Wat is een reisverzekering?

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering kun je bij verschillende verzekeringsmaatschappijen en instellingen afsluiten. Door dit te doen kun je met meer vertrouwen en zonder veel zorgen op reis gaan. Maar wat is een reisverzekering precies?

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering is een verzekering die je afsluit om eventuele onverwachte kosten te dekken die je zou kunnen maken tijdens de reis. Je kunt dan denken aan diefstal van je camera of telefoon of medische kosten door ziekte of een ongeluk. Er worden veel verschillende soorten reisverzekeringen aangeboden.

In principe bestaan er echter maar twee soorten; de doorlopende en de kortlopende reisverzekering. Wat dekking betreft maakt het niet uit welke je kiest, beide soorten bieden dekking voor de extra kosten die je zou kunnen maken.

Het verschil tussen een doorlopende en kortlopende reisverzekering

Een doorlopende verzekering is een reisverzekering die je jaarlijks betaalt en een constante dekking geeft. Een doorlopende reisverzekering moet je dan ook opzeggen als je deze niet meer nodig denkt te hebben.

Een kortlopende reisverzekering is een verzekering voor een vastgelegde periode, bijvoorbeeld zolang je vakantie duurt. Je betaalt de premie eenmalig en de verzekering loopt automatisch af na je vakantie.

Als je vaak op vakantie gaat, dus meer dan één keer per jaar, dan kun je het best een doorlopende verzekering afsluiten. Dat is voordeliger dan steeds weer een kortlopende verzekering afsluiten. De meeste mensen sluiten wel een reisverzekering af voor lange vakanties naar verre bestemmingen, maar ook tijdens een weekend weg in Nederland kan iets onverwachts gebeuren.

Wat wordt er door een reisverzekering gedekt?

Bijna elke reisverzekering verschilt van de ander. Het hangt dus af van je eigen wensen en de aanbieder van de reisverzekering welke kosten er gedekt worden.

Een basisverzekering zal kosten dekken voor diefstal, ziektekosten, vervoer en repatriëring uit het buitenland en kosten voor vervangend verblijf.

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.
De meest gruwelijke outdoor inspiratie met de nieuwsbrief van yelr.

Dat wil je!
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelroutdoor

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!