Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

10 leuke reiscadeaus tot €80,-

Reiscadeaus tot €80,-

Of het nu met kerst, sinterklaas of voor een verjaardag is: het is altijd leuk om een reisliefhebber blij te maken met een cadeau dat met reizen te maken heeft. Je kunt deze persoon helpen inspiratie op te doen om een leuke reis te maken of om hem of haar klaar te stomen voor de reis die komen gaat.

In deze blog vind je 10 leuke reiscadeaus tot €80,-.

1 | Een wereld kraskaart

Reizen levert in het algemeen ervaringen op die je nooit meer gaat vergeten. Of het nu een leuke of minder leuke ervaring was, in alle gevallen leer je van het reizen en draag je de verhalen voor altijd met je mee.

Hoe gaaf is het dan om in kaart te hebben in welke landen je bent geweest? Er zijn veel manieren om jouw reizen in kaart te brengen. Vooral online zijn er ontelbaar veel mogelijkheden, maar is het niet veel mooier om het met iets tastbaars te doen?

Dat kan met de wereld kraskaart!

 

> Een wereld kraskaart kopen?

 

2 | Een overheerlijk reiskussen

Oké, het ziet er een beetje gek uit en je moet er ook behoorlijk wat geld voor betalen, maar dit is wel een top cadeau. Want rustig in slaap vallen in een vliegtuig of trein zit er vaak niet in. Deze gekke kussen kan daar verandering in brengen.

Je hoeft alleen maar je hoofd in dit kussen te steken en klaar is Kees. Je wordt hooguit een keer raar aangekeken op het vliegveld, maar who cares? Je ziet namelijk toch niks!

Oh ja, niet getreurd: je kunt wel gewoon ademhalen als je met dit kussen op je hoofd gaat slapen!

 

> Koop hier de frappante, maar geweldige reiskussen!

 

3 | Een wereldbol van kurk

Naast de wereld kraskaart is er ook een leuk alternatief, namelijk de wereldbol van kurk. Hartstikke leuk voor op het bureau, toch?

Ach ja, het is zo’n cadeau die je anders nooit gaat kopen. Maar wees eerlijk: sinterklaas- of kerstcadeaus vallen überhaupt niet hoog in de prijzen toch?

Al is deze wereldbol best prijzig trouwens, maar het is wel leuk om met een punaise in de landen te prikken waar jij ooit een prachtige reis hebt gemaakt.

 

> Koop hier een wereldbol van kurk die je anders nooit zou kopen

 

4 | Packing cubes

Backpacken zonder packing cubes kan, maar het is niet aan te raden.

Als de sokken die je maar al te graag aan wilt trekken helemaal verstopt liggen in de backpack, dan ben je een kwartier later voordat je überhaupt weer verder kunt met leven. Voor die paar sokken moet je namelijk jouw geordende backpack overhoop halen, om vervolgens alles weer in de backpack te stoppen.

Zijn de sokken dat waard?

Ja hoor, wel als je packing cubes hebt. Die geven namelijk rust in de tent. Je stopt alle sokken in een speciaal zakje en zo heb je alles bij elkaar gebundeld. Dit geldt natuurlijk ook voor kabeltjes, onderbroeken, t-shirts en noem het maar op.

Oh ja: ik raad packing cubes van Eagle Creek aan vanwege de hoogstaande kwaliteit (en de ervaring die ik daar mee heb). Uiteindelijk moet je zelf weten wat je koopt, maar koop wel packing cubes waar je doorheen kunt kijken (anders heb je nog steeds geen idee waar die sokken liggen).

 

> Koop hier packing cubes van Eagle Creek

 

5 | Een metalen wereldkaart voor op de muur

Als je in mijn huis wandelt kun je zien dat ik reizen leuk vind. Ik heb fotoboeken gemaakt die staan te pronken op mijn televisiekast en heb hier en daar leuke schilderijen opgehangen.

Wat ik nog niet heb is deze metalen wereldkaart. Hoe leuk is het om elke dag tegen een muur aan te kijken waar alle prachtige herinneringen liggen?

Nou, geen idee! Ik weet niet of dat leuk is, maar ik kan mij dat wel voorstellen.

 

> Koop hier die leuke metalen wereldkaart voor op de muur (of wat je er ook mee gaat doen)

 

6 | Een boek over bijzondere plekken die je waarschijnlijk nog niet kent

Natuurlijk horen boeken ook in dit lijstje thuis.

Een aanrader is het boek van Elke Salverda en Sarah Reinhoudt. Zij laten jouw plekken zien die relatief onbekend zijn, maar écht het bezoeken waard zijn.

Het leuke van dit soort boeken is de moderne grafische look waardoor het makkelijk wegleest.

 

> Koop hier het boek Off the beaten Track van Elke Salverda en Sarah Reinhoudt

 

7 | Een wereldkaart puzzelen met de puzzels van Ravensburger

Ik ben zelf niet erg bekend in de wereld van het puzzelen. Of anders gezegd, je doet mij geen plezier met een puzzel.

Maar goed, wie ben ik? Ik schrijf deze blog namelijk ook voor jou.

Drankje en een hapje d’r naast, toffe muziek aanzetten en wegdromen terwijl je een wereldkaart aan het puzzelen bent.

 

> Een wereldkaart puzzel van 2000 stukjes

 

8 | Bewaar jouw herinneringen in The Adventure Book

Ik heb het al vaker in deze blog vernoemd, maar de ervaringen van het reizen zijn heilig. Herinneringen moeten bewaard worden en het maakt niet uit hoe je het doet, als je het maar doet. Over 10 jaar moet je nog eens terugdenken aan die ene prachtige reis.

The Adventure Book is daar wat mij betreft de perfecte oplossing voor.

Waarom?

Omdat er in het boekje voor elk land ruimte is gemaakt om herinneringen op te schrijven. Dus, al ga je naar Denemarken, Duitsland, Somalië of Guinea. Er is ruimte om die ene gouden herinnering op te schrijven en het te bundelen in 1 boekje.

 

> Koop hier The Adventure Book

 

9 | Jouw stad als ware kunst in een schilderij

Dit vind ik een leuke!

Het is een schilderij met bijzondere stadskaarten van steden op deze wereld. Ze zijn werkelijk van alle steden te kopen, maar vaak wel alleen van de grote steden. Als je dus Amsterdammer, Rotterdammer of een Zwollenaar bent.. het is leuk om zo’n stadskaart aan je muur te hangen.

Onderstaande link is een voorbeeld, maar hier heb je bijvoorbeeld een overzicht met meerdere kaarten. Er bestaat een kans dat Bol.com bijvoorbeeld niet de stadskaarten verkoopt van de stad waar jij woont. In dat geval moet je naar de website van Kunst in kaart gaan. Zelfs mijn geboorteplaats Hoogeveen staat op deze website, dus dan ben ik ervan overtuigd dat alle plaatsen op de site te vinden zijn.

Let goed op: vaak worden ze verkocht als posters. Het lijstje moet er dus nog bijgekocht worden.

 

> Kom je uit Maastricht (in mijn ogen de mooiste stad van Nederland)? Dan zou je deze kaart kunnen kopen bijvoorbeeld.

 

10 | Hamam handdoek

Een hamam handdoek is eigenlijk overal goed voor: je kunt er op liggen in een leuk park, je kunt jezelf er mee afdrogen na het douchen (hij droogt erg snel op) en hij kan goed van pas komen als je bijvoorbeeld een kathedraal gaat bezoeken.

Heb je het een beetje koud?

Nou, je raadt het nooit: maar ook dan komt deze hamam handdoek goed van pas. Het is een alles-in-één doek. Klinkt dat niet als een ge-wel-dig cadeau?

 

> Koop hier zo’n hamam handdoek

 

Maak een reisliefhebber blij!

Een reiscadeau voor de man, een reiscadeau voor de vrouw, een reiscadeau voor hem of haar die op wereldreis gaat, een reiscadeau voor hem of haar die na lange tijd terugkomt of een reiscadeau voor tijdens de feestdagen.

Een reisliefhebber maak je volgens mij altijd blij met dit soort cadeaus.

Andere blogs lezen?

Wil je andere leuke en inspirerende cadeaus vragen of geven?

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!