Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat zijn de andere functies van een wandelstok?

Waarom je een wandelstok niet als wandelstok hoeft te gebruiken

Een wandelstok: het is super belangrijk om deze te gebruiken als je een zware hike gaat maken. Vaak vinden mensen wandelstokken een beetje suf of onhandig. Maar vaak willen mensen ook niet meer zonder nadat ze voor de eerste keer met een wandelstok zijn gaan hiken.

Een wandelstok zorgt ervoor dat je in hetzelfde tempo blijft wandelen, het zorgt voor evenwicht, balans en een rechte houding. Daarnaast kun je jezelf ondersteunen op moeilijke ondergronden en kun je jezelf met de stokken opvangen als je (bijna) komt te vallen.

Maar je kunt meer met een wandelstok! Want naast alle fysieke voordelen van de stok heeft een wandelstok ook een aantal praktische functies (die niet in de officiële functieomschrijving staan).

Gebruik je wandelstok als tentstok

Een wandelstok gebruiken als tentstok, heb je daar weleens over nagedacht?

Het is super handig om een wandelstok te gebruiken als tentstok bij een tipi tent. En daarnaast hoef je minder mee te sjouwen..

Gebruik een wandelstok ter verdediging

Stel je zelf eens voor: je bent lekker aan het wandelen en ineens kom je een groot en wild dier tegen. Veel van deze wilde dieren rennen weg en willen niks van je weten, maar wat als het wilde dier waar jij tegenover staat een beetje grimmig is? Wat doe je dan?

Allereerst hebben we respect voor de dieren natuurlijk. Maar om jezelf te verdedigen kun je natuurlijk jouw wandelstok gebruiken. Niet om het dier naar gort te slaan, begrijp mij niet verkeerd. Maar je kunt wel een waarschuwing geven dat er bij jou niks te halen valt. Je kunt het dier letterlijk afschrikken.

Maak jezelf bijvoorbeeld groot met de stokken of tik beide stokken tegen elkaar aan om lawaai te maken. Hopelijk schrik je de dieren af en rennen ze weg!

Een wandelstok als kruk gebruiken

Gebruik de wandelstok als kruk wanneer je bent gevallen.

Nu begrijp ik goed dat je moeilijk kilometers lang kunt wandelen met een gebroken been en een wandelstok als kruk. Dus als de situatie erger is dan ik beschrijf, dan adviseer ik altijd om de bergreddingsdienst te bellen.

Maar dat betekent niet dat jouw wandelstok voor hele kleine afstanden misschien ondersteuning kan bieden.

Een wandelstok als fotostatief

De allermooiste uit dit rijtje blijft de wandelstok die je als fotostatief kunt gebruiken.

Er zijn namelijk wandelstokken met een schroefdraadaansluiting. Dat betekent dat je jouw camera aan de wandelstok kunt monteren, je de stok vervolgens in de grond kunt steken en daarna de mooiste foto’s kunt maken.

Hierdoor hoef je geen zware en veel te grote statief mee te nemen tijdens jouw urenlange hike!

Waar koop ik goede wandelstokken?

Voor de beste wandelstokken ga je naar betrouwbare outdoorwinkels.

Wij zijn groot fan van Bever.

Andere wandelinspiratie opdoen?

Wij hebben nog veel meer blogs geschreven. Misschien kunnen deze blogs jou ook informeren of inspireren:

* Dit blog bevat affiliate links.

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.