Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De 10 mooiste skigebieden van Europa

De 10 mooiste skigebieden van Europa

In Europa hebben we de prachtige Alpen en deze bergketen geeft ons de mogelijkheid om de mooiste skigebieden te kunnen ervaren. Vooral in Oostenrijk, Italië, Frankrijk en Zwitserland, de landen waar de Alpen zich het meest over uitstrekken, vind je de allermooiste gebieden.

Maar niet alleen rondom de Alpen kun je skiën. Ook in de Pyreneeën vind je leuke skigebieden en wat te denken van landen als Noorwegen en Zweden?

In dit blog vind je de 10 mooiste skigebieden van Europa. Zijn het dan ook écht de mooisten? Dat laten we aan jou over! Het is bijna onmogelijk om een lijst te maken van de 10 mooiste skigebieden van Europa. Het zijn er namelijk erg veel die binnen deze lijst kunnen passen.

10 | Breuil-Cervina Ski Area / Italië

We beginnen de lijst in Italië bij het Breuil-Cervina Skigebied. Het skigebied wordt gezien als één van de mooiste gebieden van Italië en Europa.

Breuil-Cervina Ski Area heeft 3 valleien wat samen één groot gebied vormt. Zo heb je de vallei van Zermatt, Valtournenche en Cervinia. Het leuke van Zermatt is dat deze vallei in Zwitserland ligt. Het hele skigebied ligt überhaupt aan de grens van Zwitserland en tijdens het skiën steek je letterlijk de grens over.

Het skigebied zegt met 22 kilometer de langste afdaling van de wereld te hebben, maar daarvoor moet je tussentijds wel de stoeltjeslift nemen. Het skigebied beschikt over 51 liften. Van de 322 kilometers aan piste is 27 kilometer een zwarte piste.

Laagste punt: 1562 meter
Hoogste punt: 3899 meter
Totaal aantal kilometers aan piste:
322 kilometer
Afstand tot Utrecht: 1049 kilometer
Dichtstbijzijnde luchthaven: Turijn

De 10 mooiste skigebieden van Europa: Breuil Cervina Ski Area

9 | Trysil / Noorwegen

Als we aan het skiën denken, dan denken we snel aan de skigebieden in Italië, Oostenrijk of Frankrijk. In Noorwegen kun je echter ook prachtig skiën. Zo is het Trysil skigebied een populair skigebied in Scandinavië. Het is daarnaast ook één van de grootste skigebieden van het land.

Het skigebied ligt rondom één grote berg en dat maakt het skigebied super gevarieerd.

Kun je hier ook uitdagend skiën of snowboarden? Voor de ervaren wintersporters is het misschien saai, maar voor de beginnende skiërs of snowboarders is het een leuk gebied om het skiën of snowboarden onder de knie te krijgen.

Dat neemt niet weg dat ervaren wintersporters met 71 kilometer aan pistes zich goed kunnen vermaken! Van deze 71 kilometer is 20 kilometer een zwarte piste.

En verder? Er zijn in totaal 32 liften die jou naar de top van een piste kunnen brengen. Daarnaast heeft het gebied als voordeel dat er weinig wachttijden zijn als je op de lift moet wachten.

Laagste punt: 415 meter
Hoogste punt: 1100 meter
Totaal aantal kilometers aan piste:
71 kilometer
Afstand tot Utrecht: 1466 kilometers
Dichtstbijzijnde luchthaven: Oslo

De 10 mooiste skigebieden van Europa: Trysil in Noorwegen

8 | Alpe d’Huez Grand Domaine Ski / Frankrijk

Frankrijk staat bekend om de prachtige en omvangrijke skigebieden in het land. Wij Nederlanders denken echter niet zo snel aan de Alpe d’Huez. De Alpe d’Huez refereren wij voornamelijk aan de Tour de France en het populaire Nederlandse evenement Alpe d’HuZes.

Maar naast alle zomeractiviteiten kun je ook prachtig op wintersport op de Alpe d’Huez. Wij vinden het misschien wel het mooiste skigebied van Frankrijk.

Het skigebied is bruisend door alle horeca en alle winkels in de omliggende dorpen en de pistes variëren en kunnen goed worden benut door de zowel ervaren als beginnende skiërs. Het gebied heeft in totaal 70 liften en 250 kilometer pistes.

Laagste punt: 1125 meter
Hoogste punt: 3310 meter
Totaal aantal kilometers aan piste:
250 kilometer
Afstand tot Utrecht: 1056 kilometer
Dichtstbijzijnde luchthaven: Grenoble

De 10 mooiste skigebieden van Europa: Alpe d'Huez Grand Domaine Ski in Frankrijk

7 | La Grave-La Meije / Frankrijk

Een ander mooi skigebied in Frankrijk is La Grave. Dit skigebied ligt in de buurt van de Alpe d’Huez en is alleen weggelegd voor de ervaren avonturiers. Het skigebied ligt in een dorp tussen Grenoble en Briançon. De pistes in het skigebied hebben in totaal een lengte van 3 kilometer.

Maar waarom is een skigebied van 3 kilometer de moeite waard? De 3 kilometers zijn de officieel geprepareerde pistes. La Grave staat echter bekend om het skiën en snowboarden buiten de gebaande paden.

Vanuit het dorp kun je met de gondel naar boven richting de gletsjers. Vanaf hier is het mogelijk om off-piste naar beneden te glijden. En we willen het toch even benadrukken: dit skigebied is enkel en alleen ingericht voor ervaren skiërs en boarders!

Het is simpel: ga in dit skigebied niet alleen skiën en ga goed voorbereid op pad. Gevaren en ongelukken liggen in dit skigebied dichter bij dan je denkt.

Hoogste dorp: 1450 meter
Totaal aantal kilometers aan piste:
3 kilometer
Afstand tot Utrecht: 1074 kilometer
Dichtstbijzijnde luchthaven: Grenoble
Skigebied staat bekend om het off-piste skiën en snowboarden.

De 10 mooiste skigebieden van Europa: La Grave in Frankrijk

6 | Val Gardena / Italië

In de Dolomieten in Italië ligt het skigebied Val Gardena. Val Gardena valt onder de Dolomiti Superski. Dat is een gebied met meerdere skigebieden met in totaal 1200 kilometer aan pistes.

Val Gardena heeft van deze 1200 kilometer 178 kilometers aan pistes en is gemaakt voor wintersporters van elk niveau. Van rustige bospaden kun je de afwisseling maken naar uitdagendere rode pistes.

Wil je je ervaringen uitbreiden en gebruik maken van de andere valleien? Dan kun je de Dolomiti Superski skipas overwegen! Daarmee krijg je toegang tot alle andere 12 valleien!

Val Gardena is een bekend en populair skigebied. Naast het skiën zijn er meerdere leuke aandachtspunten in het gebied. Zo ligt er in dit skigebied de beroemde wereldbekerpiste Saslong. Tijdens de pauzes kun je gebruikmaken van de authentieke berghutten.

Laagste punt: 1236 meter
Hoogste punt: 2518 meter
Totaal aantal kilometers aan piste:
178 kilometer
Afstand tot Utrecht: 992 kilometer
Dichtstbijzijnde luchthaven: Bolzano

De 10 mooiste skigebieden van Europa: Val Gardena in Italië

5 | Ski Arlberg / Oostenrijk

In Oostenrijk vind je Ski Arlberg. Ski Arlberg behoort tot één van de populairste skigebieden van Oostenrijk en is een leuk gebied voor de gevorderde wintersporters. Het skigebied heeft maar liefst 303 kilometers aan pistes op een maximale hoogte van 2645 meter.

Wist je dat in Ski Arlberg veel meer sneeuw valt dan in de omliggende gebieden? Hierdoor zijn de pistes sneeuwzeker en altijd van hoge kwaliteit. Ook de bruisende après-ski is in Ski Arlberg zoals je dat van hem verwacht: feestelijk en super gezellig.

Laagste punt: 1270 meter
Hoogste punt: 2645 meter
Totaal aantal kilometers aan piste:
303 kilometer
Afstand tot Utrecht: 806 kilometer
Dichtstbijzijnde luchthaven: Innsbruck

De 10 mooiste skigebieden van Europa: Ski Arlberg in Oostenrijk

4 | Val Thorens (Les Trois Vallées) / Frankrijk

Een niet te missen skigebied is Val Thorens, ofwel Les Trois Vallées, in Frankrijk. Dit gebied is één van de grootste aaneengesloten skigebieden van de wereld. Het skigebied heeft in totaal ruim 600 kilometers aan piste en je kunt gebruiken maken van in totaal 158 skiliften.

Is het ook het allermooiste skigebied van Europa? Die vraag willen we in het midden laten. Het nadeel van Val Thorens is dat het voor Europeanen een heel bekend skigebied is. Hierdoor kan het ontzettend druk worden op de pistes.

Toch is de omgeving van Val Thorens magnifiek en is het onmogelijk om je binnen dit skigebied te vervelen. Dus we kunnen het aanraden om dit skigebied een keer uit te proberen.

Laagste punt: 1300 meter
Hoogste punt: 3200 meter
Totaal aantal kilometers aan piste:
600 kilometer
Afstand tot Utrecht: 1095 kilometer
Dichtstbijzijnde luchthaven: Chambéry

De 10 mooiste skigebieden van Europa: Val Thorens in Frankrijk

3 | Baqueira-Beret-Bonaigua / Spanje

Op wintersport in Spanje? Dat is niet het eerste waar je aan denkt.

Toch kan het wel en ook Spanje heeft prachtige skigebieden. Je moet niet vergeten dat een deel van de Pyreneeën in Spaans grondgebied ligt.

Baqueira-Beret-Bonaigua is het grootste skigebied van Spanje. Met ruim 160 kilometers aan pistes kan het een leuke ervaring zijn om eens in Spanje te gaan skiën. Wist je bijvoorbeeld dat het koninklijkhuis van Spanje hier altijd op wintersportvakantie gaat?

Zoals de naam het aangeeft ligt het skigebied aan de aaneengesloten dorpen Baqueira, Beret en La Bonaigua. In Beret en La Bonaigua vind je pistes voor de gevorderde skiërs, terwijl Baquiera mogelijkheden biedt voor de beginnende skiër.

Laagste punt: 1500 meter
Hoogste punt: 2610 meter
Totaal aantal kilometers aan piste:
160 kilometer
Afstand tot Utrecht: 1316 kilometer
Dichtstbijzijnde luchthaven: Pau

De 10 mooiste skigebieden van Europa: Baqueira-Beret in Spanje

2 | Sankt Moritz / Zwitserland

Zwitserland is een duur land en daar zijn de skigebieden geen uitzondering op. Het skigebied Sankt Moritz staat bekend als een skigebied waar de wintersporters komen die wat te besteden hebben.

Heeft dat invloed op jouw wintersport ervaring? Nee, natuurlijk niet! Sankt Moritz is met 325 kilometers aan pistes een prachtig skigebied.

Sankt Moritz is verdeeld over vier losse skigebieden: Corviglia, Corvatsch-Furtschellas, Diavolleza-Lagalb en Zuoz.

Laagste punt: 1720 meter
Hoogste punt: 3303 meter
Totaal aantal kilometers aan piste:
325 kilometer
Afstand tot Utrecht: 909 kilometer
Dichtstbijzijnde luchthaven: Innsbruck

De 10 mooiste skigebieden van Europa: Sankt Moritz in Zwitserland

1 | Chamonix Mont Blanc / Frankrijk

Eén van de hoogste bergen van Europa is de Mont Blanc. Aan deze berg ligt het skigebied Chamonix en dat staat bekend als één van de allermooiste skigebieden binnen Europa.

De pistes van Chamonix liggen over meerdere bergen verspreid. Le Brévent en La Flégère huisvesten de leukere en zwaardere pistes van Chamonix. Het dal ligt aan de grens met Zwitserland en via een tunnel ben je binnen no-time in Italië. Het gebied is een verzamelnaam voor meerdere kleine skigebieden bij elkaar.

Laagste punt: 1000 meter
Hoogste punt: 2765 meter
Totaal aantal kilometers aan piste:
171 kilometer
Afstand tot Utrecht: 1028 kilometer
Dichtstbijzijnde luchthaven: Genève

De 10 mooiste skigebieden van Europa: Chamonix in Frankrijk

Andere leuke en mooie skigebieden

Ken jij nog andere mooie skigebieden die eigenlijk in deze lijst horen te staan?

Wij willen het graag van je weten!

Andere wintersportinspiratie opdoen?

Wij hebben nog veel meer blogs geschreven. Misschien kunnen deze blogs jou ook informeren of inspireren:

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.