Waarom zijn skisokken bij het skiën belangrijk?

Waarom zijn skisokken bij het skiën belangrijk?

Als je gaat skiën, dan moet je aan veel verschillende dingen denken. Je hebt bijvoorbeeld goede materialen nodig, zoals de ski’s en skischoenen. Maar ook skikleding is super belangrijk.

Iets waar je minder snel aan denkt, maar die wel degelijk een belang hebben zijn skisokken. Skisokken mogen niet onderschat worden en wij raden het absoluut aan om skisokken te dragen wanneer je gaat skiën.

Wat zijn de voordelen van skisokken?

Skisokken zijn altijd lange sokken en dat betekent dat de sokken jouw schenen en kuiten beschermen. Ook voor de tenen zijn skisokken erg fijn. Zo voorkomen ze bijvoorbeeld blaren op de tenen.

Daarnaast geven de skistokken versteviging op bepaalde drukpunten. Ook hier moet je bijvoorbeeld aan de tenen denken. Ook de enkels en de schenen worden door skisokken beschermd tegen drukpunten.

Skisokken zijn van elastisch materiaal gemaakt. Hierdoor blijven de sokken in de juiste pasvorm zitten en gaat de boel niet verschuiven. Daarnaast zijn skisokken ademend en zorgen de sokken ervoor dat de voeten niet nat blijven. Dat is heel belangrijk! Want natte sokken zijn boosdoeners voor bijvoorbeeld blaren.

Welke skisokken moet je kopen?

Net als met alle andere materialen zijn er ook verschillen in skisokken.

Hoe dunner de skisokken, hoe meer jouw voeten direct contact hebben met de skischoenen en hoe meer grip je daardoor hebt. Dit heeft anderzijds het nadeel dat je minder demping en bescherming hebt. Hoe dit voor jou voelt is heel persoonlijk.

Ook moeten skisokken niet te warm zijn. Wanneer je koude voeten hebt, dan heeft dit vaak te maken met de pasvorm van de schoenen.

Skisokken: dit is handig om te weten

Het is belangrijk om te weten dat er verschillen zijn tussen dames- en herensokken. Dat komt omdat de positie van de kuitspieren verschillend kunnen zijn.

Ook is het belangrijk om de skisokken aan de juiste voet te dragen. Je draagt de linker-sok aan jouw linkervoet en de rechter-sok aan jouw rechtervoet.

Waar kan ik skisokken kopen?

Er zijn verschillende winkels waar je skisokken kunt kopen.

Andere wintersportinspiratie opdoen?

Wij hebben nog veel meer blogs geschreven. Misschien kunnen deze blogs jou ook informeren of inspireren:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.
De meest gruwelijke outdoor inspiratie met de nieuwsbrief van yelr.

Dat wil je!
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelroutdoor

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!