Hoe moet ik een backpack schoonmaken?

Hoe moet ik een backpack schoonmaken?

Backpack op en de backpack weer af. Modder, regen, wind, zand, sneeuw en hagel en de ene keer leg je de backpack op een stoffige stoel in de trein en de andere keer ligt hij op een vieze vloer in een hostel. Jouw backpack maakt tijdens een reis veel mee en als je hem regelmatig gebruikt, dan wordt hij op ten duur erg vies.

Op een gegeven moment kom je op het punt dat je naar de backpack kijkt en beseft dat hij een grote schoonmaak beurt nodig heeft. Maar hoe maak je een backpack schoon? Je hebt veel geld in een backpack geïnvesteerd, dus je wilt hem niet ”kapot” schrobben. Daarnaast is een backpack vaak waterafstotend en je wilt niet dat hij deze functie kwijt raakt.

In deze blog vertel ik je alles over het schoonmaken van de backpack.

Kan ik mijn backpack wassen in de wasmachine?

Oké, ik vermeld met dikke letters dat het sterk af te raden is om de backpack in de wasmachine te wassen.

Waarom?

Dat is over het algemeen funest voor de kwaliteit van de backpack. Zijn waterafstotende waarde neemt af, de backpack gaat verkleuren en je loopt het risico andere onderdelen van de backpack kapot te maken.

Dat wil je natuurlijk niet, want de backpack is je allergrootste vriend tijdens het reizen. Het is jij en de backpack en daar moet je zuinig mee omgaan!

Mag mijn backpack drogen in de droger?

Van het één gaan we over naar de ander. Een backpack mag niet in de wasmachine, maar mag hij wel in de droger?

Ik zal je nu wederom met dikke letters duidelijk maken dat een backpack niet is ontworpen voor de droger. Een backpack kan nog beter tegen de wasmachine dan tegen de droger.

Hoe maak je een backpack schoon?

Hoe maak ik mijn backpack schoon?

Een backpack maak je het beste schoon met de hand. We gaan lekker back-to-the-basic. 😉

Stap 1 | Haal de spullen uit jouw backpack

Allereerst doe je een check, check dubbelcheck in de backpack. Wees er zeker van dat je geen spullen in de backpack hebt zitten. Een lekkende pen tijdens het schoonmaken kan problemen veroorzaken en een authentiek metrokaartje die je in de backpack hebt gestopt wil je natuurlijk niet kwijt.

Check alle vakken in de backpack van klein naar groot en leeg de vakken waar nodig. Nu je toch bezig bent: je maakt het jezelf gemakkelijk om losse vuil uit de backpack te schudden en nu je alle vakken open hebt gemaakt is dit de ideale kans.

Stap 2 | Stop de backpack in de wasbak

Vul een wasbak, een badkuip of iets anders waar veel water in past vol met water. Dompel de backpack vervolgens in het water.

Stap 3 | Schrob de backpack

Ga met jouw hand of een spons over de hardnekkige vlekken van de backpack. Een tandenborstel wil voor bepaalde vlekken ook uitkomst bieden!

Tijdens het reizen ontstaat er veel zweet en dit zweet gaat in de backpack zitten. Soms heb je hiervoor meer water nodig. Als er zweet in de schouderbanden van de backpack zit, dan kun je dit er uitknijpen door de schouderbanden met je handen samen te drukken.

Stap 4 | De backpack afspoelen

Vervolgens moet je de backpack met koud water afspoelen. Dit kun je het gemakkelijkste doen met de harde straal van de douchekop.

Stap 5 | De backpack laten drogen

And last but not least moet de backpack weer drogen. Een backpack laten drogen is net zo belangrijk als alle stappen hiervoor. Laat je de backpack niet goed drogen, dan heb je een serieuze kans op schimmelvorming en dat zou betekenen dat je de backpack op ten duur weg kunt gooien.

Drogen is de backpack op zijn kop ophangen in een donkere en droge plek en dat betekent dat je hem dus niet in de droger stopt (!). Vermijd daarnaast zonlicht tijdens het drogen. Niet zozeer omdat de backpack kapot zou kunnen gaan, maar wel omdat de backpack kan verkleuren.

Je backpack is hartstikke schoon!

Dat is fijn: je kunt weer met een schone en frisse backpack op pad om hem vervolgens weer helemaal vies te maken.

Veel reisplezier! 🙂

Gratis ebook
// De wereld veranderen door trouw te blijven aan jezelf //

De wereld veranderen door trouw te blijven aan jezelf

We leven in een tijdperk waar klimaatverandering een grote rol speelt. In korte tijd leven er ongelofelijk veel mensen op de wereld en daar ervaren wij de consequenties van. Door het gedrag van de mens wordt de aarde opgewarmd en dit gaat in dusdanig hoog tempo dat we genoodzaakt zijn om actie te ondernemen.

In mijn eBook wil ik mensen helpen herinneren de verandering eerst bij zichzelf te gaan zoeken. Je moet dagelijks belangrijke disciplines uitvoeren om bij jezelf te blijven en op die manier aan het collectief van mensen te werken zodat we samen de wereld zijn balans terug kunnen geven.

Download het eBook hier

Andere leuke blogs lezen?

Ik heb nog veel meer blogs geschreven:

Yelr: het grootste reisplatform van Nederland

Wat leuk dat je op de website van Yelr bent gekomen. Yelr is een platform dat zich richt op het reizen en dat wil combineren met bewustwording over de aarde. Ik denk dat de wereld schreeuwt om de verbinding tussen de mensen, dieren en de natuur. Meer dan ooit tevoren moeten we ons afvragen hoe we de wereld willen achterlaten voor nieuwe generaties.

Hoe creëer je meer bewustwording? Ik denk allereerst dat je de zoektocht naar jezelf terug moet vinden. Normen en waarden spelen een belangrijke rol, een kritische kijk op jouw gedrag vind ik ook belangrijk en jouw mentale belevingswereld moet in overeenstemming staan met het hart. Je moet de signalen van jouw intuïtie leren herkennen. Als je innerlijke rust kunt ervaren, dan ben je in staat om de wereld te verbeteren en het intenser te beleven.

Deze verrijkende ontdekkingstocht kun je ondersteunen door te reizen, omdat reizen in aanraking komt met de elementen van het leven. Je moet beleven, voelen, zien, proeven, confronteren en ervaren tijdens een reis. Je vergroot de referentiekader en je vergroot de kennis over jezelf. Dat is de missie van Yelr. Hier kun je geïnspireerd raken om te gaan reizen en een steentje bij te dragen aan deze mooie aardkloot.

Over de schrijver
Na 2 periodes in het buitenland te hebben gewerkt en gewoond en een paar mooie reizen te hebben gemaakt wil ik mensen graag inspirerend hetzelfde te doen. Iedereen zou eens moeten reizen naar een onbekend land om prachtige levenservaringen op te doen.
Reactie plaatsen

Ook een reisblog schrijven op Yelr?

arrow_drop_up arrow_drop_down