9 handige apps op de telefoon voor tijdens het backpacken
7 min. leestijd

9 handige apps op de telefoon voor tijdens het backpacken

De telefoon is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven van een mens. Enerzijds is dat wellicht zorgwekkend, omdat we er soms verslaafd aan zijn geraakt, maar anderzijds kan de telefoon ook veel hulp bieden die we in de vroegere jaren niet hadden. Tijdens het reizen kan een telefoon voor veel veiligheid en geruststelling zorgen in bepaalde situaties.

Een telefoon is voornamelijk geruststellend, omdat je er mee kunt bellen. Dat is natuurlijk ook de oorspronkelijke functie van een telefoon. In een noodsituatie kun je het noodnummer bellen of je kunt even socializen met je ouders wanneer je je familie en vrienden heel erg mist. Tegenwoordig kunnen we natuurlijk gebruik maken van veel apps en veel apps bieden een ideale uitkomst tijdens het reizen.

In deze blog beschrijf ik in het kort 10 handige apps die je vóór vertrek kunt downloaden en jou in bepaalde situaties veel ongemakken kan voorkomen. Zijn er nog een aantal andere nuttige apps? Dan horen we dat natuurlijk erg graag!

App #1: een offline navigatiesysteem

Nederland is klein en vlak en overal waar je komt kun je gebruik maken van het mobiele internet. Dat is natuurlijk niet overal het geval, want in de bergen kun je bijvoorbeeld al snel last hebben van een goed signaal. En als je ergens op het platteland van Peru bent, dan kan ik je niet garanderen dat je internet hebt.

Toch wil je wel gebruik maken van een navigatiesysteem, omdat je veilig van A naar B wilt reizen. Er zijn daarom veel apps ontwikkeld die je offline navigatie kunnen bieden. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een telefoon (dúh) en internet vóór dat je gaat vertrekken. Vooraf download je de kaarten van de gebieden waar je in gaat rijden en voilà: je hebt een offline navigatiesysteem.

Ik was zelf voorstander van de app maps.me. Oké, oké.. af en toe navigeerde hij mij over wegen dat ik dacht: ”klopt dit wel?” Maar het is natuurlijk maar net wat je van een offline app verwacht. De app is over het algemeen niet bekend met omleidingen, files en afgezette wegen. Maar wat moet je anders als je geen internet hebt?

Download maps.me in de Apple Store of in Google Play.

App #2: een wisselkoers app

In veel Europese landen heb je deze app niet nodig, maar reis je naar een land met een andere munteenheid dan de euro? Dan kan een actuele wisselkoers app de ideale oplossing bieden.

Hierdoor kun je precies omrekenen wat de prijzen in het land zijn in euro’s. Een aanrader onder deze apps is Currency.

Download Currency in de Apple Store of in Google Play.

App #3: Google Translate

Google Translate liet het eerder kwalitatief wel eens afweten, maar tegenwoordig zijn de vertalingen erg verbeterd. Dat is handig, want je zult ongetwijfeld in landen komen waar de taalbarrière lichtelijk ongemakkelijk kan voelen.

Uiteindelijk ga je je altijd redden, in welke taal dan ook, maar hoe chill is het als je voor een bepaalde, belangrijke vraag terug kunt vallen op de app?

De app van Google Translate is daarvoor in mijn ogen de ideale oplossing.

Download Google Translate in de Apple Store of in Google Play.

Google Translate app

App #4: een app voor noodgevallen

In de ICE- app (In Case of Emergency) kun je je medische-/ en contactgegevens kwijt waardoor deze gemakkelijk achterhaald kunnen worden.

Het grootste nadeel? Tot zover is deze handige app alleen verkrijgbaar in Google Play.

Download ICE in Google Play.

App #5: zoek een overheerlijk restaurant

Na een lange dag heb je natuurlijk honger en mijn grootste irritatie punt ligt vaak bij het vinden van een degelijk restaurant.

Gelukkig zijn er apps ontwikkeld waar je leuke en betaalbare restaurants kunt vinden. Je kunt op basis van je locatie restaurants in de omgeving bieden en deze filteren op de reviews en prijs.

De app The Fork heeft in 18 landen een database van 65.000 restaurants. Volgens mij gaat dat dus goedkomen..

Download The Fork in de Apple Store of in Google Play.

App #6: een wereldklok

Vaak zit de wereldklok standaard in de telefoon en het is handig om hier gebruik van te maken. Dit kan erg handig zijn in landen waar meerdere tijdszones zijn, zoals in de Verenigde Staten en Australië.

Vind je de standaard geïntegreerde apps op de telefoon niet handig? Dan zijn er vele handige apps die je kunt downloaden.

Een wereldklok app

App #7: het boeken van een hostel

Daar sta je dan: je bent moe, maar je hebt nog geen slaapplek.

Vaak krijg je van medereizigers wel goede tips over hostels in de buurt, maar soms sta je er even alleen voor.

Ideaal is een app waar je snel en eenvoudig achter goede hostels in de buurt kunt komen. Je kunt de prijzen bekijken en reviews lezen van reizigers die je voor waren.

Eigenlijk is booking.com de ideale app. Zij hebben zichzelf wereldwijd bekend gemaakt en daardoor is de app zeer actueel op vrijwel elke plek in de wereld.

Download de app van Booking in de Apple Store of in Google Play.

App #8: een app voor het weer

Door het reizen beweeg je je veel door verschillende landen, klimaten en weersverwachtingen. Ga je naar de Caraïben? Dan kun je van héél veel zon uitgaan, maar er zijn ook landen (denk aan ons eigen landje) waar het weer wat minder voorspelbaar is.

Een goede app kan je dus goed op de hoogte houden wat het weer in de omgeving gaat doen.

App #9: herken de lokale muziek

Je kent ongetwijfeld de app Shazam. Op deze app kun je muziek dat je hoort laten herkennen. Vooral in het buitenland is dit erg leuk, omdat je regelmatig erg leuke lokale muziek hoort. Ideaal om het nummer te achterhalen.. 😉

Download Shazam in de Apple Store of in Google Play.

Andere leuke blogs lezen?

Ik heb nog veel meer backpack gerelateerde blogs geschreven:

Yelr: het grootste reisplatform van Nederland

Wat leuk dat je op de website van Yelr bent gekomen. Yelr is een platform dat zich richt op het reizen en dat wil combineren met bewustwording over de aarde. Ik denk dat de wereld schreeuwt om de verbinding tussen de mensen, dieren en de natuur. Meer dan ooit tevoren moeten we ons afvragen hoe we de wereld willen achterlaten voor nieuwe generaties.

Hoe creëer je meer bewustwording? Ik denk allereerst dat je de zoektocht naar jezelf terug moet vinden. Normen en waarden spelen een belangrijke rol, een kritische kijk op jouw gedrag vind ik ook belangrijk en jouw mentale belevingswereld moet in overeenstemming staan met het hart. Je moet de signalen van jouw intuïtie leren herkennen. Als je innerlijke rust kunt ervaren, dan ben je in staat om de wereld te verbeteren en het intenser te beleven.

Deze verrijkende ontdekkingstocht kun je ondersteunen door te reizen, omdat reizen in aanraking komt met de elementen van het leven. Je moet beleven, voelen, zien, proeven, confronteren en ervaren tijdens een reis. Je vergroot de referentiekader en je vergroot de kennis over jezelf. Dat is de missie van Yelr. Hier kun je geïnspireerd raken om te gaan reizen en een steentje bij te dragen aan deze mooie aardkloot.

Over de schrijver
Na 2 periodes in het buitenland te hebben gewerkt en gewoond en een paar mooie reizen te hebben gemaakt wil ik mensen graag inspirerend hetzelfde te doen. Iedereen zou eens moeten reizen naar een onbekend land om prachtige levenservaringen op te doen.
Reactie plaatsen

Ook een reisblog schrijven op Yelr?

arrow_drop_up arrow_drop_down