Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

De 10 hoogstgelegen skigebieden ter wereld

De 10 hoogstgelegen skigebieden ter wereld

In ruim 61 landen gaan mensen jaarlijks op wintersport en met meer dan 3000 skigebieden wereldwijd is de keuze enorm.

Maar waar ga je dan op wintersport? Alleen al in de Alpen in Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk zijn 836 skigebieden te vinden.

Om een kijkje te nemen in alle verschillende skigebieden hebben we een top 10 gemaakt van de hoogste skigebieden ter wereld. Je zou dus ook verder kunnen kijken dan alleen de Alpen! 🙂

10 • Telluride in de Verenigde Staten

De top 10 begint met een skigebied in de Verenigde Staten. Telluride wel te verstaan.

Dit gebied ligt in een erg klein dorp en heeft een totaal van 90 kilometers aan piste (waarvan 51 km rode piste en 29 km zwarte piste).

Het hoogste punt ligt op een hoogte van 3815 meter hoogte. Je kunt tot dit punt met de lift komen. Via de gondel ”Gold Hill Express” kun je overstappen op de ”Revelation Lift” en vanaf daar kun je overheerlijk naar beneden skiën of snowboarden.

9 • Mt. Elbrus in Rusland

Als Europeanen hebben we het altijd over de Alpen en dat is logisch, maar de Kaukasus hebben de allerhoogste bergtoppen van Europa.

Zo is het hoogste punt van het skigebied Mt. Elbrus te vinden op 3840 meter.

8 • Aiguille du Midi in Frankrijk

Aguille du Midi is een populair skigebied in Europa en ligt in Chamonix-Mont Blanc in Frankrijk. Het is mogelijk om via de kabelbaan op de noordflank te komen op een hoogte van 3778 meter hoog.

Vanaf hier kun je vervolgens de lift pakken naar het uiterste hoge punt van het gebied. Dit ligt op een hoogte van 3842 meter hoog.

De 10 hoogstgelegen skigebieden ter wereld

7 • Tochal in Iran

Het is niet het eerste land waar je aan denkt, maar ook in Iran kun je op wintersport.

Het skigebied Tochal heeft slechts 6 kilometer piste. Echter, het hoogste punt van dit gebied ligt op 3850 meter hoog en dat maakt het toch de moeite waard.

6 • Loveland in de Verenigde Staten

Loveland klinkt als een gezellig festival waar je lekker kunt dansen. Niets is minder waar! Het is een skigebied in Colorado in de Verenigde Staten en met 93 kilometers aan piste valt hier genoeg te beleven. Deze 93 kilometers zijn onderverdeeld in 12 kilometer blauwe, 38 kilometer rode en 43 kilometer zwarte pistes.

Het hoogste punt van Loveland ligt op 3871 meter hoog.

5 • Zermatt-Matterhorn in Zwitserland

Zermatt-Matterhorn is een bekend skigebied op de wereld. Veel wintersporters reizen jaarlijks naar Zwitserland af om gebruik te kunnen maken van dit skigebied!

Met 322 kilometers aan piste kun je je geluk niet op als je gaat skiën of snowboarden en van dit aantal zijn 220 kilometers een rode piste, dus liefhebbers kunnen zich goed uitleven.

De hoogste piste van dit skigebied ligt op 3.899 meter hoog! Pak de gondel richting de Matterhorn Glacier Paradise, geniet van het uitzicht en glijd vervolgens lekker naar beneden.

4 • Gulmarg Resort in India

Het is zeker niet het grootste skigebied ter wereld. Met in totaal 30 kilometer piste en slechts 6 kilometer zwarte piste is het erg bescheiden.

Het allerhoogste punt is echter niet bescheiden. Het is mogelijk om met de skilift van 3950 meter hoog naar boven te komen om daarna naar beneden te kunnen snowboarden of skiën.

De 10 hoogstgelegen skigebieden ter wereld

3 • Breckenridge in de Verenigde Staten

Breckenridge is een prachtig gebied voor de natuurliefhebber. In de zomer kun je hier prachtig mountainbiken en hiken.

In de winter wordt hier elk jaar het ”Internationaal Sneeuw Sculptuur” kampioenschappen gehouden en kun je uiteraard ook flink skiën of snowboarden. Het gebied heeft in totaal 153 kilometers aan piste.

Het hoogste punt van het skigebied waar je met de lift kunt komen? Dat ligt op 3.962 meter hoog en daar kun je via de ”Imperial Superchair” lift komen. Het is de hoogste skilift van het continent Noord- Amerika.

2 • Shangri-la in China

Op wintersportvakantie naar China? Waarom eigenlijk niet?

Zo kun je naar het wintersportgebied Shangri-la. Dit gebied ligt aan de grens met Myanmar en valt in de regio Yunnan.

Onder de Chinese wintersporters is Shangri-la een populair gebied. Het gebied heeft in totaal 40 kilometers aan piste (dat is niet super groot), maar door de hoogte heb je gegarandeerd sneeuw op de piste liggen.

Het hoogste punt ligt namelijk op 3980 meter hoog.

1 • Jade Dragon Snow Mountain in China

And last, but zeker geen least: dat is Jade Dragon Snow Mountain in China.

Het is officieel een skigebied, maar met 1 kilometer aan piste ben je snel op dit gebied uitgekeken.

Maar wist je wel dat het gebied op een hoogte van 4700 meter ligt? Op deze hoogte weet je in ieder geval zeker dat er sneeuw ligt (misschien maakt dat de 1 kilometer aan piste nog leuk).

Andere wintersportinspiratie opdoen?

Wij hebben nog veel meer blogs geschreven. Misschien kunnen deze blogs jou ook informeren of inspireren:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!