Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarvoor heb je een skihelm nodig?

Waarvoor heb je een skihelm nodig?

Ga jij binnenkort op wintersport en ben je begonnen met het kopen van de juiste kleding en materialen? In dit blog focussen we ons op de prioriteit van een ski-helm.

Het is belangrijk om te vermelden dat een skihelm niet alleen voor het skiën is gemaakt. De skihelm is een overkoepelende naam voor meerdere sporten. Een skihelm wordt bijvoorbeeld ook gedragen door snowboarders. De informatie in deze blog is dus ook nuttig als je gaat snowboarden.

Maar waarom heb je een skihelm nodig? Deze vraag weet je waarschijnlijk zelf te beantwoorden, maar wij lichten het in het kort toe.

Waarom heb je een skihelm nodig op wintersport?

Er zijn 3 redenen te bedenken waarom het wordt aangeraden om een skihelm te dragen.

1 | Een skihelm voor de veiligheid

De aller- allerbelangrijkste reden om een skihelm te dragen is vanwege de veiligheid. Als het over veiligheid gaat is het dragen van een skihelm geeneens een advies. Je wordt eigenlijk voor gek verklaard als je geen helm draagt.

Waarom?

Hoofdletsel is een veelvoorkomend letsel op wintersport en dat wordt niet alleen door jezelf veroorzaakt. Het kan druk zijn op de pistes en andere mensen kunnen gemakkelijk de controle verliezen en tegen je aan botsen. Wat te denken van mensen die met hun skistokken zwaaien?

Uiteraard draag je een skihelm ook voor het geval je zelf komt te vallen. IJs, je eigen skistokken, je eigen snowboard of skies, stenen en rotsen, palen en veel andere hindernissen kunnen een letsel aan je hoofd veroorzaken wanneer je komt te vallen.

Echt waar, een helm is een must. Onderschat dit niet. Roep het niet op jezelf af. Skiën of snowboarden zonder te vallen bestaat haast niet.

Een skihelm biedt veiligheid

2 | Een skihelm geeft zelfvertrouwen

Reken maar van yes dat jij met een skihelm met meer zelfvertrouwen naar beneden glijdt dan wanneer je geen skihelm draagt. Precies om de reden die ik hierboven heb beschreven.

Het geeft vertrouwen als je weet dat je wordt beschermd wanneer je komt te vallen. Hierdoor kun je veel vrijer van de pistes af naar beneden skiën of snowboarden.

3 | Een skihelm is lekker warm

Het kan boven op de pistes erg koud zijn. Het is winter, er ligt sneeuw en je bent hoog in de bergen. Met een koude en gure wind kun je het gemakkelijk koud krijgen.

Een skihelm heeft als nummer 1 prioriteit dat het bescherming biedt tegen hoofdletsels, maar een bijkomend voordeel is dat de skihelm jouw hoofd lekker warm houdt. Geen snijdende wind langs je oren.

Is een skihelm verplicht?

Een skihelm is voor kinderen vaak verplicht. In Slovenië, Italië en Kroatië is een skihelm voor kinderen tot 14 jaar verplicht. In Oostenrijk is een skihelm tot 15 jaar verplicht en in Polen is een skihelm tot 16 jaar verplicht.

Een skihelm is niet verplicht voor volwassenen, maar het is niet uit te sluiten dat dit in de toekomst gaat veranderen. Skigebieden, reisverzekeringen en andere partijen komen steeds vaker terug op dit onderwerp en het is bijna niet te vermijden dat het dragen van een skihelm verplicht gaat worden.

Maar eerlijk? Het is geeneens relevant of een skihelm verplicht is ja of nee. Wij zijn van mening dat je altijd een skihelm moet dragen. Bij sommige sporten is de kans op hoofdletsel groot en skiën en snowboarden behoren absoluut in dit rijtje. Je snijdt jezelf in de vingers door geen helm te dragen.

Waar kun je een skihelm kopen?

Het is belangrijk dat een skihelm goed op je hoofd zit. Ga daarom naar de winkel om aan te voelen hoe een helm zit.

Meer wintersportinspiratie opdoen?

We hebben meer geschreven over wintersport. Misschien kunnen deze blogs jou inspireren of informeren:

* Dit blog bevat affiliate links.

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.