Wat is een wereldpas?

Wat is een wereldpas?

Ga je naar het buitenland? Ga je daar werken, stage lopen, rondreizen, op vakantie of ga je er aan de slag als au pair? Wat je er ook gaat doen, het is handig dat je bij de plaatselijke supermarkt eten kunt halen. Of dat je op het vliegveld een bakje koffie kunt drinken.

Of dat je een souvenir mee kunt nemen voor je familieleden. Het is dan echter wel van belang dat je bankpas het ook doet. Als jij naar het buitenland gaat moet je nagaan of jij je wereldpas moet inschakelen ja of nee. In Europa kun je tegenwoordig met de meeste bankpassen betalen zonder dat je er iets voor hoeft te regelen.

Met Europa bedoel ik dus ook letterlijk Europa. Hier vallen ook landen als Noorwegen, Zwitserland en Denemarken onder die allemaal een andere munteenheid hebben. Let wel op dat je in dit soort landen met een bepaalde koers te maken hebt.

Hoe maak ik mijn wereldpas actief?

Je zult je eigen bank even moeten raadplegen om er achter te komen hoe jij jouw wereldpas kunt activeren. Maar bij de meeste banken is dit met één klik op de website geregeld.

Sterker nog, als jij op Curaçao of Cuba bent aangekomen en je bent er achter gekomen dat jouw wereldpas niet actief is, dan kan je dit bij veel banken a la minute via de app nog regelen.

Belangrijk: check altijd de actualiteit

Deze blog is geschreven in augustus 2021. De informatie die ik in deze blog heb verwerkt is gebaseerd op de situatie in 2021. Er bestaat een kans dat de informatie in deze blog niet meer gelijk staat aan de huidige gang van zaken omtrent de wereldpas. 

Andere blogs lezen?

We schrijven regelmatig nieuwe begrippen uit:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.
De meest gruwelijke outdoor inspiratie met de nieuwsbrief van yelr.

Dat wil je!
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelroutdoor

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!