Ik heb een jaar in Frankrijk gewoond en ben verknocht geraakt aan het land. Ik kan er dus meer over vertellen! 🙂

Yelr: het grootste reisplatform van Nederland

Wat leuk dat je op de website van Yelr bent gekomen. Yelr is een platform dat zich richt op het reizen en dat wil combineren met bewustwording over de aarde. Ik denk dat de wereld schreeuwt om de verbinding tussen de mensen, dieren en de natuur. Meer dan ooit tevoren moeten we ons afvragen hoe we de wereld willen achterlaten voor nieuwe generaties.

Hoe creëer je meer bewustwording? Ik denk allereerst dat je de zoektocht naar jezelf terug moet vinden. Normen en waarden spelen een belangrijke rol, een kritische kijk op jouw gedrag vind ik ook belangrijk en jouw mentale belevingswereld moet in overeenstemming staan met het hart. Je moet de signalen van jouw intuïtie leren herkennen. Als je innerlijke rust kunt ervaren, dan ben je in staat om de wereld te verbeteren en het intenser te beleven.

Deze verrijkende ontdekkingstocht kun je ondersteunen door te reizen, omdat reizen in aanraking komt met de elementen van het leven. Je moet beleven, voelen, zien, proeven, confronteren en ervaren tijdens een reis. Je vergroot de referentiekader en je vergroot de kennis over jezelf. Dat is de missie van Yelr. Hier kun je geïnspireerd raken om te gaan reizen en een steentje bij te dragen aan deze mooie aardkloot.

Over de schrijver
Ik vind reizen hartstikke leuk, maar vind het tegelijkertijd super belangrijk om bewust en respectvol met mijzelf en de aarde om te gaan. Dat wil ik heel erg graag met de wereld delen. En verder? Ik vind het leuk om te hardlopen, droom graag weg op Google Maps en vind een speciaal biertje op zijn tijd erg lekker! :)
Reactie plaatsen

Ook een reisblog schrijven op Yelr?