Praktisch en lekker hygiënisch voor in de backpack: een waszak
5 min. leestijd

Praktisch en lekker hygiënisch voor in de backpack: een waszak

We produceren allemaal een behoorlijke stapel met vieze was. Dat is tijdens het backpacken natuurlijk niet anders. Sterker nog: tijdens het backpacken reis je door zweterige landen of modderige hotspots en daar wordt de kleding over het algemeen niet schoner van. Het voordeel daarentegen is dat je bij het backpacken wat minder gefocust bent op het schoonheidsideaal haha 🙂

Je wilt in ieder geval regelmatig schone kleren aan trekken. Tenminste, als ik voor mijzelf ga spreken. Ik wil simpelweg elke dag schone sokken en een schone ondergoed aantrekken en ik denk dat dat bij jou niet veel anders is. Er gaan tijdens het backpacken echt wel dagen voorbij dat je een paar sokken nog een dag aantrekt, maar over het algemeen wil ik dit zo veel mogelijk vermijden.

Wat ga je dan doen met alle vieze was? Vieze was is vies en je wilt niet dat de vieze was zijn eigen weg tussen de schone kleding gaat bepalen. Want voor je het weet is je schone kleding ook vies, omdat er van jouw vieze kleding een enorme geur af komt. Dat is allemaal mogelijk! De ideale oplossing voor vieze was is een waszak.

Wat is een waszak?

Een waszak is, zoals de naam het al zegt, een zak waar je was in kunt stoppen.

Dat is natuurlijk geen hogere wiskunde.

Maar het is wel handig om een waszak te kopen die speciaal is ontworpen voor de reizigers onder ons. Die hebben namelijk wat specifieke voordelen ten opzichte van de reguliere waszakken.

Trouwens: hoe interessant is het dat ik nu mijn tijd besteed aan een blog over een waszak?

Maar goed, dat even terzijde.. wat zijn eigenlijk de voordelen van een waszak voor de backpackers?

Wat zijn de voordelen van een waszak?

Allereerst wil je voorkomen dat vieze was overal en nergens in de backpack gaat dwarrelen en tussen alle schone kleding komt te liggen. In zekere zin is het moeilijk om het contact tussen schone en vieze kleding volledig te voorkomen, maar je kunt het wel heel erg beperken.

Door de vieze was in een waszak te stoppen heb je alle vieze was in één zak gebundeld. Hierdoor kun je gemakkelijk het onderscheid maken tussen dat wat vies en schoon is.

Daarnaast ligt die ene vieze ondergoed niet tussen de schone kleding en hoef je de backpack niet uit te stallen als je alle vieze kleding bij elkaar wilt rapen omdat je ze bij de plaatselijke laundry service wilt wassen.

Over de plaatselijke wasserette gesproken..

Een waszak voor vieze was voor in de backpack

Waszakken voorkomen dat je kleding kwijtraakt als je ze gaat wassen

Je zit ergens in de middle of nowhere in een totaal ander land dan Nederland en je wilt graag wat kledingstukken wassen.

In veel hostels heb je de mogelijkheid om kleding te wassen, maar er zijn ook veel plaatselijke wasserettes die je kleding met alle liefde een goede wasbeurt willen geven.

Het grootste nadeel van zo’n wasserette? Dat je om wat voor redenen dan ook kledingstukken verliest. Het is thuis al een grote worsteling om sokken bij elkaar te houden, dus laat staan als je aan het reizen bent.

Door een waszak voorkom je deze problemen, want je stopt de kleren in een waszak, trekt het koord van de waszak goed aan en je raakt op deze manier geen enkele sok kwijt.

> Ook handig: sneldrogende handdoeken voor tijdens het reizen

Welke waszak moet ik kopen?

Omdat je zo ontzettend geïnteresseerd bent in waszakken, is het natuurlijk belangrijk om een kwalitatief hoogstaande waszak te kopen.

Zonder gekheid, een waszak kopen is geen spannende ervaring..

Maar je moet er alleen even opletten of de waszak in de wasmachine mag en of het uit een ademende stof bestaat.

Door de ademende stof gaat de kleding niet (extra) stinken.

Een goed merk onder de waszakken zijn de waszakken van backpackkit.nl. Op deze website kun je een backpack kit kopen met allemaal handige reisgadgets of enkel en alleen een waszak kopen.

Wat mij betreft is een waszak erg handig en is een waszak van Backpackkit de ideale aanrader. 🙂

Of koop deze handige waszak..

Andere leuke blogs lezen?

Ik heb nog een aantal handige travel hacks voor in de backpack beschreven:

Yelr: het grootste reisplatform van Nederland

Wat leuk dat je op de website van Yelr bent gekomen. Yelr is een platform dat zich richt op het reizen en dat wil combineren met bewustwording over de aarde. Ik denk dat de wereld schreeuwt om de verbinding tussen de mensen, dieren en de natuur. Meer dan ooit tevoren moeten we ons afvragen hoe we de wereld willen achterlaten voor nieuwe generaties.

Hoe creëer je meer bewustwording? Ik denk allereerst dat je de zoektocht naar jezelf terug moet vinden. Normen en waarden spelen een belangrijke rol, een kritische kijk op jouw gedrag vind ik ook belangrijk en jouw mentale belevingswereld moet in overeenstemming staan met het hart. Je moet de signalen van jouw intuïtie leren herkennen. Als je innerlijke rust kunt ervaren, dan ben je in staat om de wereld te verbeteren en het intenser te beleven.

Deze verrijkende ontdekkingstocht kun je ondersteunen door te reizen, omdat reizen in aanraking komt met de elementen van het leven. Je moet beleven, voelen, zien, proeven, confronteren en ervaren tijdens een reis. Je vergroot de referentiekader en je vergroot de kennis over jezelf. Dat is de missie van Yelr. Hier kun je geïnspireerd raken om te gaan reizen en een steentje bij te dragen aan deze mooie aardkloot.

Over de schrijver
Na 2 periodes in het buitenland te hebben gewerkt en gewoond en een paar mooie reizen te hebben gemaakt wil ik mensen graag inspirerend hetzelfde te doen. Iedereen zou eens moeten reizen naar een onbekend land om prachtige levenservaringen op te doen.
Reactie plaatsen

Ook een reisblog schrijven op Yelr?

arrow_drop_up arrow_drop_down