Zweden

Valkommen till Sverige

meter
Zo hoog is de Kebnekaise, de hoogste berg van Zweden.
officiële natuurparken
En dat op een oppervlakte van in totaal 731.589 hectare.
meren
Als je van water houdt, dan is Zweden misschien wel iets voor jou.

Outdoor in Zweden

Wij zijn verliefd geworden op Zweden. En dat heeft alles te maken met de ongerepte en robuuste kant van dit land. Zweden heeft maar liefst een oppervlakte van 450.000 km2 en hier wonen slechts 10 miljoen mensen op. Zweden is alleen maar natuur.

Het is niet voor de grap dat Zweden als één van de mooiste outdoor landen wordt gezien. Er zijn plekken in het land waar je het gevoel hebt dat er nog nooit iemand is geweest. Het kan er zo stil en vredig zijn. Onaangestast en puur zoals het hoort te zijn.

De grootste outdoor liefhebbers kunnen hun geluk niet op. Hiken door de Zweedse bossen, kanoën en kajakken op 1 van de 1000 Zweedse meren of met volle snelheid over een bevroren meer racen op een sneeuwscooter in het noorden van het land.

 

Outdoorscore:

4.5/5

Inspiratie over Zweden

Yelr deelt outdoorinspiratie om jou lekker naar buiten te krijgen.

Onze favoriete outdoor bestemmingen in Zweden

Kom meer te weten over Zweden

Iedere bestemming van Zweden heeft kenmerken landschappen en outdoor activiteiten liggen om de hoek. De bossen, meren en bergen maken Zweden tot één van de mooiste landen. Het is tijd om dit deel van de wereld te ontdekken. 

 

Voor het grote oppervlakte van Zweden zijn er weinig bergen in het land. Helemaal als je dit vergelijkt met buurland Noorwegen of de zuidelijker gelegen Alpen in Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland. Toch heeft Zweden wel degelijk hoge bergtoppen. Om deze bergtoppen te bewonderen moet je afreizen naar het noorden en het westen van het land.

De hoogste berg ligt in Lapland. Dit is namelijk de Kebnekaise. Deze reus is 2103 meter hoog en rondom deze reus liggen meer dan 100 gletsjers. Ook het bergstadje Åreskutan is er één die we willen benoemen. Dit ligt in het westen bij de Noorse grens en in de zomer is dit dé plek voor downhill biking, een goede hike of een spannende zipline.

Zweden heeft een kustlijn in het oosten, zuiden en zelfs in het westen tot aan de grens met Noorwegen. Aan deze kustlijn ligt de Botnische Golf en de Oostzee. Dit zijn grote wateren tussen Zweden en Finland, maar ook Estland, Letland, Litouwen en nog een aantal andere landen.

Outdoor aan de kust in Zweden is het niet eerste waar je aan denkt. Dat neemt echter niet weg dat er wel degelijk interessante activiteiten te ondernemen zijn. 

Trek aan de kustlijn de wandelschoenen aan en ga diep de dennenbossen in. Sluit de dag vervolgens af met een frisse duik in de zee. Of ga kitesurfen in het oosten waar de wind onvoorspelbaar kan zijn.

Uiteindelijk kun je overal outdoor activiteiten ondernemen. Zolang je maar buiten in de ongerepte natuur bent.

Zweden is een ontzettend groot land en in de verlaten landschappen liggen de mooiste meren verborgen. Rondom deze meren kun je de mooiste hikes en moutainbike routes afleggen om daarna een frisse duik in het water te nemen of te ontspannen op een paddle board.

Het allerleukste avontuur is in onze ogen een meerdaagse kanotocht over de Zweedse wateren. Huur een kano en peddel vanuit Sulvik door 8 andere prachtige meren richting Stömne. 

Maar eerlijk gezegd doen we alle andere meren en mogelijke kanotochten hierdoor tekort. Ook al is het onmogelijk om alle meren van Zweden tot in detail te beschrijven. Het zijn er gigantisch veel en ze hebben allemaal hun eigen beeldschone en unieke aanzichten.

Denk je aan de landschappen van Zweden, dan denk je aan meren met daaromheen hectares aan bossen. En voornamelijk de bossen geven het bekende aanzien van de Zweedse landschappen. Ook niet gek: ruim 58% van het oppervlakte van Zweden is bos.

In Zweden kun je in beboste gebieden komen waar je je letterlijk in de middle of nowhere kunt begeven. Hier zijn geen mensen, steden of dorpen in de buurt en het is belangrijk om hier waakzaam over te zijn. Een goede voorbereiding in de Zweedse bossen is belangrijk.

Kies voor je een actieve activiteiten in de Zweedse bossen, dan raden wij toch de klassieke outdoor aan: urenlang hiken of mountainbiken in de Zweedse wildernis is een activiteit waar de grootste outdoor fanaten blij van worden. 

Ontdek nog meer leuke outdoor in Zweden

Ziplinen in Zweden
Ziplinen
Suppen in Zweden
Suppen
Sneeuwscooteren in Zweden
Sneeuwscooteren
Mountainbiken in Zweden
Mountainbiken

Låt oss åka på äventyr tillsammans.

Reizen naar Zweden

Ga goed voorbereid op reis

Zweden is niet ver van Nederland en het is een fijn land om in te reizen. Toch is het belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan.

Heb je een reisstekker nodig in Zweden?

In Zweden gebruiken ze de stekker van het type F.

Je hebt in Zweden geen reisstekker nodig.

Wat is de officiële landstaal in Zweden?

De officiële landstaal in Zweden is Zweeds.

Wat is de munteenheid in Zweden?

De munteenheid in Zweden is de Zweedse kroon.

Rijden ze rechts of links in Zweden?

In Zweden rijden ze rechts.

Duurzaam reizen

Het is belangrijk om bewust met de aarde om te gaan. Een reis naar Zweden willen we allemaal, maar het mag niet ten koste gaan van de natuur en haar leefomgeving. 

We moeten zuiniger zijn. En voor een land als Zweden is dat super gemakkelijk. Binnen een paar uur zijn we namelijk in Zweden. Door duurzamer te reizen heb je ook nog eens een intensere ervaring van de reis. En dat maakt reizen zo leuk, toch?

Reis dus duurzaam naar Zweden om je daarna uit te leven in de natuur waar jij respectvol mee bent omgegaan. Ga bijvoorbeeld Interrailen. Dat is in onze ogen dé manier voor een duurzame, goedkope en prachtige reis.

yelr-l
yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!