arrow_drop_up arrow_drop_down
10 reiscadeaus voor sinterklaas en kerst tot €80,-

10 reiscadeaus voor sinterklaas en kerst tot €80,-

De feestdagen staan voor de deur en er kunnen langzaamaan weer lootjes worden getrokken. Sinterklaas en kerst gaat anders gevierd worden dan we gewend zijn door de rare crisis waar we in terecht zijn gekomen. Ons leven is drastisch verandert en maakt het vieren van dit soort feesten voor eventjes niet meer mogelijk. Dit geldt ook voor de mensen die graag willen reizen.

Daarom leek het mij leuk een blog te wijden om sinterklaas en kerst te combineren met het reizen. Hoe leuk is het om iemand een reiscadeau te geven, zodat hij of zij inspiratie op kan doen om te reizen of zichzelf klaar kan maken voor de dag dat reizen weer gemakkelijker gaat worden.

Daarom in deze blog: 10 leuke reiscadeaus voor de persoon waarvan jij het lootje getrokken hebt of voor jou om inspiratie op te doen voor jouw verlanglijstje! 😀

// Je vindt in deze blog cadeaus tot €80,- //

1 | Een wereld kraskaart

Reizen levert in het algemeen ervaringen op die je nooit meer gaat vergeten. Of het nu een leuke of minder leuke ervaring was, in alle gevallen leer je van het reizen en draag je de verhalen voor altijd met je mee.

Hoe gaaf is het dan om in kaart te hebben in welke landen je bent geweest? Er zijn heel veel manieren om jouw reizen in kaart te brengen. Vooral online zijn er ontelbaar veel mogelijkheden, maar is het niet veel mooier om het met iets tastbaars te doen?

Dat kan met de wereld kraskaart!

Een wereld kraskaart kopen?

2 | Een overheerlijk reiskussen

Oké, het ziet er een beetje gek uit en je moet er ook behoorlijk wat geld voor betalen, maar dit is wel een top cadeau. Want rustig in slaap vallen in een vliegtuig of trein zit er vaak niet in. Deze gekke kussen kan daar verandering in brengen.

Je hoeft alleen maar je hoofd in dit kussen te steken en klaar is Kees. Je wordt hooguit een keer raar aangekeken op het vliegveld, maar who cares? Je ziet namelijk toch niks!

Oh ja, niet getreurd: je kunt wel gewoon ademhalen als je met dit kussen op je hoofd gaat slapen!

Koop hier de frappante, maar geweldige reiskussen!

3 | Een wereldbol van kurk

Naast de wereld kraskaart is er ook een heel leuk alternatief, namelijk de wereldbol van kurk. Hartstikke leuk voor op het bureau, toch?

Ach ja, het is zo'n cadeau die je anders nooit gaat kopen. Maar wees eerlijk: sinterklaas- of kerstcadeaus vallen überhaupt niet hoog in de prijzen toch?

Al is deze wereldbol best prijzig trouwens, maar het is wel leuk om met een punaise in de landen te prikken waar jij ooit een prachtige reis hebt gemaakt.

Koop hier een wereldbol van kurk die je anders nooit zou kopen

4 | Packing cubes

Backpacken zonder packing cubes kan, maar het is niet aan te raden.

Als de sokken die je maar al te graag aan wilt trekken helemaal verstopt liggen in de backpack, dan ben je een kwartier later voordat je überhaupt weer verder kunt met leven. Voor die paar sokken moet je namelijk jouw geordende backpack overhoop halen, om vervolgens alles weer in de backpack te stoppen.

Zijn de sokken dat waard?

Ja hoor, wel als je packing cubes hebt. Die geven namelijk super veel orde. Je stopt alle sokken in een speciaal zakje en zo heb je alles bij elkaar gebundeld. Dit geldt natuurlijk ook voor kabeltjes, onderbroeken, t-shirts en noem het maar op.

Oh ja: ik raad packing cubes van Eagle Creek aan vanwege de hoogstaande kwaliteit (en de ervaring die ik daar mee heb). Uiteindelijk moet je zelf weten wat je koopt, maar koop wel packing cubes waar je doorheen kunt kijken (anders heb je nog steeds geen idee waar die sokken liggen).

Koop hier packing cubes van Eagle Creek

5 | Een metalen wereldkaart voor op de muur

Als je in mijn huis wandelt kun je zien dat ik reizen erg leuk vind. Ik heb fotoboeken gemaakt die staan te pronken op mijn televisiekast en heb hier en daar leuke schilderijen opgehangen.

Wat ik nog niet heb is deze metalen wereldkaart. Hoe leuk is het om elke dag tegen een muur aan te kijken waar alle prachtige herinneringen liggen?

Nou, geen idee! Ik weet niet of dat leuk is, maar ik kan mij dat wel voorstellen.

Koop hier die leuke metalen wereldkaart voor op de muur (of wat je er ook mee gaat doen)

6 | Een boek over bijzondere plekken die je waarschijnlijk nog niet kent

Natuurlijk horen boeken ook in dit lijstje thuis. Sterker nog: misschien heb je wel het meeste aan een boek (lees bijvoorbeeld ook mijn blog waar je inspiratie op kunt doen voor reisboeken).

Een aanrader is het boek van Elke Salverda en Sarah Reinhoudt. Zij laten jouw plekken zien die relatief onbekend zijn, maar écht het bezoeken waard zijn.

Het leuke van dit soort boeken is de moderne grafische look waardoor het heel makkelijk wegleest. Daarnaast is het in tijden van corona best een goed idee om inspiratie op te doen!

Koop hier het boek Off the beaten Track van Elke Salverda en Sarah Reinhoudt

7 | Een wereldkaart puzzelen met de puzzels van Ravensburger

Ik ben zelf niet heel erg bekend in de wereld van het puzzelen. Of anders gezegd, je doet mij echt geen plezier met een puzzel.

Maar goed, wie ben ik? Ik schrijf deze blog namelijk ook voor jou.

Met de corona-maatregelen en het vele thuiszitten kan een puzzel echter heel ontspannend zijn. Drankje en een hapje d'r naast, toffe muziek aanzetten en wegdromen terwijl je een wereldkaart aan het puzzelen bent.

Een wereldkaart puzzel van 2000 stukjes (daar zou ik met kerst 2022 nog steeds mee bezig zijn)

8 | Bewaar jouw herinneringen in The Adventure Book

Ik heb het al vaker in deze blog vernoemd, maar de ervaringen van het reizen zijn heilig. Herinneringen moeten bewaard worden en het maakt niet uit hoe je het doet, als je het maar doet. Over 10 jaar moet je nog eens terugdenken aan die ene prachtige reis.

The Adventure Book is daar wat mij betreft de perfecte oplossing voor.

Waarom?

Omdat er in het boekje voor elk land ruimte is gemaakt om herinneringen op te schrijven. Dus, al ga je naar Denemarken, Duitsland, Somalië of Guinea. Er is ruimte om die ene gouden herinnering op te schrijven en het te bundelen in 1 boekje.

Koop hier The Adventure Book

9 | Jouw stad als ware kunst in een schilderij

Dit vind ik een leuke!

Het is een schilderij met bijzondere stadskaarten van steden op deze wereld. Ze zijn werkelijk van alle steden te kopen, maar vaak wel alleen van de grote steden. Als je dus Amsterdammer, Rotterdammer of Mestreechs bent.. het is echt wel leuk om zo'n stadskaart aan je muur te hangen.

Onderstaande link is een voorbeeld, maar hier heb je bijvoorbeeld een overzicht met meerdere kaarten. Er bestaat een kans dat Bol.com bijvoorbeeld niet de stadskaarten verkoopt van de stad waar jij woont. In dat geval moet je naar de website gaan van Kunst in kaart. Zelfs mijn geboorteplaats Hoogeveen staat op deze website, dus dan ben ik ervan overtuigd dat alle plaatsen op de site te vinden zijn.

Let goed op: vaak worden ze verkocht als posters. Het lijstje moet er dus nog bijgekocht worden.

Kom je uit Maastricht (in mijn ogen de mooiste stad van Nederland)? Dan zou je deze kaart kunnen kopen bijvoorbeeld.

10 | Hamam handdoek

Een hamam handdoek is eigenlijk overal goed voor: je kunt er op liggen in een leuk park, je kunt jezelf er mee afdrogen na het douchen (hij droogt erg snel op) en hij kan goed van pas komen als je bijvoorbeeld een kathedraal gaat bezoeken.

Heb je het een beetje koud?

Nou, je raadt het nooit: maar ook dan komt deze hamam handdoek goed van pas. Het is een alles-in-één doek. Klinkt dat niet als een ge-wel-dig cadeau?

Koop hier zo'n hamam handdoek

Gratis ebook
// De wereld veranderen door trouw te blijven aan jezelf //

De wereld veranderen door trouw te blijven aan jezelf

We leven in een tijdperk waar klimaatverandering een grote rol speelt. In korte tijd leven er ongelofelijk veel mensen op de wereld en daar ervaren wij de consequenties van. Door het gedrag van de mens wordt de aarde opgewarmd en dit gaat in dusdanig hoog tempo dat we genoodzaakt zijn om actie te ondernemen.

In mijn eBook wil ik mensen helpen herinneren de verandering eerst bij zichzelf te gaan zoeken. Je moet dagelijks belangrijke disciplines uitvoeren om bij jezelf te blijven en op die manier aan het collectief van mensen te werken zodat we samen de wereld zijn balans terug kunnen geven.

Download het eBook hier

Maak een reisliefhebber blij!

Een reiscadeau voor de man, een reiscadeau voor de vrouw, een reiscadeau voor hem of haar die op wereldreis gaat, een reiscadeau voor hem of haar die na lange tijd terugkomt of een reiscadeau voor tijdens de feestdagen.

Een reisliefhebber maak je volgens mij altijd blij met dit soort cadeaus.

Heb jij ook leuke ideeën?

Heb jij ook niet te missen kerst- en/of sinterklaascadeaus?

Dat horen wij dan maar al te graag!

Andere blogs lezen?

Wij schrijven heel veel blogs:

Yelr: het grootste reisplatform van Nederland

Wat leuk dat je op de website van Yelr bent gekomen. Yelr is een platform dat zich richt op het reizen en dat wil combineren met bewustwording over de aarde. Ik denk dat de wereld schreeuwt om de verbinding tussen de mensen, dieren en de natuur. Meer dan ooit tevoren moeten we ons afvragen hoe we de wereld willen achterlaten voor nieuwe generaties.

Hoe creëer je meer bewustwording? Ik denk allereerst dat je de zoektocht naar jezelf terug moet vinden. Normen en waarden spelen een belangrijke rol, een kritische kijk op jouw gedrag vind ik ook belangrijk en jouw mentale belevingswereld moet in overeenstemming staan met het hart. Je moet de signalen van jouw intuïtie leren herkennen. Als je innerlijke rust kunt ervaren, dan ben je in staat om de wereld te verbeteren en het intenser te beleven.

Deze verrijkende ontdekkingstocht kun je ondersteunen door te reizen, omdat reizen in aanraking komt met de elementen van het leven. Je moet beleven, voelen, zien, proeven, confronteren en ervaren tijdens een reis. Je vergroot de referentiekader en je vergroot de kennis over jezelf. Dat is de missie van Yelr. Hier kun je geïnspireerd raken om te gaan reizen en een steentje bij te dragen aan deze mooie aardkloot.

Over de schrijver
Ik vind reizen hartstikke leuk, maar vind het tegelijkertijd super belangrijk om bewust en respectvol met mijzelf en de aarde om te gaan. Dat wil ik heel erg graag met de wereld delen. En verder? Ik vind het leuk om te hardlopen, droom graag weg op Google Maps en vind een speciaal biertje op zijn tijd erg lekker! :)
Reactie plaatsen

Ook een reisblog schrijven op Yelr?