Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Op deze manier maak ik mijn backpack schoon

Hoe backpack schoonmaken?

Mijn backpack heeft tijdens het reizen veel te verduren. Modder, regen, wind, zand, sneeuw en hagel, bijna alle weersomstandigheden heeft mijn backpack moeten doorstaan. En dat is niet het enige, want de ene keer smijt ik de backpack op de grond en de andere keer leg ik hem op een stoffige stoel in de trein.

Een backpack maakt tijdens het reizen simpelweg veel mee en als je je backpack regelmatig gebruikt, dan wordt hij vies en moet je hem schoonmaken. Dat is niet alleen hygiënisch en fris, maar het is ook belangrijk voor de levensduur van je backpack.

Alleen, hoe maak je een backpack dan schoon? Een goede backpack is duur, dus je wil de backpack niet kapot schrobben. In dit blog neem ik je mee in hoe ik mijn backpack af en toe heb schoongemaakt en geef ik je hiervoor handige tips.

Kun je een backpack in de wasmachine wassen?

Nee, nee en nog eens nee. Je kunt een backpack niet in de wasmachine wassen.

Dat is echt funest voor de kwaliteit van je backpack. Het verliest zijn waterafstotende functie, de backpack gaat verkleuren en je loopt het risico dat je onderdelen van de backpack kapot maakt.

Niet doen dus. De backpack is onze grote vriend en een grote investering en daar moet je echt zuinig mee omgaan.

Kun je een backpack in de droger drogen?

En van het een gaan we over naar het andere. Want een backpack mag niet in de wasmachine, maar hij dan wel in de droger?

Wederom is mijn antwoord: nee, nee en nog eens nee. Een backpack is niet ontworpen voor de droger. Een backpack kan in verhouding beter tegen de wasmachine (terwijl dat ook sterk wordt afgeraden), dan tegen de droger.

Ben ik duidelijk genoeg geweest? 🙂

Op deze manier maak ik mijn backpack schoon

Hoe kun je een backpack schoonmaken?

We moeten onze backpack lekker back-to-basic met onze handen gaan schoonmaken. Ik leg je uit hoe ik dat heb gedaan.

Stap 1 | Spullen uit de backpack halen

Allereerst deed ik een check, check, dubbelcheck in mijn backpack. Ik wilde er zeker van zijn dat ik geen spullen in mijn backpack had achtergelaten. Als je per ongeluk een lekkende pen of oordoppen achterlaat, dan hoef ik niet te vertellen wat dat voor gevolgen gaat hebben.

Check dus alle vakken in je backpack van klein naar groot en leeg de vakken waar nodig. Schud ook alle vakken leeg, zodat je alle kruimels en ander los vuil uit je backpack verwijdert.

Stap 2 | Backpack schoonmaken in een wasbak

Vervolgens vulde ik mijn badkuip vol met water en dompelde ik de backpack in dit water. Uiteraard kun je dit ook in een wasbak of in iets anders doen waar veel water in past.

Stap 3 | De backpack schrobben

Ik ging met een spons de hardnekkige vlekken van mijn backpack schoonmaken. Je kunt dit ook met je handen of met een oude tandenborstel doen, maar met je handen is het duidelijk het minst efficiënt.

Onderschat niet hoeveel vuil er van je lichaam in de backpack terechtkomt, denk bijvoorbeeld aan zweet. Soms heb je dan meer water nodig om de backpack goed schoon te maken.

Om het zout en de zweetvlekken uit de schouderbanden van je backpack te halen, dan kun je dit schoonmaken door zachtjes de schouderbanden met je handen samen te drukken.

Stap 4 | De backpack afspoelen

Tot slot spoelde ik mijn backpack in een lege badkuip nog een keer na.

Stap 5 | De backpack laten drogen

Mijn backpack is natuurlijk kleddernat geworden van het schoonmaken en daarom is het belangrijk dat ik mijn backpack laat drogen. Het drogen van de backpack is een belangrijke stap. Is je backpack niet goed droog, dan kan het gaan schimmelen.

Je kunt je backpack het beste drogen door deze op de kop te hangen in een donkere en droge plek. Misschien ben je geneigd om de backpack in de zon te laten drogen, maar daarmee verhoog je de kans op verkleuring van je backpack en dat is natuurlijk zonde!

Je backpack is schoon…

…tijd om je backpack weer vies te maken!

Andere inspiratie over backpacken opdoen?

Ik heb nog veel meer blogs geschreven. Misschien kunnen deze blogs je ook informeren of inspireren:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!