Een backpack gestructureerd inpakken met packing cubes

Een backpack gestructureerd inpakken met packing cubes

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb een hekel aan ongestructureerde dingen. Ik vind het prettig om te weten waar de dingen liggen als ik iets nodig heb en chaos in mijn huis of ergens anders veroorzaken chaos in mijn hoofd. Dus enigszins een beetje structuur vind ik erg belangrijk.

Tijdens het backpacken is de backpack onmisbaar. Bij het backpacken ga je het in feite alleen met jezelf en de backpack doen en zijn er weinig dingen waar je op terug kunt vallen. In de backpack zitten belangrijke spullen, zoals kleding, toiletartikelen, accessoires en heel veel andere spulletjes. Deze spullen wil je gestructureerd in de backpack hebben, zodat je gemakkelijk bij de spullen kunt die je nodig hebt.

Maar we weten allemaal dat een backpack snel een chaos kan worden: als je niet oppast liggen de sokken door elkaar, ligt dat ene t-shirt verborgen, terwijl je die graag aan wilt, weet je niet meer waar de telefoonoplader ligt, waardoor je de hele backpack uit moet stallen en ga zo maar door. De ideale oplossing om een klein beetje structuur aan de backpack te geven zijn packing cubes.

Wat zijn packing cubes?

Een packing cube is niets meer dan een tasje om de kleding in een koffer of backpack te ordenen.

In de ene packing cube kun je alle t-shirts stoppen en in de andere packing cube kun je alle sokken stoppen.

Het maakt niet uit wat je erin stopt, ten allen tijde veroorzaak je heel veel structuur in de backpack. Door de packing cubes verdwalen de sokken niet door de hele backpack, maar heb je ze gebundeld in een klein tasje.

Weten waar iets ligt door de packing cubes

Soms heb je moeite gedaan om de backpack in te pakken, maar vergeet je waar je dat ene t-shirt hebt opgeborgen.

Je wilt dit t-shirt persé aan en gaat de hele backpack uitstallen om het t-shirt uiteindelijk tevoorschijn te krijgen.

Met packing cubes kun je alle t-shirts in één tasje stoppen en weet je precies waar de t-shirts liggen. Hierdoor hoef je jouw gestructureerde backpack niet in een chaos achter te laten en heb je binnen no-time dat ene t-shirt kunnen pakken.

De backpack effectief inpakken met vacuümzakken

Ga je naar een koud land op reis en wil je graag een dikke jas of broek meenemen? Dan is het aan te raden deze op te bergen in een vacuümzak. Hierdoor verwijder je alle loze lucht uit de kleding en bespaar je super veel ruimte.

Meer weten? Ik heb er een blog over geschreven! 🙂

> Een backpack effectief inpakken met vacuümzakken

Geen chaos in de backpack door de packing cubes

Zoals gezegd: packing cubes voorkomen een grote chaos in de backpack.

De sokken dwarrelen niet rond in de backpack en je hoeft geen moeite te doen om een schone ondergoed aan te trekken.

Het is heel simpel: het grootste vak in de backpack is gevuld met packing cubes die op zijn beurt gevuld zijn met kleding. Je kunt alles gemakkelijk uit de backpack halen, zonder dat je alles opnieuw moet opvouwen of oprollen.

Je bespaart ruimte door de packing cubes

Uiteindelijk wil je zo effectief mogelijk de backpack inpakken.

Kortom: je wilt geen overbodige lucht in de backpack en je wilt alle gaatjes en hoekjes opgevuld hebben met bagage.

Zelf vind ik het prettig om packing cubes in verschillende maten te kopen.

Tijdens het inpakken rol ik bijvoorbeeld de t-shirts op en druk ik ze in de kleinst mogelijke packing cube. Hierdoor zit alles dicht tegen elkaar aan gepropt en voorkom je loze ruimtes.

Wat stop ik in de packing cube?

Ik heb de t-shirts, ondergoed en sokken als voorbeelden gebruikt, omdat dit de meest gangbare kledingstukken zijn om in een packing cube te stoppen.

Uiteraard kun je zelf bepalen waar je de packing cubes mee wilt vullen.

In mijn reis naar Lapland had ik veel thermoshirts meegenomen en vond ik het ideaal om alle thermoshirts in één packing cube te stoppen.

Packing cubes zijn ook ideaal voor telefoonopladers of losse onderdelen van een fotocamera of GoPro.

Het maakt niet uit wat je in een packing cube stopt, zolang je zijn voordelen maar nastreeft:

  • Je creëert heel veel structuur in de backpack
  • Je kunt gemakkelijk bij de spullen die je uit de backpack wilt halen
  • Door het effectief inpakken bespaar je ruimte

Tip.. koop doorzichtige packing cubes

Door doorzichtige packing cubes te kopen kun je precies zien waar je de t-shirts en ondergoed in hebt gestopt.

Als je geen doorzichtige packing cubes koopt en bent vergeten in welke packing cube je de sokken hebt gestopt, moet je alle packing cubes openen. 🙂

Bekende packing cubes zijn packing cubes van het merk Eagle Creek. Je betaald er ook wat voor, maar je hebt wel kwalitatief goede packing cubes. Het grootste voordeel is de flexibiliteit van de rits, waardoor hij niet meteen kapot gaat wanneer de packing cubes nét iets te vol bepakt zit.

Packing cubes van Eagle Creek

Andere leuke blogs lezen?

Ik heb nog veel meer blogs geschreven?

Yelr: het grootste reisplatform van Nederland

Wat leuk dat je op de website van Yelr bent gekomen. Yelr is een platform dat zich richt op het reizen en dat wil combineren met bewustwording over de aarde. Ik denk dat de wereld schreeuwt om de verbinding tussen de mensen, dieren en de natuur. Meer dan ooit tevoren moeten we ons afvragen hoe we de wereld willen achterlaten voor nieuwe generaties.

Hoe creëer je meer bewustwording? Ik denk allereerst dat je de zoektocht naar jezelf terug moet vinden. Normen en waarden spelen een belangrijke rol, een kritische kijk op jouw gedrag vind ik ook belangrijk en jouw mentale belevingswereld moet in overeenstemming staan met het hart. Je moet de signalen van jouw intuïtie leren herkennen. Als je innerlijke rust kunt ervaren, dan ben je in staat om de wereld te verbeteren en het intenser te beleven.

Deze verrijkende ontdekkingstocht kun je ondersteunen door te reizen, omdat reizen in aanraking komt met de elementen van het leven. Je moet beleven, voelen, zien, proeven, confronteren en ervaren tijdens een reis. Je vergroot de referentiekader en je vergroot de kennis over jezelf. Dat is de missie van Yelr. Hier kun je geïnspireerd raken om te gaan reizen en een steentje bij te dragen aan deze mooie aardkloot.

Over de schrijver
Na 2 periodes in het buitenland te hebben gewerkt en gewoond en een paar mooie reizen te hebben gemaakt wil ik mensen graag inspirerend hetzelfde te doen. Iedereen zou eens moeten reizen naar een onbekend land om prachtige levenservaringen op te doen.
Reactie plaatsen

Ook een reisblog schrijven op Yelr?

arrow_drop_up arrow_drop_down