10 reiscadeaus voor sinterklaas en kerst tot €50,-

10 reiscadeaus voor sinterklaas en kerst tot €50,-

Het is bijna sinterklaas en na sinterklaas is het binnen no-time kerst. Het is dus tijd om lootjes te gaan trekken, verlanglijstjes te gaan maken en te gaan shoppen. Het zal je echter niet zijn ontgaan, maar we hebben op dit moment te maken met het corona-virus (oh, echt?) en daarom kun je het kopen van een cadeau wat mij betreft het beste online doen. Dat scheelt weer een hoop gedoe met mondkapjes 😀

Maar wat ga je dan kopen? Cadeaus van kerst en sinterklaas zijn niet zozeer de meest memorabele cadeaus die je kunt verzinnen. Toch wil ik de mens een beetje helpen inspiratie op te doen, anders zit een goede vriend of vriendin, jouw moeder of vader, broer of zus ineens met een garde in zijn hand en dat zijn van die cadeaus waar je eigenlijk helemaal niks aan hebt.

In deze blog wijd ik 10 cadeaus voor de reisliefhebber. De reisliefhebber heeft natuurlijk een zware tijd, want hij of zij wil het liefst zijn backpack inpakken en de wereld gaan ontdekken. Met deze cadeaus hopen we de pijn van de reiziger een klein beetje te verzachten.. 😉

// Je vindt in deze blog cadeaus tot €50,- //

1 | Een opbergtas voor kabels voor tijdens het reizen

Een GoPro, een mobiele telefoon, een MacBook of een eReader.. ik weet niet wat je meeneemt, maar soms heb je ontzettend veel kabels in een backpack zitten.

Binnen no-time raak je alles kwijt of ligt alles door elkaar en dat willen we natuurlijk niet.

Daarom zijn er super handige opbergtassen voor kabeltjes voor in de backpack of koffer. Ze nemen weinig ruimte in beslag, de kabels blijven gestructureerd bij elkaar liggen en je hoeft niet eindeloos te zoeken naar dat ene kabeltje.

Koop hier zo'n hele, hele vette kabel opbergtas voor tijdens het reizen

2 | De reiseditie van Kolonisten van Catan

Kolonisten van Catan is een super leuk spel. Af en toe kun je ook een beetje gefrustreerd raken van het spel, maar desondanks brengt het kopen van graan, ertsen, bomen en schapen veel gezelligheid met zich mee.

Nee, zonder gekheid: het is echt een heel leuk spel. Ik ben persoonlijk best ongeduldig en vind spellen vaak veel te lang duren, maar de duur van dit spel is goed te overzien.

Deze reiseditie van Kolonisten van Catan is exact hetzelfde als de editie op jouw eetkamertafel, maar deze is kleiner en compacter en daardoor gemakkelijk mee te nemen op reis. Hierdoor kun je het gemakkelijk spelen terwijl je in nachttrein zit met een groep vrienden.

Oh ja: nu je toch op mijn site bent. Heb je wel eens een reis gemaakt naar Zweeds Lapland in de nachttrein? Ik kan het je heel erg aanraden!

Koop hier zo'n reiseditie van Kolonisten van Catan.

3 | Een flightbag voor jouw backpack

Heb je wel eens van een flightbag gehoord?

Nou, goed.. jij geeft toch geen antwoord en ik versta je ook niet.

Maar als je daar nog niet eerder van gehoord hebt dan ga ik je het nu vertellen.

Een flightbag is werkelijk overal goed voor als je hem maar op de juiste manier gebruikt (dúh). Een flightbag beschermd jouw backpack tegen van alles en nog wat. Zo blijft jouw backpack niet haken op de transportbanden op het vliegveld en er kan ook helemaal niks uit jouw backpack vallen. Daarnaast kun je er ook een slotje bij kopen en kunnen er ook geen ongewenste dingen in de backpack gestopt worden.

And last but not least: een flightbag beschermd een backpack tegen regen. Je kunt zo'n flightbag/regenhoes om de backpack heen trekken, terwijl het draagsysteem beschikbaar blijft.

Een flightbag voor jouw backpack

4 | Het boek Backpack bestemmingen

Je kunt in corona-tijd wel een flightbag of een reiseditie van Kolonisten van Catan kopen, maar als je amper kunt reizen heb je daar op de langere termijn niet heel veel aan.

Waarom zou je dan niet een boek willen hebben om inspiratie op te doen zodat je met volle energie kunt reizen zodra de wereld weer ”normaal” gaat draaien.

Het boek Backpack bestemmingen van Roëll de Ram (van het bekende WeAreTravellers) is hiervoor de perfecte inspiratiebron. In het boek worden tips, verhalen, routes en foto's gedeeld en kan er langzaam weggedroomd worden bij de eerstvolgende reis.

Oh ja: dit cadeau is een echte aanrader (dat zeg ik op basis van mijn leeservaring).

Koop hier het boek Backpack bestemmingen van Roëll de Ram

5 | Een kabel cijferslot met alarm

Maak jij een verlanglijstje en wil je graag zekerheid over jouw spullen? Of ga je een cadeau kopen voor iemand die ook graag die zekerheid wil voelen?

Misschien is het dan leuk om een cijferslot met alarm aan te schaffen.

Hoe werkt het alarm?

Je maakt het slot vast waardoor mensen jouw backpack niet kunnen openen. Mochten mensen echter het kabeltje van dit slot open willen knippen, dan gaat er een alarm van zo'n 100 decibel af waardoor jij op tijd kunt ingrijpen (en die andere mensen van schrik wegrennen).

Koop hier een cijferslot met alarm
Enige nadeel: waarom zou je een slot open knippen op de plek waar hij staat? Kun je dat niet beter doen door een backpack eerst mee te nemen? Goed punt.

Ik ben zelf fan van Bol.com in dit soort dagen, omdat het snel en gemakkelijk is. Je hebt echter ook een alarm dat reageert als een backpack wordt opgepakt. Dit alarm kon ik alleen niet heel snel vinden op Bol.com, maar om een idee op te doen kun je er één vinden op deze site.

6 | Ilusão snapback voor op reis of een te gekke festival

Net als in het dagelijkse leven wil je natuurlijk met stijl reizen. Je wilt de look hebben van een reiziger!

Ik heb goed nieuws voor je: met de originele en exclusieve caps van Ilusão loop je er hartstikke hip bij! 🙂

De caps zijn geïnspireerd op illusies en echte festival vibes (goede reden om een festival te pakken zodra er weer gereisd mag worden). De caps hebben een creatief, kleurrijk en uniek design. Daarnaast zijn ze unisex en one size, maar kun je hem wel verstellen met de verstelbare sluiting zodat iedereen hem kan dragen!

Is dat niet cool?

Koop hier de Wild As Dreams snapback

Koop hier de Choice Is Yours snapback

Koop hier de Flow Of Life snapback

7 | Een warme lakenzak van Sea To Summit

We blijven nog even bij de producten van Sea To Summit. Hierboven bespraken we een waterdichte zak voor waardevolle spullen, maar een andere goed product van dit betrouwbare merk is een lakenzak.

Je kunt zo'n lakenzak heel compact meenemen in de backpack waardoor het amper ruimte in beslag neemt. Zie zo'n lakenzak als een soort thermo-ondersteuning van een slaapzak bij een koud- of warm klimaat. Daarnaast heeft het nog een andere niet officiële functie: je kunt hem ook goed gebruiken in hostels, nachttreinen of andere plekken waarbij de bedden en dekens er niet heel fris uitzien.

Deze lakenzak is gemakkelijk te wassen omdat hij heel snel afdroogt en is extreem ademend en kan gemakkelijk lichaamsvocht afvoeren.

Koop hier een lakenzak van Sea To Summit

8 | Een linnen wereldkaart met touw

Het reizen heeft door het corona-virus afstand van ons genomen en daarom moeten we het reizen terugbrengen naar ons huis.

Dat is inderdaad een hele zoetsappige uitspraak, maar wel een ideale opwarmer voor deze linnen wereldkaart met touw. 😉

Zonder gekheid, ik vind het persoonlijk leuk om mijn huis op te vrolijken met schilderijen en andere reis gerelateerde accessoires. Zo'n oude wereldkaart heb ik al in huis hangen en ik vind het een aanwinst in mijn huisje!

Versier jouw huis met deze wereldkaart

9 | Een universele reisstekker

Ga jij of degene waarvoor jij het cadeau gaat kopen binnenkort op reis?

Misschien heeft hij dan wel een universele wereldstekker nodig om zijn telefoon op te kunnen laden. Niet alle landen hebben namelijk dezelfde stekkers als veel landen in Europa en daarom ben je soms genoodzaakt om een reisstekker te kopen.

Wil je weten in welk land welke stekker nodig is?

Koop hier een universele wereldstekker

10 | Expeditie Achtertuin van Bas van Oort en Dirk Wijnand de Jong

We reizen heel veel op deze wereld, maar vergeten vaak ons eigen kleine kikkerland. Met oerbossen, middeleeuwste steden, eilanden en een prachtige kust heeft Nederland veel te bieden.

Bas van Oort en Dirk Wijnand de Jong bestempelen Nederland als de achtertuin, omdat de mooiste plekken op de wereld soms heel dichtbij kunnen liggen.

Met prachtige foto's is te zien dat wij in een prachtig land wonen en ik kan iedereen dit boek aanraden!

Koop hier het boek Expeditie Achtertuin

Gratis ebook
// De wereld veranderen door trouw te blijven aan jezelf //

De wereld veranderen door trouw te blijven aan jezelf

We leven in een tijdperk waar klimaatverandering een grote rol speelt. In korte tijd leven er ongelofelijk veel mensen op de wereld en daar ervaren wij de consequenties van. Door het gedrag van de mens wordt de aarde opgewarmd en dit gaat in dusdanig hoog tempo dat we genoodzaakt zijn om actie te ondernemen.

In mijn eBook wil ik mensen helpen herinneren de verandering eerst bij zichzelf te gaan zoeken. Je moet dagelijks belangrijke disciplines uitvoeren om bij jezelf te blijven en op die manier aan het collectief van mensen te werken zodat we samen de wereld zijn balans terug kunnen geven.

Download het eBook hier

Maak een reisliefhebber blij!

Een reiscadeau voor de man, een reiscadeau voor de vrouw, een reiscadeau voor hem of haar die op wereldreis gaat, een reiscadeau voor hem of haar die na lange tijd terugkomt of een reiscadeau voor tijdens de feestdagen.

Een reisliefhebber maak je volgens mij altijd blij met dit soort cadeaus.

Heb jij ook leuke ideeën?

Heb jij ook niet te missen kerst- en/of sinterklaascadeaus?

Dat horen wij dan maar al te graag!

Andere leuke blogs lezen?

Ik heb nog meer leuke blogs geschreven (en misschien ook wel leuke andere ideeën voor een cadeau):

Yelr: het grootste reisplatform van Nederland

Wat leuk dat je op de website van Yelr bent gekomen. Yelr is een platform dat zich richt op het reizen en dat wil combineren met bewustwording over de aarde. Ik denk dat de wereld schreeuwt om de verbinding tussen de mensen, dieren en de natuur. Meer dan ooit tevoren moeten we ons afvragen hoe we de wereld willen achterlaten voor nieuwe generaties.

Hoe creëer je meer bewustwording? Ik denk allereerst dat je de zoektocht naar jezelf terug moet vinden. Normen en waarden spelen een belangrijke rol, een kritische kijk op jouw gedrag vind ik ook belangrijk en jouw mentale belevingswereld moet in overeenstemming staan met het hart. Je moet de signalen van jouw intuïtie leren herkennen. Als je innerlijke rust kunt ervaren, dan ben je in staat om de wereld te verbeteren en het intenser te beleven.

Deze verrijkende ontdekkingstocht kun je ondersteunen door te reizen, omdat reizen in aanraking komt met de elementen van het leven. Je moet beleven, voelen, zien, proeven, confronteren en ervaren tijdens een reis. Je vergroot de referentiekader en je vergroot de kennis over jezelf. Dat is de missie van Yelr. Hier kun je geïnspireerd raken om te gaan reizen en een steentje bij te dragen aan deze mooie aardkloot.

Over de schrijver
Na 2 periodes in het buitenland te hebben gewerkt en gewoond en een paar mooie reizen te hebben gemaakt wil ik mensen graag inspirerend hetzelfde te doen. Iedereen zou eens moeten reizen naar een onbekend land om prachtige levenservaringen op te doen.
Reactie plaatsen

Ook een reisblog schrijven op Yelr?

arrow_drop_up arrow_drop_down