Handig om mee te nemen voor tijdens het backpacken: een hoofdlampje

Handig om mee te nemen voor tijdens het backpacken: een hoofdlampje

De meest onschuldige reisgadgets zijn vaak het nuttigste om te gebruiken. Het zijn van die gadgets waarvan je vooraf niet verwacht dat je hem ooit gaat gebruiken, maar vervolgens na het reizen volledig is versleten (om mijn punt even duidelijk te maken haha).

Veel reisgadgets zijn compact ingepakt en nemen weinig ruimte in beslag in de backpack. Dat is belangrijk, want je wilt een backpack niet vullen met spullen waarvan je vooraf acht dat ze onbelangrijk zijn. Dan kun je ze namelijk net zo goed thuis laten!

Een hoofdlampje is zo'n reis-essential waarvan je vooraf weinig verwachting hebt, maar geloof mij: hij gaat je goed van pas komen. In deze blog motiveer ik in het kort waarom het altijd een goed idee is om een hoofdlampje mee te nemen op reis.

Wat is een hoofdlamp?

Nou, eigenlijk zegt het woord al genoeg: een hoofdlamp bind je vast aan je bovenbeen.

Nee, zonder gekheid: een hoofdlamp zet je natuurlijk op je hoofd. En het allergrootste voordeel van een hoofdlamp is dat je door middel van de bewegingen met je hoofd kunt bepalen waar je licht wilt hebben, waardoor je altijd licht hebt op plekken waar jouw ogen naar kijken.

Een ander voordeel van een hoofdlamp is dat je de handen vrij hebt voor andere dingen. Je hoeft niet oneindig lang een zaklamp in je hand te hebben.

Waarvoor gebruik je een hoofdlamp tijdens het reizen?

Waarom zou je op reis gaan met een hoofdlamp op je hoofd?

Nou, dat is moeilijk te zeggen. Je gebruikt deze dingen op de meest onlogische momenten, maar ik kan je wel wat voorbeelden geven:

  • Misschien ga je wel onverwachts skiën in de avonduren en wil je licht hebben.
  • Tijdens een avondwandeling in een bos of de bergen is een hoofdlamp onmisbaar.
  • Bij het opzetten van je tent op een donkere plek moet je toch licht hebben?
  • Misschien wandel je in de avonduren wel over knisperende sneeuw op een bevroren meer in Lapland? Geloof mij, daar staan geen lantaarnpalen!
  • Überhaupt heb je niet in alle landen lantaarnpalen zoals wij dat in Nederland gewend zijn.
  • Tijdens een coole mountainbike tocht kan een hoofdlamp ook cruciaal zijn.
  • Misschien kom je wel ergens grotten tegen die je gaat verkennen (niet verdwalen hé).

Je hebt het al door: op de meest onnozele momenten lijken bepaalde spullen erg handig te zijn. Zo ook een hoofdlamp!

Maar naast dat het ”onnozel” lijkt, is het soms ook van cruciaal belang. Wandelen in het donker door de bossen in de bergen vraagt echt om verlichting: anders is het onmogelijk. We praten niet alleen over het praktisch nut van een hoofdlamp, maar ook over de veiligheid van jou en andere mensen.

Handig voor in de backpack: een hoofdlampje

Welke hoofdlamp moet ik kopen?

Een hoofdlamp kopen lijkt gemakkelijk, maar er zijn best wat elementen waar je goed op moet letten. De belangrijkste vraag is: wat ga je doen of wat verwacht je dat je gaat doen?

Moet je een waterbestendige hoofdlamp hebben en een hoofdlamp die je kunt dimmen? Of is dat niet belangrijk?

Het is ook aan te raden om een verstelbare hoofdband te hebben en wil je een oplaadbare hoofdlamp of een hoofdlamp met batterijen?

Wist je dat er ook hoofdlampen zijn die naast het normale licht rood- en groen licht kunnen geven? Hierdoor houd je andere mensen in jouw tent te vriend en kan het ook goed van pas komen als je ineens voor een wild dier staat! 🙂

Ik heb zelf een hoofdlamp met een heel fel licht die meters ver kan schijnen en ik kan hem ook verstellen naar een iets minder fel licht. Daarnaast heeft mijn hoofdlamp rood licht, is hij waterbestendig en kan ik hem verstellen.

Dat zijn voor mij de belangrijkste elementen voor een hoofdlampje!

Een hoofdlamp van Fjordstadt

Andere leuke blogs lezen?

Misschien kan ik je ook helpen met deze handige reisgadgets:

Yelr: het grootste reisplatform van Nederland

Wat leuk dat je op de website van Yelr bent gekomen. Yelr is een platform dat zich richt op het reizen en dat wil combineren met bewustwording over de aarde. Ik denk dat de wereld schreeuwt om de verbinding tussen de mensen, dieren en de natuur. Meer dan ooit tevoren moeten we ons afvragen hoe we de wereld willen achterlaten voor nieuwe generaties.

Hoe creëer je meer bewustwording? Ik denk allereerst dat je de zoektocht naar jezelf terug moet vinden. Normen en waarden spelen een belangrijke rol, een kritische kijk op jouw gedrag vind ik ook belangrijk en jouw mentale belevingswereld moet in overeenstemming staan met het hart. Je moet de signalen van jouw intuïtie leren herkennen. Als je innerlijke rust kunt ervaren, dan ben je in staat om de wereld te verbeteren en het intenser te beleven.

Deze verrijkende ontdekkingstocht kun je ondersteunen door te reizen, omdat reizen in aanraking komt met de elementen van het leven. Je moet beleven, voelen, zien, proeven, confronteren en ervaren tijdens een reis. Je vergroot de referentiekader en je vergroot de kennis over jezelf. Dat is de missie van Yelr. Hier kun je geïnspireerd raken om te gaan reizen en een steentje bij te dragen aan deze mooie aardkloot.

Over de schrijver
Na 2 periodes in het buitenland te hebben gewerkt en gewoond en een paar mooie reizen te hebben gemaakt wil ik mensen graag inspirerend hetzelfde te doen. Iedereen zou eens moeten reizen naar een onbekend land om prachtige levenservaringen op te doen.
Reactie plaatsen

Ook een reisblog schrijven op Yelr?

arrow_drop_up arrow_drop_down