Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Waarom moet ik een reisstekker kopen als ik ga reizen?

Waarom moet ik een reisstekker kopen als ik ga reizen?

Na een lange reis ben je eindelijk in de Verenigde Staten aangekomen. Je bent hartstikke moe en gaat even op bed liggen. De batterij van je telefoon is bijna leeg en je pakt de telefoonoplader om de telefoon op te laden.

Op het moment dat je de oplader in het stopcontact wilt steken, kom je erachter dat een Nederlandse stekker niet in een Amerikaans stopcontact past. Hoe ga je dat nu doen? Hoe kun je dan je telefoon opladen? Als je hier niet op voorbereid bent, dan kan dat even vervelend zijn.

De oplossing? Een wereldstekker. In Nederland kun je gemakkelijk voor alle landen die andere stopcontacten hebben wereldstekkers kopen. Je hebt zelfs universele stekkers die voor vrijwel alle stopcontacten over de hele wereld zijn te gebruiken.

Waarom hebben landen andere stekkers en stopcontacten?

Het zou een stuk makkelijker zijn geweest als alle landen op de wereld dezelfde stekker gebruiken. Nu zijn er maar liefst 15 verschillende stekkers die over de hele wereld worden gebruikt. Dat is handig om te weten als je gaat backpacken, bijvoorbeeld.

De meest gangbare uitleg is dat landen hun eigen stekkers willen gebruiken in plaats van de Amerikaanse stekker als standaard stekker te gebruiken.

Welke stekker gebruiken we in Nederland?

Zoals gezegd zijn er 15 verschillende soorten stekkers. Dit zijn de stekkers die beginnen bij type A en eindigen bij type O. In Nederland gebruiken we de stekker C en F met 2 pinnen. En om er een technisch tintje aan te geven: stekkers uit deze types zijn geschikt voor 220 tot 240 Volt.

In vrijwel alle landen in Europa worden deze stekkers gebruikt. Als je door Europa gaat reizen, dan heb je vaak geen reisstekker nodig. Dat geldt echter niet voor alle landen.

Zo worden in Italië stekkers van het type F en L gebruikt. Stekkers van het type F kennen wij ook in Nederland, maar voor stekkers uit type L heb je een reisstekker nodig.

Een reis-
stekker kopen?

Er zijn veel winkels waar je een universele reisstekker kunt kopen. Uiteraard kun je een stekker ook bij Bol.com kopen. In de webshop van Bol.com vind je veel reisstekkers van verschillende merken.

De reisstekkers van Travelmore zijn de reisstekkers die reizigers vaak gebruiken. Ze hebben meerdere universele reisstekkers die je in bijna alle landen kunt gebruiken. Maar naast Travelmore zijn er meer goede en betrouwbare merken.

Wat is een universele reisstekker?

Een universele reisstekker heeft meerdere stekkers van over de hele wereld in één kleine, compacte box. Het is een adapter die je kunt gebruiken om apparaten op verschillende soorten contacten aan te sluiten.

Een universele reisstekker heeft verschillende pinnen en stekkertypen waardoor je hem in verschillende landen kunt gebruiken.

Hierdoor kun je jouw elektrische apparaten veilig aansluiten op de stopcontacten van het land waar je naartoe reist en raken je apparaten niet beschadigd. Tenminste, wel als je een reisstekker koopt die compatibel is met de stopcontacten in het specifieke land van je reis.

Een reisstekker is een essential die niet in je backpack mag ontbreken.

Heb ik ook een spanningsomvormer nodig?

In sommige en uitzonderlijke gevallen heb je ook een spanningsomvormer nodig. Dat is het geval als het voltage in het land waar je naartoe reist anders is dan het voltage dat jouw apparaten, dus jouw laptop of telefoon bijvoorbeeld, aankunnen.

Nogmaals, dit is in uitzonderlijke gevallen. Maar het is wel handig om dit vooraf te checken.

Reizen met een universele reisstekker

Met een universele reisstekker hoef je je geen zorgen te maken of je de telefoon, GoPro of fotocamera in het buitenland kunt opladen.

Het enige nadeel is dat sommige stekkers een beetje groot zijn. Je wilt het liefst zo veel mogelijk ruimte in de backpack besparen en deze ruimte niet inleveren voor een stekker.

Maar natuurlijk zijn er ook veel wereldstekkers die hier op hebben ingespeeld en zo compact mogelijk zijn ontworpen.

Handige links om je te helpen

Misschien heb je ook iets aan deze winkels voor het vinden van de juiste wereldstekkers.

* Dit blog bevat affiliate links.

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!