Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

De basecamp week

Opzoek naar de betekenis van het leven in Zweden

Volg mij op weg naar mijn droom

Hoe zou je het vinden om voor een week naar de wildernis van Zweden af te reizen om daar met gelijkgestemde mensen een week van diepgang en betekenis door te brengen? Hoe zou je het vinden om een week lang aan je persoonlijke ontwikkeling te werken door jezelf te confronteren met onderwerpen waar je graag aan wil werken? Wat vind je van het idee dat je een week lang je telefoon links laat liggen, gezond gaat eten en drinken en in kwetsbaarheid de verbinding durft aan te gaan met je reisgenoten?

Hoe zou je het vinden om samen diepe gesprekken te voeren rondom een kampvuur in het bos waarbij we elkaar naar een ander niveau gaan tillen? Of om geïnformeerd en geïnspireerd te raken door sprekers die aanwezig zijn tijdens de basecampweek en graag hun expertise met je willen delen? Hoe gaaf is het om de avond te eindigen met een fantastisch uitzicht over de sterrenhemel waarbij we mogelijk zelfs het noorderlicht gaan zien?

Hoe fijn zou het zijn om een week lang de diepte in te gaan met andere jongeren die hier ook voor open staan? Om de betekenis van het leven weer te hervinden en een levensveranderende ervaring mee te maken? Hoe leuk is het om samen aan de slag te gaan en opzoek te gaan naar de meest pure vorm van onszelf? En misschien nog belangrijker: hoe waardevol is het om met tot voor kort onbekende mensen een fantastische tijd mee te maken waarin we onszelf gaan confronteren, maar waarbij we vooral gaan lachen met elkaar?

Yelr: jouw basecamp voor gruwelijke outdoorinspiratie

Ik hoop je te verwelkomen
in mijn toekomstige basecamp

Ik heb een droom. En dat is mijn eigen basecamp in de wildernis van het prachtige Zweden. Ik wil graag jongeren uitnodigen om naar mijn basecamp af te reizen, zodat we samen aan belangrijke waarden in het leven kunnen werken. Ik wil in de toekomst graag samen met jou opzoek naar diepgang die het leven te bieden heeft. Ik wil jongeren motiveren om terug te gaan naar de basis. Dit gaan we doen door te bewegen, te praten, te reflecteren en door te relativeren. De basecampweek wordt een week waarbij het lachen en de humor worden afgewisseld met kwetsbaarheid en serieuze zaken over het leven. 

Zoals gezegd, dit is mijn droom. Ik ben er nog niet. Er moet nog veel gebeuren. Maar ik weet zeker dat mij dit gaat lukken. Ik wil je graag meenemen in mijn droom.

De basecamp week bij yelr

Zweden

Ik heb van jongs af aan altijd al iets met Scandinavië gehad, ook toen ik nog nooit in een van de Scandinavische landen was geweest. Mijn gevoel voor Scandinavië werd bevestigd toen ik een reis naar Zweeds Lapland heb gemaakt. Ik heb mij laten verwonderen door de ongerepte en uitgestrekte Zweedse bossen en de rust van dit prachtige land. In Zweden is alles lekker normaal gebleven en omdat het een dunbevolkt land is, heeft de natuur alle vrijheid om gewoon de natuur te zijn.

De basecamp is mijn droom en er zijn meer landen in Europa waar ik een goed gevoel bij heb. Toch past Zweden in mijn totaal plaatje als ik praat over mijn toekomstige basecamp. Het matcht met de waarden die ik graag wil uitdragen. Zweden is voor mij een metafoor van een land in Europa waar mensen dicht bij de natuur staan en waar je wordt gedwongen om de verbinding aan te gaan. En dan heb ik het nog niet gehad over het noorderlicht. Want hoe gaaf is het om tijdens een basecampweek verrast te worden door een onverwachte lichtshow van onze eigen Moeder Aarde?

Zweden dus. Dat wordt het land waar ik mijn basecamp wil vestigen. In deze bossen wil ik jongeren uitnodigen om te ontprikkelen van de Nederlandse drukte en de diepte in te gaan door te praten, te reflecteren, kwetsbaar te zijn en met elkaar te lachen. In de omgeving van mijn basecamp moet een meer zijn voor avontuurlijke activiteiten en mijn basecamp mag in de middle of nowhere zijn, maar een levendig dorp in de buurt is zeker geen overbodige luxe.

Doelgroep

Voor wie is de basecamp bestemd? Welke mensen wil ik graag uitnodigen? Ik vind het namelijk belangrijk dat ik mensen in mijn basecamp ontvang die een soortgelijk doel hebben. 

Allereerst wil ik jongeren uitnodigen. Denk aan een leeftijd van jongeren tussen de 23 en 35 jaar oud. Mijn doelgroep wil graag alles uit het leven halen en zijn klaar met het standaard leven dat vaak geleefd wordt. Ik noem dat leven een middelmatig leven. Dat wordt niet altijd gewaardeerd, maar ik kijk daar wel op die manier tegenaan. In een middelmatig leven doen mensen allemaal dezelfde ”normale” dingen en daar kom je nauwelijks in de diepte van het leven terecht. Daar is weinig ruimte voor een andere gedachtegoed, een andere beweging of een alternatieve manier van leven. Ik vind dat zonde, want onze tijd op aarde is kort en ik wil de diepte van het leven juist ervaren.

De jongeren die ik wil bereiken zijn de jongeren die verder willen gaan dan het middelmatige leven. Die zichzelf beter willen leren kennen, zichzelf durven te confronteren met de minder leuke kanten van zijn of haar leven, geïnteresseerd zijn in een gezondere leefstijl, mensen die opzoek zijn naar diepgang en die bewust in het leven staan. Ik wil jongeren ontmoeten die het leven beter willen begrijpen en die zichzelf diepgaande vragen stellen over het leven en ook de behoefte hebben om niet alledaagse gesprekken te voeren.

Mijn doelgroep kan zich ook verwonderen over de aarde, de natuur en het leven. In mijn basecamp moet ook ruimte zijn om te filosoferen over de sterrenhemel dat boven ons waakt, bijvoorbeeld. Alles samenvattend komt het hier op neer: als je naar mijn basecamp afreist, dan wil je de meest pure vorm van het leven bereiken. Dat houdt in dat je jezelf van A tot en met Z wil leren kennen en dat je opzoek wil gaan naar een diepere bewustwording in jezelf.

Moodboard

Ik geef je hier een inkijk in mijn moodboard. Dit is puur gericht om een gevoel bij mijn concept te krijgen. Het zijn de afbeeldingen die mij enthousiast maken. Ze maken het visueel.

Het doel

Wat wil ik graag met mijn basecamp bereiken? Waarom zou je een reis naar een basecamp in Zweden gaan boeken? Laat ik het zo zeggen, ik heb erg de behoefte om gelijkgestemde mensen te ontmoeten. Dat is eigenlijk het ontstaan van deze droom. Het doel daarvan is dat gelijkgestemde mensen elkaar leren kennen en waar we gezamenlijk een week tegemoet gaan waarbij persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat.

Het doel is dat je een week lang van de prikkels in het drukke Nederland kunt vluchten. Maar ook dat je even terugkeert naar de natuur. En dan bedoel ik echte en ongerepte natuur, zoals Zweden dat zoveel heeft. Het doel is ook dat je aan jezelf gaat werken. Ik wil je tijdens de week een sturing geven waar je mee aan de slag kunt gaan als je weer in Nederland bent. We gaan ons bijvoorbeeld focussen op voeding en beweging. We stellen onszelf kritische vragen en gaan gezamenlijk een gesprek voeren om op deze manier bij de kern te komen.

Het absolute doel is dat je terugkeert naar de diepgang. Dat je na een week weer voelt wat het leven waard is. Niet volgens de waarde van wat normaal en gemiddeld is. Nee, volgens de waarden die jij belangrijk vindt in het leven. Daar draait het namelijk om in mijn ogen. Ik wil met iedereen de diepte ingaan zodat we naar de meest pure vorm van onszelf kunnen kijken en ons kunnen beseffen wat we écht belangrijk vinden en hoe we écht willen leven.

Vertrouwen

Een belangrijk uitgangspunt voor mijn basecamp is vertrouwen. Je moet je vertrouwd voelen met de omgeving en de mensen om je heen. Ben je dit niet, dan ga ik een manier vinden hoe het vertrouwen terug gewonnen kan worden. 

Kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid vind ik belangrijk. Als je je kwetsbaar durft op te stellen kun je het meeste oplossen. Daarnaast is het een teken dat je je veilig en vertrouwd voelt met de mensen die tot voor kort onbekenden voor je waren. 

Regels

Om echt in de diepte te komen, moeten we ook een paar basisregels hanteren. Denk bijvoorbeeld aan je telefoongebruik, maar ook hoe we ons opstellen tegenover onze reisgenoten tijdens de week.

Wat gaan we doen?

Wat gaan we tijdens onze week doen? We gaan met onszelf aan de slag. Zoals gezegd is het voornaamste doel om je weer bewust te worden van je basis. Dat betekent dat we ons gaan focussen op goede voeding, goede beweging, je kernwaarden in het leven, maar we gaan ook vragen beantwoorden over wat je belangrijk vindt in het leven en wat je graag wil bereiken. Dit gaan we allemaal doen in combinatie met coaching, opdrachten die we gaan uitvoeren, gesprekken die we gaan hebben met elkaar en ook de sprekers die deze week aanwezig zijn gaan je helpen.

Maar het is niet alleen maar serieus en zwaar. Integendeel zelfs. De basecamp moet ook een plek worden om simpelweg een week in het prachtige Zweden te mogen zijn. We gaan een hoop plezier maken en van de omgeving genieten. Zo gaan we samen hiken en mountainbiken door de bossen, zoeken we het meer op om te gaan kajakken en eindigen we de avond met een goed gesprek rondom een knisperend kampvuur.

Tijdens de week gaan we ook gezamenlijk koken, liefhebbers mogen in de open natuur gaan slapen en we gaan van de natuur leren door de signalen te herkennen en leren hoe we een vuur kunnen maken. Aan het einde van ons prachtige avontuur gaan we een leuk feest houden. We gaan samen dansen, gaan ons leuk kleden en maken er een spetterend eindfeest van. 

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!