Leuke en inspirerende reisboeken als cadeau voor kerst en sinterklaas

Leuke en inspirerende reisboeken als cadeau voor kerst en sinterklaas

Helaas, maar het is waar: reizen is anno 2020 niet meer zo vanzelfsprekend. Door de crisis waar we in zijn gekomen is het moeilijker om te reizen. Het zijn onzekere tijden met een onzeker perspectief. Het kan zijn dat je naar een land reist, maar als deze ineens code oranje of code rood afgeeft, dan zit je met de gebakken peren. Dan ben je ineens verplicht om in quarantaine te zitten.

Alles is mogelijk en mensen reizen gelukkig nog steeds de wereld rond, maar dat het moeilijker is geworden zal niemand ontkennen. Allemaal hopen we dat we zo snel mogelijk onze backpack weer in kunnen pakken om de wereld te ontdekken. Ooit zal deze tijd aanbreken, maar tot die tijd moeten we onszelf zien te vermaken. Ik vind het dan persoonlijk heel prettig om inspiratie op te doen.

Hoe ik dat doe? Ik kijk vaak reisvideo's op YouTube, maar lees ook graag boeken. En ineens dacht ik: ”maar hey, kerst staat voor de deur.. dus waarom zou ik niet een aantal boeken aanbevelen?” Leuk voor sinterklaas of kerst om deze boeken op jouw verlanglijstje te zetten! Dus: heb jij een lootje getrokken van iemand die van reizen houdt? Of zoek je inspiratie voor jouw verlanglijst voor kerst of sinterklaas?

1 | Take a break – Sara van Geloven

Heb jij een brandend verlangen om voor langere tijd naar het buitenland te gaan? Om daar te studeren, een cursus te doen, stage te lopen, te werken of rond te reizen? wil je er heel graag tussenuit maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Ontdek met dit boek jouw ultieme buitenland-break!

Take a break zet de beste bestemmingen voor een wereldreis, sabbatical of tussenjaar op een rij, helpt je om jouw ideale invulling te kiezen én geeft je de handvatten om binnen een jaar weg te kunnen. Inclusief een concreet spaarplan waar je echt wat aan hebt en interviews met inspirerende reizigers die je voor zijn gegaan, zoals Liesbeth Rasker en Tom Grond.

Koop hier het boek Take a break van Sara van Geloven

2 | Treurtrips – Mark van Wonderen en Yolanda Huntelaar

Nederland is een mooi land, maar wel een heel erg aangeharkt land. Over elke vierkante meter is nagedacht en zijn talloze bestemmingsplannen geschreven. Zodra in ons land een plek dreigt te verloederen, komen gemeentes en projectontwikkelaars onmiddellijk in actie.

Daarom moet we de plekken omarmen die zich niks van die Hollandse regelzucht lijken aan te trekken. Gebouwen die heerlijk onbekommerd staan weg te kwijnen, verloederde winkelcentra en badplaatsen die eens iets van grandeur moeten hebben uitgestraald, maar waar nu alleen de snackbar nog goede zaken doet.

Journalist Mark van Wonderen is een groot liefhebber van dergelijke aandoenlijke treurnis en reisde het hele land af om de mooiste lelijke plekken vast te leggen in Treurtrips. Ga met deze bijzondere reisgids in de hand op ontdekkingstocht langs de onontdekte parels van Nederland, waar je vrijwel zeker geen andere toerist zul tegenkomen.

Koop hier het boek Treurtrips van Mark van Wonderen en Yolanda Huntelaar

3 | Solo reizen – Liesbeth Rasker

Stel, je hebt tijd, zin en geld om op reis te gaan, maar er is niemand die mee kan. Blijf je dan thuis? Nee natuurlijk niet, dan ga je gewoon in je eentje. Solo reizen is niet eng, niet moeilijk, en al helemaal niet gek. Sinds Liesbeth Rasker in 2012 voor het eerst in haar eentje naar Mongolië ging, was ze voorgoed verkocht. Reizen werd haar grote hobby, en dan bij voorkeur alleen. Want als je alleen reist hoef je met niemand te overleggen, kun je precies doen waar je zin in hebt en je steekt er ook nog eens heel veel van op.

Solo reizen maakt je zelfstandig, zelfverzekerd, en leert je dat jij genoeg bent om de hele wereld aan te kunnen. En het is vooral ook nog eens heel leuk, want wat dacht je van een rondreis door Italië, wilde olifanten spotten in Zuid- Afrika, een weekend vol kaas en wijn in Parijs of op een onbewoond eiland kamperen in de Filipijnen? Liesbeth deelt haar reizen en geeft tips en adviezen voor hoe je dat nou aanpakt, zo'n soloreis. De wereld ligt aan je voeten, en daar heb je helemaal niemand voor nodig.

Koop hier het boek Solo reizen van Liesbeth Rasker

4 | Bucketlist reizen – Marloes de Hooge

Snorkelen in het Great Barrier Reef, een roadtrip langs de mooiste plekken van Canada, struinen over de soeks van Marrakecht en het beklimmen van actieve vulkanen op Hawaï: er zijn van die reizen die écht thuishoren op je bucketlist.

Marloes de Hooge verzamelde 25 reizen die je ooit een keer in je leven moet maken, en neemt je in dit boek mee op een wereldreis. Het staat boordevol praktische informatie, handige tips en inspirerende foto's. Na het lezen van dit boek wil je nog maar één ding: vandaag je koffer inpakken.

Koop hier het boeken Bucketlist reizen van Marloes de Hooge

5 | Ultieme bestemmingen – Lonely Planet

Wat is absoluut hét mooiste om te zien of te beleven in de wereld?

De Taj Mahal? De Grand Canyon? Machu Picchu?

Voor het eerst geven de reisexperts van Lonely Planet antwoord op die vraag. In het boek vind je de populairse toeristische trekpleisters én de verborgen parels in een lijst gerangschikt: de ultieme top 500 van de beste plekken op aarde.

Het boek heeft het voor jou beslist, maar nu is het jouw beurt: wat staat er voor jou op nummer 1?

Koop hier het boek Ultieme bestemmingen van Lonely Planet

6 | Off the Beaten track – Elke Salverda en Sarah Reinhoudt

Dit boek is voor de avonturiers, de nieuwsgierigen, voor hen die verlangen naar het onbekende. Het is ook voor de reiziger die op zoek is naar de rauwe schoonheid van een bestemming, naar het ongerepte, daar waar het massatoerisme geen plaats heeft. Je wilt jouw reiservaring best delen met anderen, maar liever niet met bussen vol toeristen. Herkenbaar?

Off the Beaten track leidt je van de gebaande paden af. Bestaat er nou echt nog een leuk geheim plekje in Amsterdam, of een verborgen strandje in Thailand? Ben je op zoek naar een onbekend eiland om even tot jezelf te komen of wil je een uitzonderlijke slaapplek die allen de locals kennen? Deze plekken bestaat nog en ze worden in dit boek allemaal gedeeld.

Koop hier het boek Off the beaten Track van Elke Salverda en Sarah Reinhoudt

7 | Backpack bestemmingen – Roëll de Ram

Roëll de Ram reist voor haar reisblog WeAreTravellers.nl de hele wereld over op zoek naar de beste bestemmingen voor backpackers. In dit boek vind je haar selectie van beste landen voor een groots backpackavontuur.

Van de mooiste plekjes in Sri Lanka tot een roadtrip door het ruige Canada en wekenlang rondtrekken door het imposante Zuid- Afrika. Met betoverende verhalen, praktische tips, fraaie routes en schitterende foto's. Een boek vol inspiratie voor zowel de budgetreizigers als de flashpacker.

Koop hier het boek Backpack bestemmingen van Roëll de Ram

8 | Expeditie achtertuin – Bas van Oort en Dirk Wijnand de Jong

Na alle uithoeken van de aarde te hebben bezocht, besluiten reisjournalisten Bas van Oort en Dirk Wijnand de Jong dat het tijd is om hun eigen land te leren kennen.
Een jaar lang reist het duo door Nederland en doet daarvan met inspirerende beelden verslag op Instagram.

Met gevaar voor natte voeten en ontmoetingen met grote grazers laten ze via het strand van Katwijk, de paarse heide op de Posbank, Rotterdamse kades en Friese vaarten zien hoe waanzinnig mooi, stoer, dromerig en uitdagend Nederland kan zijn.

Koop hier het boek Expeditie Achtertuin van Bas van Oort en Dirk Wijnand de Jong

9 | Het boek Verlangen naar minder van Jelle Derckx

Jelle Derckx begon met minimaliseren, ging minder kopen en bewuster leven.

Dat gaf hem meer tijd en ruimte voor de dingen die écht belangrijk zijn. In Verlangen naar minder neemt Jelle Derckx je mee op een zoektocht naar een bewust en duurzaam leven, met persoonlijke verhalen en in inspirerende down-to-earth tools.

Koop hier het boek Verlangen naar minder van Jelle Derckx

Gratis ebook
// De wereld veranderen door trouw te blijven aan jezelf //

De wereld veranderen door trouw te blijven aan jezelf

We leven in een tijdperk waar klimaatverandering een grote rol speelt. In korte tijd leven er ongelofelijk veel mensen op de wereld en daar ervaren wij de consequenties van. Door het gedrag van de mens wordt de aarde opgewarmd en dit gaat in dusdanig hoog tempo dat we genoodzaakt zijn om actie te ondernemen.

In mijn eBook wil ik mensen helpen herinneren de verandering eerst bij zichzelf te gaan zoeken. Je moet dagelijks belangrijke disciplines uitvoeren om bij jezelf te blijven en op die manier aan het collectief van mensen te werken zodat we samen de wereld zijn balans terug kunnen geven.

Download het eBook hier

Andere cadeaus kopen?

Wil je voor de feestdagen inspiratie opdoen voor andere cadeaus?

Andere cadeau-inspiratie opdoen?

Misschien kan ik je nog meer inspireren voor leuke cadeaus?

Yelr: het grootste reisplatform van Nederland

Wat leuk dat je op de website van Yelr bent gekomen. Yelr is een platform dat zich richt op het reizen en dat wil combineren met bewustwording over de aarde. Ik denk dat de wereld schreeuwt om de verbinding tussen de mensen, dieren en de natuur. Meer dan ooit tevoren moeten we ons afvragen hoe we de wereld willen achterlaten voor nieuwe generaties.

Hoe creëer je meer bewustwording? Ik denk allereerst dat je de zoektocht naar jezelf terug moet vinden. Normen en waarden spelen een belangrijke rol, een kritische kijk op jouw gedrag vind ik ook belangrijk en jouw mentale belevingswereld moet in overeenstemming staan met het hart. Je moet de signalen van jouw intuïtie leren herkennen. Als je innerlijke rust kunt ervaren, dan ben je in staat om de wereld te verbeteren en het intenser te beleven.

Deze verrijkende ontdekkingstocht kun je ondersteunen door te reizen, omdat reizen in aanraking komt met de elementen van het leven. Je moet beleven, voelen, zien, proeven, confronteren en ervaren tijdens een reis. Je vergroot de referentiekader en je vergroot de kennis over jezelf. Dat is de missie van Yelr. Hier kun je geïnspireerd raken om te gaan reizen en een steentje bij te dragen aan deze mooie aardkloot.

Over de schrijver
Na 2 periodes in het buitenland te hebben gewerkt en gewoond en een paar mooie reizen te hebben gemaakt wil ik mensen graag inspirerend hetzelfde te doen. Iedereen zou eens moeten reizen naar een onbekend land om prachtige levenservaringen op te doen.
Reactie plaatsen

Ook een reisblog schrijven op Yelr?

arrow_drop_up arrow_drop_down