Ga ik een auto huren of kopen op Curaçao?
4 min. leestijd

Ga ik een auto huren of kopen op Curaçao?

Ga je een auto kopen of een auto huren op Curaçao? Misschien wil je niet groots investeren in een nieuwe auto; maar als je een auto gaat huren heb je maandelijkse veel kosten. Wat is dan een verstandige keuze?

Essentieel in het huren of kopen van een auto is de duur van je verblijf op het eiland.

Een auto huren op Curaçao: de voordelen

Ik heb een auto gehuurd op Curaçao en dat deed ik om de volgende redenen:

  • Ik had geen geld om een auto te kopen.
  • Ik ben geen techneut, kortom: als er iets met mijn auto is kon ik het laten oplossen door mijn autobaas.
  • Ten einde van mijn avontuur hoef ik de auto niet te verkopen.
  • Ik heb geen verzekeringen hoeven regelen omdat deze verzekering in mijn huurprijs waren inbegrepen.

Twijfel je überhaupt nog om een auto aan te schaffen, ja of nee?

Snap ik! Financieel gezien is het namelijk véél interessanter om op Curaçao geen auto te huren. Toch moet je deze vraag even los koppelen van het financiële gemak. Er zijn namelijk meer redenen (dat vind ik althans) waarom je beter af bent met een auto. Wil je weten wat die redenen zijn?

Moet ik een auto aanschaffen op Curaçao?

Een auto kopen op Curaçao: de voordelen

Je kunt echter ook een auto kopen. Een auto heeft 1 groot voordeel: je investeert eenmaal in de auto en hebt daarna nooit meer last van vaste maandelijkse huurkosten. Voordeel hiervan is dat je maandelijks meer kan besteden aan andere (leukere) dingen.

Een auto kopen lijkt een grote investering, maar je kunt hier goed op inspelen alvorens je naar Curaçao vertrekt. Door te gaan sparen voor een auto kun je zonder zorgen een auto kopen en krijg je geen financiële stress.

Een ander voordeel van een auto kopen is dat je je eigen auto kan kiezen en niet één of andere rammelbak van je huurbaas krijgt.

Ga ik een auto huren of kopen op Curacao?

Belangrijk: hoelang ga je naar Curaçao?

De duur van je verblijf is belangrijk voor de keuze tussen het huren en kopen van een auto. Als je 3 maanden naar Curaçao gaat moet jij je afvragen of het handig is om een auto te kopen, omdat je er veel in investeert en er relatief weinig gebruik van gaat maken.

Als je 3 maanden naar Curaçao gaat en het geld hebt om een auto te kopen, dan heb je waarschijnlijk ook het geld om de huurprijs in 1x af te betalen.

Maar het kan ook zijn dat je een jaar of voor onbepaalde tijd op Curaçao blijft. In dat geval is er geen twijfel of je een auto moet kopen of huren. Je gaat geen jaar lang elke maand honderden guldens uitgeven als je ook eenmalig goed kunt investeren in een auto (en auto’s op Curaçao zijn goedkoop).

Een tip aan mijn kant! Zorg altijd voor reservegeld als je een auto gaat kopen. Als er iets met de auto gebeurt kun je de kosten meteen dekken en kom je niet in financiële problemen.

Conclusie..

  • Wanneer je een auto huurt betaal je elke maand de huurprijs. Bij het kopen van een auto heb je daar geen last van en houd je maandelijks veel geld over voor andere dingen.
  • De andere kant is dat, wanneer je een auto koopt, je een hele investering moet doen vóór dat je überhaupt op Curaçao bent.
  • Bij autopech of een kapotte auto kun je bij een gehuurde auto terugvallen bij je autobaas. Bij een auto die je hebt gekocht moet je de schade zelf zien op te lossen en daar dus extra kosten voor maken.

Ga op internet niet teveel zoeken naar de huurprijzen van verschillende auto huurbedrijven. Als je al die hoge huurprijzen ziet werkt het alleen maar demotiverend. Als je een duidelijk plan gaat maken, en alles goed op een rijtje gaat zetten, dan komt het met die huurprijzen van je auto helemaal goed!

Huur een auto als je maximaal 6 maanden op Curaçao bent. Het budget dat je op Curaçao zult hebben is niet heel groot en daarmee zijn onverwachte kosten bij je koopauto erg onhandig!

Blijf je langer dan 6 maanden op Curaçao en heb je het budget om een auto te kopen? Neem het dan als serieuze overweging! Het scheelt je maandelijkse huurkosten.

 

 // Andere blogs lezen over Curaçao? \\

Dan verwijzen we je graag door naar de kenniskoffer van Curaçao!

 

Of doe hier inspiratie op:

 

Over de schrijver
Na 2 periodes in het buitenland te hebben gewerkt en gewoond en een paar mooie reizen te hebben gemaakt wil ik mensen graag inspirerend hetzelfde te doen. Iedereen zou eens moeten reizen naar een onbekend land om prachtige levenservaringen op te doen.
Reactie plaatsen

Ook een reisblog schrijven op Yelr?

arrow_drop_up arrow_drop_down