arrow_drop_up arrow_drop_down

Wat moet ik doen als er een wielklem op mijn auto is gezet op Curaçao?

Zit er zo’n raar geel ding op je auto? Dat noemen we een wielklem.

Op Curaçao hebben ze een harde aanpak voor auto’s waarvan het parkeerkaartje is afgelopen of van auto’s die op plekken staan waar ze niet mogen staan! Het is even balen als je een wielklem op de auto hebt, maar je kunt er niks meer aan veranderen.

Ik leg je uit wat je moet doen als er een wielklem op de auto zit.

Snel een antwoord op jouw vraag?
[[showindex]]

Een wielklem op de auto op het vliegveld van Curaçao

Mensen die hun bezoek op het vliegveld van Curaçao afzetten maken 1 grote fout. Vaak zetten ze de auto bij de drop- off en gaan ze vervolgens met hun bezoek een kopje koffie drinken. Helaas staat je auto dan te lang op een plek waar dat niet mag.

Drop- off betekent letterlijk afzetten. De auto staat er simpelweg te lang wanneer je een kop koffie gaat drinken, dus wordt er zonder pardon een wielklem op je auto geplaatst.

En dat kost je heel veel geld!

Ik heb een wielklem op mijn auto in Willemstad, wat nu?

Wat moet ik doen als ik deze wielklem heb?

Je moet als eerst iemand gaan opzoeken die van de security is. Deze mensen rijden en lopen rond het vliegveld. Ik heb de beveiliger aangesproken die ik in een auto zag zitten. Deze mensen weten je precies te vertellen wat je moet doen.

Ik werd doorverwezen naar een andere medewerker. Deze medewerker heeft gegevens van jou nodig, namelijk:

  • Het nummer van de kentekenplaat van jouw auto.
  • Je identificatie door middel van een rijbewijs of paspoort.
  • Geld, omdat je de ‘boete’ per direct moet betalen.

Helaas heb ik Nafl. 100 (= ongeveer €50,-) moeten betalen voor het verwijderen van mijn wielklem. Zonde van het geld, want financieel had ik het destijds best moeilijk.

Ik heb geen cash geld bij me, wat nu?

Geen paniek! Iets verder op het vliegveld, richting de aankomsthal, staat een pinautomaat. Daar kun jij je geld pinnen.

Wanneer je de gegevens hebt doorgegeven en je het bedrag hebt betaald, halen ze de wielklem van je auto en kun je weer vertrekken!

Waar moet ik mijn auto parkeren op het vliegveld?

Als je naar het vliegveld van Curaçao gaat is het vooraf handig om te bepalen wat je hier gaat doen en hoelang je hier van plan bent om te blijven. Dit is handig om te doen omdat je daardoor kunt bepalen waar jij je auto neer kunt zetten. Wil je daar meer over weten? Ik heb hier een artikel over geschreven namelijk.

> Waar kan ik mijn auto kwijt op Hato?

Een wielklem op de auto in Willemstad

Het kan zijn dat je bent vergeten dat het parkeerkaartje van je auto is verlopen, dat je bent vergeten überhaupt een parkeerkaartje te kopen of dat je de auto op een illegale plek hebt gezet.

Wat de redenen ook mogen zijn: zonder pardon heb je een wielklem op de auto. De Parking Authority Curaçao hebben in Willemstad een klein gebied die ze moeten controleren, dus des te groter de kans dat je een wielklem hebt.

Als je de wielklem wil laten verwijderen moet je contact opnemen met de Parking Authority Curaçao. Zij hebben het volgende van jou nodig:

  • Het nummer van de parkeervlak.
    Op Curaçao heeft elk parkeervlak een nummer. Dit nummer staat op het asfalt van de parkeervlak waar jij de auto hebt neergezet.
  • De gegevens op je kentekenplaat
  • Nafl. 25 (= ongeveer €12,50). Dit is de gemiddelde prijs die er betaald moet worden.

Om je wielklem van je auto te laten halen moet je naar het kantoor lopen van de Parking Authority Curaçao. Dat kantoortje zit op de 1e etage van de Klipstraat. Dat is een straatje achter Restaurant de Gouverneur/Otrobanda Casino. 

De Parking Authority Curaçao zit in Otrobanda. Dat is tegenover De Handelskade. Het kantoortje is te vinden in de 1e etage in de ‘Klipstraat’, achter Restaurant de Gouverneur.

Zonde van het geld!

Zodra de gegevens zijn verwerkt wordt de wielklem van je auto verwijdert. Houd er voor een volgende keer goed rekening mee. Het verwijderen van je wielklem zijn kosten die je liever niet wilt maken.

Oh ja, let goed op..

Dit artikel heb ik geschreven in december 2017. De informatie die ik in dit artikel heb verwerkt is gebaseerd op de situatie in 2017. Er bestaat een kans dat de informatie in dit artikel niet meer gelijk staat aan de huidige gang van zaken op Curaçao.

Andere leuke blogs

Ik heb meer blogs geschreven over Curaçao:

Yelr: het grootste reisplatform van Nederland

Reizen is voor mij niet alleen het bezoeken van de Eiffeltoren en er een foto van maken. Reizen gaat ook over het ontmoeten van mensen en culturen, het ontmoeten van jezelf, het kampvuurtje aan het strand, de muziek van een Afrikaanse stam, de tegenslagen, de primitieve lessen en de verwondering over de prachtige natuur.

Ik wil levenslessen halen uit alle mensen die ik leer kennen tijdens het reizen en mijn referentiekader vergroten door alle verschillende interpretaties over het leven en de wereld vanuit verschillende continenten op de wereld. Ik wil graag op een respectvolle manier omgaan met de wereld, de dieren, de natuur, mijzelf en mijn medemens.

Reizen is een persoonlijke les en ik wil het reizen combineren met deze lessen. Juist nu heeft de wereld een generatie nodig die bewust met de wereld en zichzelf gaan leven. Ik vind het daarom belangrijk om luchtige reisblogs en hotspots te beschrijven, maar ook om levens gerelateerde zaken aan te halen. Als je de wereld wilt helpen begint het bij jezelf!

Volg Yelr op Instagram!

Reactie plaatsen

Ook een reisblog schrijven op Yelr?